We hebben 117 gasten online

Liber amicorum: Een nieuw perspectief

Gepost in Over mijzelf

 

 

liber amicorum klein

Een nieuw perspectief

Je staat aan de vooravond van een totaal nieuwe fase in je leven. De wereld ligt voor je open. En die zal je weer een geheel nieuw perspectief gaan bieden.

Ik heb je op het Peelland College mogen meemaken als een inspirerende collega, een historicus die staat voor zijn zaak. Leerlingen hebben bij jou altijd in het centrum van de belangstelling gestaan en ook voor hen is de prachtige site bedoeld, die jij met veel enthousiasme hebt opgezet. Je opent voor velen de vensters op de wereld.

Tijdens onze gezamenlijke pauzes was er altijd meer dan genoeg gespreksstof over tal van onderwerpen. Over onderwijsveranderingen, die kwamen en gingen. Wat heb je er veel beleefd! Eén daarvan ontlokte zelfs de verontwaardiging van je zoon Tim, die dacht dat men een actie tegen jou voorbereidde: TGO (tegen Jo ).

Ook die onderwijsvernieuwing kwam, zag, maar overwon toch niet.

Jij bleef de docent die op eigen wijze prachtige resultaten boekte met je leerlingen. De docent ook, op wie je als collega een beroep kon doen.

De periode die je samen met je drie zoons naar school kwam, is ook al afgesloten. Aan alle drie de "Swaentjes" heb ik les mogen geven. Zij zijn inmiddels uitgegroeid tot prachtige Swaenen en hebben het nest deels verlaten.

liber Bernadette

Tweemaal mochten we bij jou en Els aanschuiven voor een heerlijk hoofdgerecht tijdens de befaamde dinertours van het Peelland . Je blijkt op culinair gebied ook je mannetje te staan. Voor die hobby heb je straks veel meer tijd.

Jo, je blik op de wereld zal een andere worden. Jullie gaan eerst weer genieten in the States van een prachtige reis die je met heel veel plezier hebt voorbereid. Na terugkeer zul je alle ervaringen op je gemak kunnen verwerken. Je kunt je eigen planning maken, die je op ieder gewenst moment kunt bijstellen.

Dat moet een heerlijk gevoel zijn.

Ik wens je van harte samen met Els en je zoons een prachtige toekomst, waarin je alles wat je op je verlanglijstje hebt staan, zult kunnen realiseren. Geniet ervan!

Bernadette Londeman-Lemoine Collega, docente Nederlands