We hebben 198 gasten online

Spaanse verpleger bekent elf moorden

Gepost in Mijn geschreven boeken

Joan Vila bij het verlaten van het gerechtsgebouw. Een 45-jarige verpleger in een Spaans bejaardentehuis heeft vandaag het doden van elf bejaarden bekend. Volgens zijn advocaat handelde de man 'uit medelijden'.
De 45-jarige Joan Vila, die actief was in het Catalaanse Olot, dwong zijn slachtoffers schoonmaakmiddelen of een mengsel van medicijnen te drinken. Ook gaf hij een aantal mensen een overdosis insuline. Alle sterfgevallen werden door een arts bestempeld als een natuurlijke dood.

Brandwonden in mond
De politie arresteerde Vila op 18 oktober, nadat bij een 85-jarige overleden vrouw brandwonden in haar mond waren aangetroffen. De verpleger bekende daarop drie mensen om het leven te hebben gebracht door ze te dwingen bleekmiddel te drinken.

De rechter besloot nader onderzoek te doen na de bekentenis en gaf opdracht om acht lijken op te graven. Vila verklaarde daarna dat zes van die mensen zijn slachtoffer waren. Ook bekende hij verantwoordelijk te zijn voor de dood van nog eens twee anderen.

'Engel des doods'
Vila was sinds augustus 2009 actief als 'engels des doods'. Hij zit momenteel vast op een psychiatrische afdeling van een gevangenis. (anp/tw)
30/11/10 23u15 Bron HLN be

Care home worker admits to murdering 11 patients using bleach and drugs 'to end their suffering'

 
By Daily Mail Reporter

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1334621/Care-home-worker-Joan-Vila-admits-murdering-11-patients-Spain.html#ixzz16rd7UHUK