We hebben 185 gasten online

Praktische Opdracht Gebouwen in keizerlijk Rome

Gepost in Praktische opdrachten

  

Leerdoelen:

·         Leerlingen moeten bronnen over de Romeinse gebouwen kunnen onderzoeken

·         Moeten informatie kunnen zieken op internet

·         Moeten antwoorden verwerken tot een kort verslagTaakeisen:Wat: Informatie over klassiek Rome bekijken, selecteren en verwerken.

Hoe: In een computerles en thuis met tweetal werken aan opdracht.

Taakverdeling: Ieder moet afzonderlijk verslag maken over twee bouwwerken. de rest doe je samen of je verdeelt daarbij de taken.

Instructie:Bekijk de inleiding van CD Sprekend Verleden 5-16 (speurtocht Keizerlijk Rome).

Zoek de tien bouwwerken en noteer ze alle tien in je verslag (Hoofdstuk 1).Vervolgens gaan jullie volgens de richtlijnen een goed verslag maken:

Titelpagina. (5) :Maak een mooie titelblad met een goede originele titel(3).Ook moet hierop jullie namen, klas en datum (2 pnt) komen te staan.

Inhoud (5) Hier maak je overzichtelijk een opsomming van alle hoofdstukken (3) met paginanummers ( 2) . Het nummeren van bladzijden is een optie in Word. Let erop dat je alle hoofdstukken ook een passende titel geeft.

Inleiding (15) eerst vertel je in het kort iets over het Romeinse Rijk en over Rome met haar vele geweldige bouwwerken (10). Daarna vertel je welke vier gebouwen jullie gaan beschrijven en op welke vragen je daarbij een antwoord gaat geven(5). Zorg er voor dat je hier ook aangeeft wie welke gebouwen behandelt!

# In het eerste hoofdstuk noem je de tien gebouwen die je bij CD 5-16 hebt gevonden (5)Hoofdstuk 2 t/m 5 gaan over de vier gebouwen van jullie keuze:In beide hoofdstukken geef je in vier paragrafen antwoord op de volgende zaken:

- Wanneer en door wie gebouwd (5) en waarom (5) wordt het gebouw zo genoemd?

- Welke functie(s) had het gebouw (5)?

- Wat is er nog van het betreffende gebouw over gebleven en wat is nu de functie van het gebouw? (5).

- Extra informatie die je hebt gevonden over het gebouw (10).Zorg voor een goede opbouw (10) en maak er een prettig leesbaar betoog van (goed Nederlands en niet alleen maar een opsomming van antwoorden!). uiteraard gebruik je je eigen taal/woorden (10) en dus niet knippen/plakken.Zorg ook dat het verslag is voorzien van goede afbeeldingen met het juiste bijschrift (5).

# Conclusie (10): hier geef je in het kort antwoord op de %) vragen van de inleiding. (dus een soort samenvatting en hier beslist geen nieuwe informatie meer geven).

# Uiterlijke verzorging (5): dit geldt voor je totale werkstuk (max.5 punten).Eerst moeten jullie het betoog schrijven ( helemaal in eigen woorden) en daarna alles verwerken in Word. Hierdoor komt het werkstuk er veel beter uit te zien, waardoor de kans op een hoger cijfer groter wordt ( wel moet de geschreven tekst achteraan je werkstuk bijgevoegd worden!).