We hebben 204 gasten online

Liber amicorum: Feitenkennis op vakgebied, literatuur en fictie

Gepost in Over mijzelf

liber amicorum klein

Onze eerste persoonlijke kennismaking dateert van 1994.

Het jaar waarin ik in het kader van een uitruil tussen OMO en Openbaar Onderwijs Eindhoven een parttime aanstelling kreeg op het Peelandcollege. In het begin zal ik een wat warrige indruk op je gemaakt hebben. Net gescheiden en altijd met de fiets. Ik kan me nu de zorgen die jullie aan het einde van het eerste jaar hadden wel voorstellen. Er was in mijn herinnering niet zoveel gelegenheid voor contact omdat ik telkens na het geven van enkele lessen al weer snel de fiets op moest springen om weer tijdig in Eindhoven te kunnen zijn.

Wat me van die eerste tijd wel bijstaat is je activiteiten naast het lesgeven. Werken in de personeelsraad en vaker in Tilburg. Aangezien ik op mijn vorige scholen al enkele schreden had gezet op het gebied van personeelszaken/vakbond en MR, leek me de invulling van jouw baan ook aan aanlokkelijk perspectief voor mijn POP -zoals we dat nu moeten noemen-.

Intussen doemde voor mij de mogelijkheid om mijn baan op een plek te kunnen vullen. De aanleiding daarvoor was gedeeltelijk het feit dat Ad meer uren kreeg voor leerjaarcodrdinatie, maar ook het feit dat jij minder uren kon gaan geven als gevolg van je aandoening aan de hypofyse. Eigenlijk zouden die uren eerst moeten worden aangeboden aan iemand van binnen OMO. Gelukkig werkte de man van een collega in Eindhoven in Waalwijk voor OMO. Deze wilde graag in Eindhoven gaan werken. Gesloten beurzen dus en daarom goedgekeurd. Het leek een soort spionnenruil

Daarna hebben we tot nu samengewerkt, weliswaar ingeperkt door de begrenzingen van jouw aanwezigheid.

Jo, waar ik je voor wil bedanken is je bereidwilligheid om mijn hernia periode mee op te vangen, je enorme feitenkennis op vakgebied, literatuur en fictie (leve Jef Geraerts). Dank ook voor het videobeheer, nu geculmineerd in de schitterende externe schijven, die je na veel werk en inzet aan de sectie ter beschikking stelt.

Dank ook voor Blik op de wereld. Het heeft lang geduurd voor ik mijzelf ertoe gedwongen heb om cyberspace te betreden. Het was altijd hartstikke makkelijk om leerlingen te verwijzen \"Kijk maar op....\". Ook al ben ik zelf wat actiever ik hoop datje de site in de lucht en bij wil blijven houden. Het zal voortleven als een monument van jezelf

Jo, geniet - hopelijk nog lang - van een nieuwe levensfase samen met Els en de kinderen

Steef Claassens,

Collega, docent geschiedenis