We hebben 203 gasten online

Liber amicorum: Rots in de branding

Gepost in Over mijzelf

liber amicorum klein

Rots in de branding

liber rots diana

Op hetzelfde moment dat ik mijn 121/2 jarig jubileum vier, neem jij afscheid van het Peellandcollege. Ik ken je dus nu 121/2 jaar, al lijkt het langer. Ik heb je voor het eerst ontmoet tijdens mijn sollicitatiegesprek in het oude Peellandgebouw. Dat gesprek verliep voorspoedig. Je stelde me op mijn gemak en je begreep mijn switch van het bedrijfsleven naar het onderwijs. Je had die ervaring ook met Els meegemaakt.

In de jaren die volgden heb ik altijd dat vertrouwde gevoel behouden. Je ondersteunde me waar je kon en je gaf aan dat fouten maken erbij hoort. Als collega bewonder ik vooral je timemanagement, je ongelooflijke ijver, je diverse interesses en het aanpakken van allerlei uiteenlopende zaken. Toetsen, studiewijzers alles ligt op tijd klaar. Het tempo waarmee je zaken aanpakt en afhandelt is razend snel, je houdt niet van uitstellen. Als je je site bezoekt dan kom je vanzelf op het brede scala van interesses: niet alleen geschiedenis, maar ook onderwijsontwikkelingen, economie, rechtspraak en je eigen autobiografie zijn er te vinden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen de weg naar je website weten te vinden. Het bouwen van je eigen website is slechts een van de vele voorbeelden van zaken die je oppakt. Geen ervaring met het opzetten van websites, maar je begint er gewoon aan. Je zoekt, je leest je in en blikopdewereld.nl is geboren. Een autodidact pur Sang. Ook je interesse in de rechtszaak van Lucia brengt je op een pad dat je bewandelt totdat er een (goed) einde aankomt en dat ook leidt tot de publicatie van je boek.

Behalve dat ik je als collega erg waardeer ben je in mijn ogen vooral een integer mens. En dat is een groot compliment. Wie het ook is, je klopt nooit tevergeefs bij jou aan. Je staat open voor iedereen en helpt waar je kan. Ik heb zelden een persoon meegemaakt die zo\'n oprechtheid in zich meedraagt. Je bent de spreekwoordelijke rots in de branding. Als je ergens voor staat, dan ga je daar ook voor tot het bittere einde. Je hebt de laatste jaren meerdere keren meegemaakt dat niet iedereen zo oprecht is en dat mensen je kunnen kwetsen. Maar zoals een goed historicus betaamt, stel je dan je eigen onderzoek in en je confronteert mensen vooral met feiten.

Jo, ik kan niet anders zeggen dan dat ik je erg zal missen als collega, maar vooral als mens.

Geniet van je vrije tijd, het ga je goed en we houden contact,

Diana Poot, Collega, docent geschiedenis