We hebben 187 gasten online

Economie

Recensie: '‘Beleggen als een PRO’ PCM de Haas-Paan...
21 feb 2022 09:00

Het boek is duidelijk bedoeld als een opleidingsboek in beleggen. En in deze opleiding leer je om een beleggingsportefeuille echt persoonlijk te maken. Het boek is onderverdeeld in 14 hoofdstukken. In [ ... ]

EconomieVerder lezen

Recensie 'Je leeftijd als goudmijn' Martien van Winden

Gepost in Algemeen

je leeftijd als goudmijn Martien van Winden

Dit boek is gericht op jongeren die intelligent en nieuwsgierig zijn, maar om welke reden dan ook niet weten hoe de aandelenmarkt werkt en hoe ze ervan kunnen profiteren. De boodschap is helder. Neem zelf kennis van de financiële wereld en vorm je eigen oordeel. Als je je aan wat regels houdt bouw je met de tijd een mooi vermogen op. Met een klein beetje discipline, verstand en geduld kan men als men jong begint in maximaal 35 jaar  € 1.000.000 bereiken en financieel onafhankelijk worden. Het rendement van 10% per jaar is volgens de auteur wetenschappelijk aangetoond en dus haalbaar. Het geheim is de samengestelde rente. Maar solide beleggen doe je alleen op de lange termijn.

Daarnaast is de auteur van mening dat je je met beleggen kunt beperken tot drie landen Zwitserland, de VS en Nederland. Tenslotte geeft het boek ook nog een overzicht van de geschiedenis van de Nederlandse aandelenmarkt van 1602 tot heden en een kleine geschiedenis van de Nederlandse rente van 1541 tot heden.

 

Titel: Je leeftijd als goudmijn. De kracht van jong beginnen met beleggen.

Auteur: Martien van Winden.

Uitgeverij: Hoofbosch ISBN9789464025712 € 17,51