We hebben 108 gasten online

6 februari 2004 Real Time Company en de kapitaalverschaffers?

Gepost in Overige onderwerpen

6 Februari 2004 Jo Swaen

1) Inleiding:

2) Wie is Van den Dijssel eigenlijk?

3) Wie zijn nu die investeerders in Stichting Pall Mall Capital Netherlands

4) Pall Mall Capital Limited

5)Van Heeren boekt $ 42 miljoen winst door investering in Tranz Rail

6) En hoe ging het verder met Tranz Rail?

7) Bernard Stuivinga derde deelnemer Pall Mall Capital Netherlands

8) De kapitaalverschaffers en voormalige eigenaren van Citee BV G.Budel

en P.Kastelein door middel van Comitee BV.

9)Afronding

1) Inleiding:

Naar aanleiding van een onderzoek gedaan voor mijn column Citee en Real Time Company van 20 januari 2004 bleek mij al snel dat duidelijkheid daarover niet een twee drie te verkrijgen was.

Uit allerlei persberichten m.b.t. Financiering en betaalde overnamesommen bleek al snel dat in ondernemend Nederland veel verborgen moet blijven voor aandeelhouders.

Meestal bevat een persbericht terzake alleen maar: ‘De overnamesom wordt niet bekend gemaakt.

Uiteindelijk via een zoektocht naar de gegevens van het Failliete Landis Groep, gevonden bij de Rechtbank te Utrecht, en gegevens die men kan opvragen bij de Kamer van Koophandel, tegen betaling, kan men een tip van de sluier oplichten.

Via beleggingsvehikels die weer belangen hebben in andere BV’s wordt een en ander iets duidelijker.

Via allerlei openbare bronnen wil ik proberen de vraag wie de kapitaalverstrekkers zijn van Real Time Company iets duidelijker te maken

Op 30 januari 2002 verscheen het volgende nieuwsbericht

Newconomy richt zich op traditonele sector

Investeringsmaatschappij Newconomy is voor negen miljoen euro in handen gekomen van particuliere investeerders onder leiding van Jan Willem van den Dijssel.

"Een prikkie", denkt analist Manus Fleskens. Het lijkt erop dat restanten uit de technologiesector voor weinig geld van de hand gaan.

. Volgens Manus Fleskens, analist bij zakenbank Metzler, heeft Van den Dijssel voor "een prikkie" in één klap een aanzienlijk belang verworven. "Hij heeft een bankschuld van vier miljoen gulden overgenomen in ruil voor 25,5 miljoen aandelen. Die zijn nu zes miljoen waard. Dan nog een convertible erbij en een nieuwe aandelenemissie. Op papier doet hij een goede zet."

Of Newconomy er beter van zal worden?

Van Dijssel zal het een worst wezen. Hij heeft een goede manier gevonden om een beursgenoteerd vehikel in handen te krijgen."

2) Wie is Van den Dijssel eigenlijk?

1

Willem-Jan van den Dijssel (1959) studeerde in 1979 af aan de L’ecole de Hotelière in Parijs. Na zijn studie is hij bij verschillende hotels in binnen- en buitenland werkzaam geweest in managementfuncties. In 1985 is hij in dienst getreden bij Grand Hotel Krasnapolsky alwaar hij in 1993 CEO werd. Hier heeft hij ruimschoots ervaring opgedaan op het gebied van fusies en overnames door het acquireren van diverse hotels (waaronder de Golden Tulip hotels) en het regisseren van de fusie van Krasnapolsky met NH-Hoteles SA.

Hij slaagde erin de omzet van 20 miljoen euro tot laten stijgen tot 400 miljoen euro.

In 1996 was de prijs van het aandeel Krasnapolsky € 5,50 en in 2000 was dat opgelopen tot € 90

Na deze succesvolle fusie in 2000 is hij tot 2002 in dienst getreden als lid van de directie bij NH-Hoteles. Sinds februari van dat jaar is hij CEO van het beursgenoteerde RealTime Company (voorheen Newconomy. Maar hij is niet alleen CEO maar ook medeinvesteerder in Real Time Company.

