We hebben 280 gasten online

Berichten militaire oorlogsslachtoffers deel 5

Gepost in Over mijzelf

Resten Britse soldaten gevonden

ARNHEM - In Arnhem-Zuid zijn de stoffelijke resten van twee Britse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog gevonden (7 februari 2013) Ze zijn geborgen door de Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht.  

De twee lagen naast elkaar begraven in een ondiep veldgraf. Vermoedelijk zijn ze in oktober 1944 gesneuveld tijdens de nasleep van Operatie Market Garden.

In het veldgraf lagen persoonlijke bezittingen, militaire uitrusting en munitie. Dit is met de stoffelijke resten overgebracht naar het BIDKL-laboratorium in Soesterberg. Er wordt geprobeerd om de identiteit van de twee te achterhalen.

Vaker resten Britse militairen gevonden

In Arnhem-Zuid zijn de afgelopen jaren vaker stoffelijke resten van Britse soldaten gevonden. Ze zijn aan de hand van gebitsgegevens uit de oorlogsjaren geïdentificeerd. Ze vonden een laatste rustplaats op de Britse Militaire Begraafplaats in Oosterbeek, waar ze met militaire eer werden herbegraven.

SOEST - Het laboratorium van de Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht (BIDKL) in Soesterberg doet onderzoek naar de identiteit van twee geborgen Britse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. 

Hoe lang het identificatieonderzoek gaat duren, hangt sterk af van bewaard gebleven medische en historische gegevens. 

De stoffelijke resten van de soldaten zijn gevonden in Arnhem-Zuid. Het dubbele graf werd aangetroffen tijdens onderzoek naar explosieven op een voormalig slagveld. De slachtoffers lagen naast elkaar begraven in een ondiep veldgraf en zijn vermoedelijk in oktober 1944 gesneuveld, tijdens de nasleep van Operation Market-Garden. 

In het veldgraf zijn militaire uitrusting, munitie en persoonlijke bezittingen gevonden. Deze spullen zijn ook overgebracht naar het laboratorium van de BIDKL in Soesterberg. 

De afgelopen jaren zijn in Arnhem-Zuid al vaker stoffelijke resten van Britse soldaten gevonden. Zij werden door de BIDKL geborgen en geïdentificeerd aan de hand van gebitsgegevens uit de oorlogsjaren. 

Deze soldaten vonden een laatste rustplaats op de Britse Militaire Begraafplaats in Oosterbeek, waar zij met militaire eer werden herbegraven in het bijzijn van hun nabestaanden.