We hebben 104 gasten online

Ook België jaagt op vermogenbeheerder Wilfred Aalders

Gepost in De belegger bedrogen

DEN BOSCH - maandag 13 september 2010 Bron ANP
 
De 47-jarige Wilfred A. die in Den Bosch terechtstaat voor miljoenenoplichting van beleggers is ook in België onderwerp van strafonderzoek. Officier van justitie Theo de Jong bevestigde maandag dat zich bij justitie in België gedupeerden hebben gemeld en dat dit aanleiding is geweest voor een politieonderzoek. Een beslissing over vervolging is volgens hem nog niet genomen.

Vermogensbeheerder A. uit Ede staat terecht samen met zijn voormalig raadsman Thijs B. uit Maastricht (61) en nog drie anderen. Zijn zaak kreeg bekendheid toen een boze belegger A. in 2005 in zijn kantoor in Steyl neerschoot.

Op het betrokken parket in België was maandag niemand bereikbaar voor commentaar. Volgens A.'s advocaat Jurjen Pen weet zijn cliënt sinds ongeveer driekwart jaar dat justitie in België achter hem aan zit. A. is voor een raadkamerbehandeling in België geweest. Ook daar zou de vermogensbeheerder en eigenaar van beleggingsadviesbureau TPC worden verdacht van oplichting van beleggers. Het Belgische strafdossier zou veel ontlastend materiaal bevatten, zegt Pen.

Het Belgische onderzoek gaat volgens Pen over twee Belgische bedrijven die ook in het Nederlandse strafdossier aan de orde komen: Bioblue en EOS Biogas Energy. Klanten van A. zouden op grond van onjuiste informatie geld hebben gestopt in deze inmiddels failliete bedrijven.De kwestie kan van belang zijn omdat een verdachte niet twee keer voor hetzelfde feit mag worden vervolgd.

De rechtbank in Den Bosch is maandag weer begonnen met het zogeheten TPC-megaproces. In totaal staan nog 15 zittingsdagen gepland. Op 1 oktober staat het requisitoir van de officier van justitie gepland en vermoedelijk op 22 november doet de rechtbank uitspraak.