Willem- Jan van Dijssel werden, naar aanleiding van zijn nieuwe baan, een aantaal vragen gesteld op 4 april 2002 door Jan Libbenga

De nieuwe directeur van Newconomy Willem Jan van den Dijssel, afkomstig van beursfonds Krasnapolsky, wil aansluiting zoeken bij bedrijven uit de traditionele sector. Newconomy 'nieuwe stijl' wil bij deze ondernemingen toepasbare e-business mogelijkheden inbouwen.

Uw achtergrond is die van de hotels. Bent u wel de juiste man op de juiste plek?

"Het is juist dat ik geen internetachtergrond heb, maar ICT heeft al twintig jaar mijn aandacht. De reiswereld liep ver vooruit met de ontwikkeling van zogenoemde legacy systemen, en ze zijn ook tamelijk vroeg in internet gestapt. Ook het hele vraagstuk van de leveringsketen – supply chain management – speelt in het horecawezen een cruciale rol."

Gaat u ook investeren in niet-internetfondsen?

"Als een bedrijf geen internetdimensie of geen potentiële internetdimensie heeft, zie ik ons dat niet zo gauw doen. Ik geloof enorm in bedrijven die hun offline business online brengen, zoals Wehkamp dat heeft gedaan. Die hadden de distributie al op orde voordat ze het internet opgingen. Bedrijven die de omgekeerde weg willen bewandelen, gaan meestal onderuit. De doelstelling voor dergelijke nieuwe investeringen is dat zij minimaal een rendement van vijftien procent moeten opleveren."

Is dit wel het juiste moment voor zo'n strategie, nu traditionele bedrijven hun investeringen in internet opschorten?

"Dat vind ik niet verstandig, want juist in deze sector is veel winst te behalen. Zelf geloof ik niet in technology push, waarbij je eerst een oplossing bedenkt en er dan een markt bij zoekt. Op het moment dat je eindelijk een markt hebt gevonden voor je product, ben je vaak al door je geld heen. De overgang van bewezen concepten naar online concepten biedt meer perspectief. Daarbij hoeft het helemaal niet om megabedrijven te gaan."

Hoe worden de huidige participaties beoordeeld?

"We moeten in ieder geval kijken in hoeverre de huidige participaties groeikansen hebben. Ik geloof niet in minderheidsparticipaties, dus in belangen van vier of zes procent. Die heeft Newconomy ook, maar dan ben je hooguit aandeelhouder. Die participaties worden uitgebreid of afgebouwd, al naar gelang de mogelijkheden. Indien er behoefte aan bestaat, zullen we het management ondersteuning aanbieden."

Had u niet beter een eigen fonds kunnen beginnen?

"Dat hebben we ook overwogen, maar ik geloof niet in aandelenfondsen waar een controlerende meerderheid het voor het zeggen heeft. Het is zeker niet in het belang van de kleine belegger. Transparantie is voor objectieve koersvorming van groot belang. Als u door onze participaties loopt, ziet u hoe ze gewaardeerd zijn. U hoeft het er niet mee eens te zijn, maar u kunt het in elk geval beoordelen."

In het verleden is er veel kritiek geweest op Newconomy omdat toekomstige ontwikkelingen al werden meegenomen in het resultaat van vandaag.

"We zullen ons verre houden van creatief boekhouden. De waarde van het fonds moet worden bepaald door de beurswaarde."

Moet de naam Newconomy niet veranderd worden?

"Nee, ik hoef nu in elk geval geen energie te steken in naamsbekendheid. Ik heb ook niet de indruk dat de naam beschadigd is. Je kunt van Maurice de Hond en zijn bestuurders zeggen dat ze geen verstandige investeringen hebben gedaan, maar ze hebben zeker niet hun zakken gevuld." ( Dit antwoord zou snel door de realiteit worden ingehaald)

Wat blijft er over van het oude Newconomy?

"We gaan ons profileren als een participatiemaatschappij. Het oude idee van Newconomy als netwerk van bedrijven spreekt mij eerlijk gezegd niet zo aan. Als dat leidt tot het verhogen van de winst ben ik voor, maar het mag geen excuus zijn om garanties te kunnen afdwingen voor lease-auto's of om een opleidingsinstituut als Newcademy te kunnen realiseren."

