We hebben 214 gasten online

Gevangenisstraffen in beleggingsfraudezaken

Gepost in Beleggerszaken

’s-Hertogenbosch, 23 december 2010 - Het gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft 7 verdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen, uiteenlopend van 9 maanden tot 5 jaar. Zij stonden in hoger beroep terecht voor beleggingsfraude in de vastgoedprojecten Golden Sun en Royal Dubai. Ook moeten zij de benadeelden in totaal ruim 13 miljoen euro terugbetalen. De zaak van een achtste verdachte is uitgesteld.

Beide fraudes bestonden uit het verkopen van participaties in vastgoedprojecten die zouden worden ontwikkeld in Turkije en Dubai. De bedrijven Hooghuys & Versteeghe en Westermeyer verkochten deze participaties voor 50.000 euro of meer. De projecten bleken luchtkastelen te zijn.

De betaalde inleggelden werden doorgesluisd naar buitenlandse rekeningen. Het geld werd daar vervolgens contant opgenomen of overgemaakt naar rekeningen van lege vennootschappen in Nederland. Door te pinnen in casino’s werd dit geld contant gemaakt.

4 van de 7 verdachten zijn niet bij de behandeling van hun zaak aanwezig geweest omdat hun verblijfplaats onbekend is. Van het door beleggers ingelegde geld, in totaal ongeveer 20 miljoen euro, is tot op heden nagenoeg niets teruggevonden.

De rechtbank legde in januari van dit jaar straffen op variërend van 240 uur werkstraf tot 5 jaar gevangenisstraf en het terugbetalen van in totaal ruim 13 miljoen euro aan de benadeelden.