We hebben 224 gasten online

Geschiedenis

Recensie 'Zwarte trots, witte schaamte? Over kolon...
20 juli 2020 09:29

Dit boek gaat over kolonialisme en het hedendaags racisme, over de botsing tussen de zwarte trots en de witte schaamte en is gebaseerd op meer dan dertig jaar persoonlijke ervaringen en studiewerk.   [ ... ]

GeschiedenisVerder lezen
Recensie 'Breuklijnen' Harry Stroeken (red)
25 aug 2018 09:24

De ondertitel van het boek 'Breuklijnen' vermeldt Priesters in overgangstijd. In 'Breuklijnen'vertellen negen (ex-) priesters hun verhaal. Zij hebben het grootseminarie veelal gedaan in de jaren vijft [ ... ]

GeschiedenisVerder lezen

Personeel Penitentiaire Inrichting Vught niet schuldig aan zelfdoding 29-jarige Fred B.

Gepost in Levenslang gestraften

13 december 2012 - Arrondissementsparket Den Bosch

De hoofdofficier van het Openbaar Ministerie te ‘s-Hertogenbosch heeft op grond van de onderzoeksresultaten van het Rijksrechercheonderzoek geoordeeld dat het personeel van de Penitentiaire Inrichting te Vught (PI Vught) geen strafbaar verwijt kan worden gemaakt met betrekking tot de zelfdoding van een destijds 29-jarige man in zijn cel op 12 juli 2012.

De man stond op 28 juni 2012 bij de rechtbank Middelburg terecht voor de moord op zijn ex-schoonouders. Tegen hem was door de officier van justitie in Middelburg levenslange gevangenisstraf geëist. Op de dag van de uitspraak in zijn strafzaak werd hij dood aangetroffen in een cel van de PI Vught.
Onderzoek wees uit dat de man zichzelf van het leven had beroofd.

De verdachte had zich eerder uitgelaten over het feit dat hij zich van het leven zou beroven.
In verband hiermee is de man diverse malen psychologisch/gedragskundig onderzocht. Uit deze onderzoeken kwam onder andere naar voren dat er geen direct suïcidegevaar aanwezig was, waardoor geen specifieke maatregelen genomen moesten worden om suïcide te voorkomen.
Het betrokken personeel van de PI Vught kan dan ook geen strafbaar verwijt worden gemaakt.

Alle betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Ze verder

Verdachte dubbele moord pleegt zelfmoord

Fred B., de 29-jarige man die verwacht wordt van de moord op zijn twee ex-schoonouders, heeft woensdagnacht zelfmoord gepleegd. Tegen de Belg was levenslangs geëist en donderdag zou de rechter in Middelburg uitspraak doen.

De 29-jarige man die verdacht wordt van de moord op zijn twee ex-schoonouders heeft woensdagnacht zelfmoord gepleegd. Donderdag zou de rechtbank in Middelburg uitspraak doen tegen Fred B. Tegen de Belg was levenslang geëist.B. zat vast in het huis van bewaring in Vught. De recherche doet onder leiding van het Openbaar Ministerie in Den Bosch onderzoek naar het overlijden van de verdachte. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) doet ook onderzoek naar de zelfmoord.Volgens het OM vermoordde B. zijn ex-schoonouders om zijn ex-vrouw zo veel mogelijk pijn te doen. Hij vermoordde de 59-jarige man en zijn vier jaar jongere vrouw vorig jaar juli in hun woning aan de Hooge Meestraat in Middelburg. Na een nachtelijke klopjacht van de politie werd hij aangehouden op een nabijgelegen begraafplaats.Later bleek dat de man zijn voormalige schoonfamilie al langer terroriseerde. Hij mishandelde zijn ex-vrouw in 2010 en stak twee weken daarna haar huis in brand, aldus het OM. Bij de brandstichting liep de verdachte zelf ernstige brandwonden op. Hij lag vervolgens maandenlang in het ziekenhuis.
 
De rechtbank in Middelburg heeft het Openbaar Ministerie donderdag niet-ontvankelijk verklaard. Een overledene kan niet worden vervolgd voor strafbare feiten.

Levenslang geëist voor moord op ex-schoonouders 28 uni 2012

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag voor de rechtbank in Middelburg levenslang geëist tegen Fred B. wegens de moord op zijn ex-schoonouders. Volgens het OM vermoordde de 29-jarige Belg zijn ex-schoonouders om zijn ex-vrouw zo veel mogelijk pijn te doen.

De ex-schoonouders van de 29-jarige B. werden vorig jaar op 20 juli in een woning aan de Hooge Meestraat in Middelburg vermoord. Na een klopjacht van de politie werd hij aangehouden op een nabijgelegen begraafplaats.

Later bleek dat de man zijn voormalige schoonfamilie al langer terroriseerde. Hij mishandelde zijn ex-vrouw in 2010 en stak twee weken daarna haar huis in brand, aldus het OM. Bij de brandstichting liep de verdachte zelf ernstige brandwonden op. Hij lag vervolgens maandenlang in het ziekenhuis.

Het OM wil de man levenslang achter tralies, 'voor de veiligheid van de maatschappij en de nabestaanden van het echtpaar'.

 

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft vandaag een levenslange gevangenisstraf geëist tegen de 29-jarige Brusselaar Fred B. Hij wordt verdacht van de dubbele moord op het echtpaar Schroevers in Middelburg in de nacht van 18 op 19 juni vorig jaar.

Volgens officier van justitie Rob Rammeloo waren de twee moorden waarvan hij wordt verdacht en zijn houding tegenover de nabestaanden, dermate weerzinwekkend, dat B. nooit meer oog in oog zou mogen komen te staan met de familie.

B. hield ook in de rechtbank vol dat hij niet degene is die mevrouw Schroevers om het leven heeft gebracht. Hij verklaarde donderdag bij de rechtbank in Middelburg dat hij haar als schild heeft gebruikt waardoor zij in het donker is neergestoken door haar man. Volgens de advocaten van B. bleek die situatie uit bloedsporen en foto's. Ze eisten op dit punt dan ook vrijspraak voor hun cliënt. Voor de moord op vader Henk achtten ze eerder een lange gevangenisstraf in combinatie met tbs (nadrukkelijk zonder verlof) en dwangverpleging op z'n plaats.

B. noemde de moorden een 'smerige daad'. Hij was uit op wraak. Verder zei hij tegen de rechter dat hij de gelegenheid had hun dochter - zijn ex - ook te doden, maar dat hij haar heeft gespaard omdat haar lijden zo groter is. De rechtbank doet 12 juli uitspraak in de zaak.