Sommigen hadden hun hoop nog heel even gevestigd op forse fiscale compensabele verliezen.

"De enige mogelijkheid is dat we de verliezen compenseren met de toekomstige winst van de vennootschap, maar dat zit er voorlopig even niet in. En omdat we veelal met deelnemingsvrijstellingen te maken hebben, zijn de mogelijkheden voor verliescompensatie sowieso beperkt."

Wat voor werk gaat u de komende maanden doen?

"Als beursfonds zullen we ons voornamelijk concentreren op het verhogen van de aandeelhouderswaarde. Dat vind ik eerlijk gezegd een comfortabele positie. Newconomy is geen traditioneel bedrijf met werknemers, producten, marktaandelen en omzetdoelstellingen. Dat maakt afwegingen eenvoudiger omdat er geen compromissen hoeven te worden gesloten."

3) Wie zijn nu die investeerders in Stichting Pall Mall Capital Netherlands?

Daar loopt men in het algemeen niet mee te koop. In ieder geval is duidelijk uit een onthulling door FEM/DeDag dat er 3 investeerders bekend zijn:

Willem-Jan van den Dijssel huidug CEO RTC

Alex van Heeren, honorair consul in Auckland

Bernard Stuivinga, voorheen werkzaam bij Prince Waterhouse Coopers.

Naar alle waarschijnlijkheid zijn er meer investeerders bij betrokken.

Van Alex van Heeren is bekend dat hij al eerder betrokken was bij een reddingsoperatie van een noodlijdend beursfonds. Hij was een van de investeerders die via het Engelse Pal Mall Capital € 2 miljoen stak in softwarebedrijf TIE Holding.

Wie is Alex van Heeren?

alex

Mr. Alexander P. van Heeren, Hon. Chairman of Mont-Blanc Financial Services Ltd. Mr. Van Heeren also assumes the function of Hon. Chairman of "The World Fellowship", (The Duke of Edinburgh's Award). He is the Hon. Consul of New Zealand in Antwerp and the Hon. Consul of Holland in Auckland, New Zealand. He was formerly a member of the Supervisory Board of Trans-Rail (formerly New Zealand Rail). Some earlier functions have been Chairman of New Zealand Export-import Corporation - A Government owned buying and selling office established to promote and develop international trade. Mr. Alexander P. Van Heeren also owns the world famous Huka Lodge in Taupo, New Zealand. He has been honored by New Zealand where he is a member of the British Empire and by Belgium where he is an Officer of the Order of the Crown and by the Netherlands Knight in the order of Oranje Nassau.

logo

Member of Small Luxury Hotels of the World & Leading Hotels of the World

Since the owner Alex van Heeren purchased the property in 1984 he has had an ongoing love affair with Huka Lodge and rightly so. This exclusive and stunning retreat is set within 7 hectares of grounds within 20 metres of the Waikato river and 5 minutes from the famous Huka Falls

Uit de gegevens blijkt dat hij o.a.:

1) Investeerder is in Pall Mall Capital Netherlands

2) Investeerder is in het Engelse Pall Mall Capital ( zie opmerking over Thie Holding)

3) Eigenaar is van een van de meest luxe retreats van de wereld Huka Lodge ( o.a. Beatrix, Elisabeth II en vele anderen brachten er hun dagen door).

4) Een investeringsmaatschappij heeft onder de naam Tessoro Development LTD.

5) Uit een Gostelow report. Van mei 2002 blijkt dat hij ook ‘Van Heeren has many business interests throughout the African continent.’.

6) Alex van Heeren, the new Chairman of the George Adamson Wildlife Trust in The Netherlands

7) Eigenaar is van Worldwide Leisure Limited

8) Hon. Chairman of Mont-Blanc Financial Services Ltd.

Via Mont-Blanc Financial Services Ltd. kwam ik uiteindelijk uit bij Pall Mall Capital Limited .

