We hebben 114 gasten online

Recensie 'Dood de vader' Sandrone Dazieri

Gepost in Algemeen

Dood de vader Sandrone Dazieri 

Niets is gewoon aan deze thriller en dat is te merken. Beide hoofdpersonen. Columba, een getraumatiseerde politieagente, moet een verdwijning van een kind en een moord op de moeder proberen op te lossen. Zij wordt daarbij bijgestaan door Dante Torre die als kind ontvoerd werd en opgesloten in een silo. Het is Dante die ontdekt dat er een relatie is tussen zijn ontvoering jaren geleden en de zaak die ze proberen op te lossen. Sandrone Dazieri heeft een zeer onderhoudende thriller geschreven, maar de lezer dient er rekening mee te houden dat geweld niet wordt geschuwd. Het boek kan dus beter niet gelezen worden door lezers die daar niet tegen kunnen.

De grote op te lossen vraag door het boek heen is, wie er achter niet alleen deze ontvoering zit, maar ook andere ontvoeringen en waarom ineens een aantal moorden worden gepleegd. Het is hier natuurlijk niet de plaats om die vraag te beantwoorden, maar verrassend is de zoektocht uiteindelijk wel. Aanbevolen en de prijs kan geen bezwaar zijn. 

Titel: Dood de vader

Auteur: Sandrone Dazieri

Uitgeverij: Xander ISBN 9789401605441 € 12,50

CBS: De Nederlandse samenleving 2012

Gepost in Algemeen

In De Nederlandse samenleving 2012 van het CBS wordt een beeld geschetst van de leefsituatie van alle inwoners van Nederland. Ondanks de economisch zware tijden voelen Nederlanders zich niet onveiliger, de criminaliteit blijft laag. Ook respectloos gedrag door onbekenden op straat neemt verder af. Positief is ook dat het opleidingsniveau van jongeren blijft stijgen en dat de voortijdige schooluitval  daalt. Voorts zijn de meeste Nederlanders tevreden over hun contacten met vrienden, kennissen en buren. Het meest sceptisch zijn laagopgeleiden en ouderen: zij hebben relatief weinig vertrouwen in de politiek en zij kunnen  ook minder goed bij anderen terecht dan hoogopgeleiden en jongeren.

De Nederlandse samenleving 20122012-a314-pub.pdfDeze publicatie is ook beschikbaar als e-book

 

Nederland telt 16.791.364 inwoners

Tussen 0 en 14 jaar 17%

Tussen 15 en 64 jaar 67,4%

65 jaar en ouder 15,6%

Gemiddelde levensverwachting voor vrouwen 82,9

Gemiddelde levensverwachting voor mannen 79,4 jaar

 

404

Jammer dat u de pagina die u zoekt hier niet kunt vinden. De oorzaak daarvan is gelegen in het feit dat www.blikopdewereld.nl totaal vernieuwd is. Bij die vernieuwing is ook een totaal andere manier toegepast bij het plaatsen van de bijdragen in categorieën.

Een van de mogelijkheden om te achterhalen, waar de door u gezochte pagina staat, is gebruik te maken van de zoekfunctie, rechtsboven op de pagina. Mocht u de gezochte pagina dan ook niet kunnen vinden, aarzel dan niet om mij een berichtje te sturen, via de rubriek Contact boven aan de pagina.

Jo Swaen Historicus

 

 

 

 

 

Over Blikopdewereld.nl

Gepost in Algemeen

Blikopdewereld is opgericht door historicus Jo Swaen. Het doel van Blikopdewereld is inzicht te geven in de wereld om ons heen. We kunnen de wereld om ons heen pas goed begrijpen als we weten hoe die wereld ontstaan is. 

Activiteiten Blik op de Wereld

# Blik op de Wereld verzorgt de website Blik op de Wereld

# Blik op de Wereld verzorgt lezingen over allerlei historische onderwerpen, ontwikkelingen in de uitvoering van strafrechtzaken en rechtspraak en de financiële en economische ontwikkelingen in deze tijd van globalisering.

# Blik op de Wereld verstrekt talrijke adviezen en achtergrondkennis aan studenten en leerlingen uit het hele land.

# Blik op de Wereld geeft scriptiebegeleiding voor Havo/Vwo/HBO en Universitair.

# Blik op de Wereld heeft na drie jaar onderzoek uitgegeven het boek ‘De dood als Machtsmiddel‘ Moord en Doodslag door Verpleegkundigen. ISBN 9789088346798 . U kunt het boek aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

# Blikopdewereld heeft in februari 2013 integraal het boek De praktijk van de levenslange gevangenisstraf in Nederland. Humaan of Inhumaan? gepubliceerd.
 
# Blikopdewereld heeft gepubliceerd over De uitwerking van de Endlosung in de provincie Limburg
 
# Blikopdewereld verzorgt voor Biblion recensies van boeken en recenseert boeken. Zie de rubriek Recensies

Blik op de Wereld bereidt publicaties voor over de volgende onderwerpen:

1) TBS en Recidive;

2) Kinder- en gezinsdoding in Nederland 

3) Reis naar Israel van 1 tot 8 oktober 2013

Aarzel niet om contact op te nemen voor het stellen van vragen en /of aanvullingen op gepubliceerde onderwerpen. 

Veel plezier bij het raadplegen van www.blikopdewereld.nl

drs.J.W.Swaen, Historicus, eigenaar en moderator www.blikopdewereld.nl