We hebben 97 gasten online

Willem van Oranje tv serie

Gepost in Inhoudsopgave Videobeelden DVD´s

Willem van Oranje tv serie

Hoewel loyaal aan de Spaanse kroon krijgt Willem van Oranje-Nassau gewetensbezwaren als hij de plannen van Philips II hoort. Er worden bloedige inquisities tegen de protestanten in Europa beraamd die ook het Nederlandse volk niet zullen overslaan. Hoewel katholiek, is Willem absoluut tegen iedere vorm van aantasting van de godsdienstvrijheid. Als in 1566 in Brussel de beeldenstorm heeft plaatsgevonden, één van de grootste opstanden tegen de inquisitie, keert Willem zich definitief tegen de Koning van Spanje en kiest hij voor het Nederlandse volk. Vanaf dat moment wordt het zijn doel de Nederlanden te verenigen om zo de Spaanse bezetting tot een halt te roepen.

Als machtig vijand vann Phillips II werden vele anslagen op het leven van Willem van Oranje-nassau beraamd, waarvan er twee werden uitgevoerd. Tot groot verdriet van de Nederlandse bevolking zou de tweede aanslag gepleegd door balthasar Gerards in het Prinsenhof te Delft, hem fataal worden.

Vriendschap en liefdes maar ook intriges en verraad hebben allen deel uitgemaakt van het fascinerende leven van de grondlegger van het huidige Nederlandse kongshuis.

Met geweldige rollen van Jeroen Krabbé, Willem Nijholt, Ramses Shaffy, Linda van Dyck en Hans Dagelet.

Een tv-serie van Walter van der Kamp.