Pall Mall Capital Limited was established in March 1999 to service the special requirements of families and individuals with substantial wealth, and who require impartial, reliable and often wide-ranging investment management facilities.

Mont-Blanc Financial Services Ltd. is a multi-client family office based on an exceptional network of relationships covering all aspects of wealth management and offering the skills and expertise needed to meet the needs of individuals and families in diverse legal, private and corporate matters

4) Pall Mall Capital Limited

Mont Blanc Financial Services LTD is associated with Pall Mall Capital Limited, is a privately owned European Corporate Finance House, which provides independent advice covering both equity and debt. It is regulated by the Financial Services Authority ("FSA"). Pall Mall Capital Limited focuses on Mergers and Acquisitions, restructurings and divestitures as well as debt and equity placements

Pall Mall Capital Limited has offices in London, Paris, Cologne and Geneva.
Their clients fall into two main groupings:

 • Private individuals with substantial corporate assets and

 • Large corporates who want an unbiased and private service.

Some of the deals recently completed include:

 • The purchase of the Hotels Atlantic and Gravenbruch from Kempinski AG.
  Pall Mall Capital Limited acted as adviser to the purchasers.

 • The sale of a substantial minority interest in Agros SA (Poland's largest
  distributor of Vodka) via a public offer made by Pernod Ricard SA. Pall
  Mall Capital Limited acted as adviser to a group of minority shareholders.

 • The Provision of bridge finance to Tie Holding NV, a Dutch publicly
  quoted software house.

Opvallend Real Time Company staat er niet bij

5) Van Heeren boekt $ 42 miljoen winst door investering in Tranz Rail

Waar ik vooral in geïnteresseerd was is het feit dat Van Heeren via zijn Investeringsmaatschappij Tessoro Development LTD betrokken is geraakt bij de overname van Tranz Rail een spoorwegmaatschappij in Nieuw Zeeland. Die overname vond plaats in 1993. Tranz Rail was tot dat moment in het bezit van de regering van Nieuw Zeeland.

Tranz Rail werd geprivatiseerd en verkocht voor $ 328,3 million. Tranz Rail was nu in het bezit van 6 aandeelhouders te weten:

Fay, Richwhite, a New Zealand-listed company, 31.8 per cent.

Wisconsin Central, a United States rail company, 27.3 per cent.

Berkshire Fund, a US investment group, 27.3 per cent.

Alex van Heeren, 9.1 per cent.

Richwhite family interests, 4.5 per cent

Alex van Heeren had dus een belang gekocht van 9,1% voor uiteindelijk 16 cent per share.in 1993.

Alex van Heeren verkocht in 1998 7,4 miljoen aandelen tegen een

gemiddelde koers van € 5,99.Daarmee een winst behalend van meer dan $42 miljoen

Het is hier ondoenlijk om alle ins en outs ervan weer te geven (voor mensen die dit willen nakijken ga naar persberichten over tranz rail

http://www.massey.ac.nz/~cprichar/303cm/transrailnews.html

6) En hoe ging het verder met Tranz Rail?

Verslag uit 2003:

Toll takes over Tranz Rail

Toll Group (NZ) Limited of Australia has approval to acquire all the shares it does not already own in Tranz Rail Holdings Limited for $186,000,000. Before Toll’s purchase, according to the OIC, the shares Toll did not own in Tranz Rail Holdings Limited were held 16.7% by minor shareholders in Australia, 74.4% by minor shareholders in Aotearoa, and 8.9% by Infrastructure and Utilities NZ Limited of Aotearoa. According to news reports, Toll held 10.1% before it launched its takeover bid.

The takeover by Toll was a drawn-out affair triggered by the near-bankruptcy of the privatised Tranz Rail. Tranz Rail, the privatised New Zealand Rail Ltd, was a model for how appalling a privatisation can be. It was privatised in 1993. The new owners ran down its services, tracks and rolling stock, asset stripped in the most blatant and irresponsible way (much of the proceeds going overseas), produced massive redundancies in its workforce, and lowered safety to such a life-threatening level, killing and maiming both its workers and its customers, that it led to a public inquiry. Finally, its financial mismanagement led to a crash in its share price and the company’s eventual downfall. This has been documented in heartbreaking detail in the judgements of the Roger Award for the worst transnational operating in Aotearoa, which Tranz Rail won three times before being installed in its Hall of Shame to allow other corporate villains to have a turn (see http://canterbury.cyberplace.org.nz/community/CAFCA/publications/Roger/index.html).

