We hebben 377 gasten online

Geschiedenis

Recensie 'Zwarte trots, witte schaamte? Over kolon...
20 juli 2020 09:29

Dit boek gaat over kolonialisme en het hedendaags racisme, over de botsing tussen de zwarte trots en de witte schaamte en is gebaseerd op meer dan dertig jaar persoonlijke ervaringen en studiewerk.   [ ... ]

GeschiedenisVerder lezen

Lichte daling nettoloon in 2010

Gepost in Uitgaven en inkomsten

Het nettoloon van de meeste Nederlanders in loondienst daalt in 2010 licht, zo meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het gaat bij lage inkomens over een paar euro per maand, bij hogere inkomens over een paar tientjes. Het ministerie benadrukt dat dit niet doorslaggevend is voor de koopkracht van burgers. Die kan sterker afnemen doordat de inflatie zorgt voor prijsstijgingen en door de stijging van gemeentelijke heffingen.

De daling van het nettoloon bij een gelijkblijvend brutoloon komt vooral door belastingmaatregelen: de algemene heffingskorting is verlaagd met € 20, de arbeidskorting is met maximaal € 45 omlaag gegaan, men is al bij een inkomen van € 21.629 toe aan de belastingschijf van 42%, dat is € 1.450 eerder dan nu. Bovendien is de inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorgverzekeringswet 0,15% hoger geworden.