Volgend citaat:

Van Heeren was closely associated with the profiteers from the privatisations of the 1990s (see item on Tranz Rail above). He took a 9.1% shareholding in New Zealand Rail when it was privatised as Tranz Rail in 1993, along with merchant bankers Fay Richwhite (both of whose principals have also since left Aotearoa – for Switzerland), and Wisconsin Central Transportation Corporation, and Berkshire Partners, both of the U.S. Van Heeren was then described as having “interests in forestry and other export industries” as well as owning Huka Lodge (Press, “Business pair named ‘back-up shareholders’ for NZ Rail”, 17/9/93). He (and his company Tessaro Developments Ltd) received retrospective approval from the OIC in March 1994, the consent being requested because “the solicitors acting for Mr Van Heeren have doubts as to whether he is deemed to be an ordinary resident, notwithstanding he has been here for fourteen years.”

[Decision number 200320025

7) Bernard Stuivinga derde deelnemer Pall Mall Capital Netherlands

Dat brengt me tot de derde bekende die deelneemt in Pall Mall Capital Netherlands Bernard Stuivinga.

6 feb

Bernard is a Shareholder in the Tax and Corporate and Securities Departments of Greenberg Traurig’s Amsterdam office. Bernard is considered one of The Netherlands’ preeminent tax lawyers and business advisors. He counsels clients in cross-border mergers and acquisitions, reorganizations, as well as complex international tax structures and corporate transactions.

Previous Employment

 • Partner, PricewaterhouseCoopers (1998-2001)

 • Head of the Tax and Legal Mergers & Acquisitions Department at PricewaterhouseCoopers, The Netherlands (1998-2000)

 • Member, Board of Tax & Legal services of PricewaterhouseCoopers, The Netherlands (1998-2000)

 • Partner, Price Waterhouse (1991-1998)

 • Partner in charge of Price Waterhouse The Hague office (1995-1998)

 • Partner, Coopers & Lybrand and its predecessors (1981-1991)

 • Inspector of Taxes, Dutch Ministry of Finance (1980-1981)

Verder is ten aanzien van financiële belangen van Bernard Stuivinga niets te vinden.

8) De kapitaalverschaffers en voormalige eigenaren van Citee BV G.Budel en P.Kastelein.

Guus Budel, geboren 10 oktober 1956 is zijn automatiseringsloopbaan begin jaren 80 gestart bij de Rijksoverheid. Uiteindelijk was hij van 1989 tot 1993 verantwoordelijk voor Informatievoorziening en Automatisering bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

In 1993 is hij overgestapt naar de Rijnhaave Groep. Tijdens zijn functie als directeur van Rijnhaave Office Automation werd deze groep overgenomen door British Telecom. Kort daarna werd hij algemeen directeur van de Groep, waarvan de naam werd gewijzigd in Syntegra Nederland.

In mei 1998 heeft hij samen met Peter Kastelein Citee opgericht. Ten behoeve van onder andere medische centra is het BedWeb concept ontwikkeld. BedWeb voorziet in integratie van communicatie (e-mail, verpleegoproep), informatie (medische dossiers, internet-toegang, voorlichting) en ontspanning (radio, televisie) aan het bed.

Op 12 november 2002 komt het bericht dat Newconomy en Citee definitief samen gaan. In mijn vorige column: van 20 januari 2004: “Citee en RealTime Company, vallen en opstaan van een bedrijf in de IT sector” ben ik uitvoerig ingegaan op de financiële afwikkeling en verkoop aan Landis Groep

 6 feb

en terugkoop door de voormalige eigenaren van de curatoren in dat faillissement, en de verkoop aan Real Time Company. Mensen die daar nog geen kennis van hebben kunnen dat lezen op www.blikopdebeurs.com in het onderdeel columns.Uit die column komt naar voren dat beide voormalige eigenaren een goede deals hebben gesloten.

Uit een persbericht van 12 november 2002:

Newconomy betaalt Citee 9 miljoen euro contant en 25,3 miljoen nieuwe aandelen Newconomy.

Het deel dat Newconomy contant betaalt wordt deels verkregen uit een lening beschikbaar gesteld door Citee.

Citee overname wordt betaald door uitgifte 25,3 miljoen aandelen Citee en € 9 miljoen Cash. Het contante deel wordt deels verkregen uit een lening beschikbaar gesteld door Citee

Maar wat blijkt uit Fem Business Februari 2003

Newconomy krijgt de duimschroeven aangedraaid door zijn banken. Eind vorig jaar raakten het participatiebedrijf en zijn voormalige huisbankier ABN Amro slaags over een half miljoen euro. Het conflict, over een banksaldo waarvan beide partijen vinden dat het hen toebehoort, sleept nu al maanden voort.

en verder:

De ruzie heeft Newconomy in handen gedreven van financier NMB Heller. Volgens Van den Dijssel is een kredietfaciliteit van 3,46 miljoen euro vrijwel rond. De financier uit Bunnik stelt echter pittige voorwaarden. NMB Heller berekent 6,5 procent rente en eist een eerste pandrecht op de participaties van Newconomy. Bij een faillissement schiet er voor overige schuldeisers dus niets over.

Newconomy heeft weinig keuze. 'Mocht NMB Heller de beschreven financiering niet verstrekken (…) zal het bedrijf in een korte termijn liquiditeitsprobleem raken', waarschuwt het prospectus. En: 'als Newconomy geen andere bronnen aanboort, zal het zijn betalingsverplichtingen niet kunnen nakomen.'

Die verplichtingen zijn aanzienlijk. Zo moet Newconomy nog 5,5 miljoen euro betalen aan de oprichters van Citee, het Haagse automatiseringsbedrijf dat vorig jaar werd overgenomen. De eerste betalingstermijn ter grootte van één miljoen euro, die eind december voldaan had moeten worden, heeft Newconomy al gemist.

Met andere woorden Newconomy ( RTC) bleek niet in staat om aan de oprichters van Citee de overeengekomen cash te betalen. Men was hen nog € 5,5 miljoen schuldig, blijkbaar was € 4,5 miljoen wel betaald.

En wat staat er in een persbericht van Euronext van 23/01/04 08:30 CET

Door Comitee is in 2003 een lening verstrekt van Euro 671.000. Deze lening is afgelost door uitgifte van 5 miljoen nieuwe aandelen.

Uit de persberichten komt duidelijk naar voren dat de beide heren in feite medefinanciers zijn geworden.

Wat nu precies geleend is aan Real Time Company is toch moeilijk te achterhalen.

Ik heb geprobeerd via de Kamer van Koophandel daar enige duidelijkheid over te verkrijgen maar hoewel de jaarrekening van 2002 op 1 februari 2004 gedeponeerd dient te zijn is dat door Comitee BV nog niet gebeurd.

Comitee B.V. in Den Haag (Kvk 27249800) is het beleggingsvehikel van de heren Kastelein en Budel..

De belangen van de beide heren in Comitee BV zijn gelieerd aan:

Peter Kastelein Beheer BV voor dhr Kastelein en

Vanduinen Beheer BV voor dhr Budel

Kijken we naar de balans van Peter Kastelein Beheer BV dan kunnen we de ontwikkeling zien aan de hand van de toename van de passiva zien:

1999 : € 117,103

2000: € 988,086

2001: € 4,204,195

Voor Vanduinen Beheer B.V:

1999: geen gegevens

2000: € 291,832

2001: € 5,748,525

9) Afronding

Na alle gegevens verzameld te hebben komt het beeld naar voren van kapitaalverschaffers die zich ten doel hebben gesteld een zo hoog mogelijk rendement te behalen.

Daar is niets mis mee.

Waar het wel goed mis mee is zie je als je probeert financiële gegevens te verkrijgen die normaal toch openbaar horen te zijn.

De berichtgeving naar aandeelhouders is volstrekt onvoldoende en als er al iets naar buiten komt is het in nevelen gehuld.

Neem bijvoorbeeld de Stichting Pall Mall Capital Netherlands. Bij de KvK is niets gedeponeerd

algemene gegevens

naam

Stichting Adm.kntr.Pall Mall Capital (Neth.)

ingeschreven onder nummer

27246516

Deponeringen

 

Geen deponeringen aanwezig

Juridische gegevens

Rechtspersoon :

Rechtsvorm

Stichting

Statutaire zetel

Delft

Eerste inschrijving in het handelsregister

18-12-2001

Akte van oprichting

17-12-2001

Met andere woorden men wil liever niets openbaar maken.

Dat geldt ook ten aanzien van de deelnemers in Pall Mall Capital Netherlands. Er zijn er 3 bekend maar er zijn er waarschijnlijk meer.

De gang van zaken met Tranz Rail geeft goed aan dat grenzen soms worden overtreden.

De vraag door beleggers gesteld waarom PMC Netherlands aandelen verkoopt moet zelfs door dhr Budel onbeantwoord worden gelaten omdat hij het ook niet weet.

Zie vraag 7 van het verslag bijeenkomst Den Haag met dhr Budel.4 feb 2004.

Waarom verkoopt PMC alweer?
Antwoord: Hierop kunnen wij helaas geen antwoord geven. PMC staat los van RTC en is niet gebonden om verantwoording af te leggen aan RTC of andere aandeelhouders m.b.t. verkopen. Echter weten we wel dat de recent verkochte aandelen het laatste restant aandelen was die in het bezit waren van PMC voor de conversie

De voorstelling alsof PMC losstaat van RTC is even onwaar als dat Comitee BV los staat van RTC. De indruk wordt gewekt dat PMC uit is op een veel cash genererende opbrengst

Wat Comitee BV betreft de beide oprichters van Citee zouden het maar wat anders gewild hebben.

Helemaal vreemd is natuurlijk dat zowel Van Dijssel, Budel en Kastelein investeerder zijn in RTC maar in de berichtgeving naar aandeelhouders toe niet duidelijk opening van zaken geven.

Ik heb geprobeerd de achtergronden te schetsen van de investeerders in RTC. Was daarbij verbaasd hoeveel je toch kunt vinden over die investeerders.

Maar ik maak me geen illusies dat veel nog niet in de openbaarheid is. Dat zou eigenlijk wel zo moeten zijn.

Vreemd vond ik het ook dat blijkbaar Van Dijssel de CEO van RTC uit zijn functie is getreden per 1 april 2003 als bestuurder bij de Stichting Adm kantoor Pall Mall Capital Netherlands wat blijkt uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel

27 27246516 Stichting Adm.kntr.Pall Mall Capital (Neth.)

Martinus Nijhofflaan 2 2624ES Delft

Oude statutaire namen zoals vastgelegd sinds 01-10-1993

*** Geen historie voor dit onderdeel***

Oude handelsnamen zoals vastgelegd sinds 01-10-1993

*** Geen historie voor dit onderdeel***

Oude vestigingsadressen zoals vastgelegd sinds 01-10-1993

*** Geen historie voor dit onderdeel***

Oude rechtsvormen zoals vastgelegd sinds 01-10-1993

*** Geen historie voor dit onderdeel***

Oude bedrijfsomschrijvingen zoals vastgelegd sinds 01-10-1993

*** Geen historie voor dit onderdeel***

Functionarisgegevens Uitgetreden functionaris(sen) rechtspers.

Bestuurder(s):


Naam

van den Dijssel, Willem Jan Maria / 2

Geboortedatum en -plaats

07-03-1959, Laren

Adres

Cape Beech, Avenue 300, Noordhoek, Zuid-Afrika

Infunctietreding

17-12-2001

Bevoegdheid

Gezamenlijk bevoegd (met andere bestuurders,
zie statuten)

Uit functie

01-04-2003