We hebben 224 gasten online

Recensie 'Moord in de Bloedstraat & andere verhalen' Annejet van der Zijl

Gepost in Recensies

Moord in de Bloedstraat Annejet van der Zijl

Persoonlijk vind ik Annejet van der Zijl een van de beste auteurs van Nederland. Zie o.a. Recensie 'Gerard Heineken. De man, de stad en het bier' Annejet van der Zijl. Maar daarnaast blijkt haar vakmanschap ook uit haar biografie over Annie M.G.Schmidt, haar roman Sonny Boy en haar boek Bernhard een verborgen geschiedenis. De verhalen in de bundel 'Moord in de Bloedstraat' zijn door Annejet bij elkaar gebracht en geschreven en zoals ze zelf zegt, ging het haar in principe om de geschiedenissen van normale mensen, die op de een of andere manier, als slachtoffer of als dader, aan de verkeerde kant van de lijn tussen goed en slecht waren beland.

In die zin was haar misdaadcarrière eigenlijk een soort studie naar al die verschillende gedaantes waarin het kwaad het leven, en als je niet oppast ook je eigen ziel, kan binnen sluipen.

Het toeval wil nu net dat ik voor al mijn leerlingen van 5 VWO altijd het verhaal van 'De duivel en de bollenkweker' behandelde in het kader van de module Strafrecht in historisch Perspectief. Annejet schreef dat als stagiaire voor de Haagse Post. De bundel Moord in de Bloedstraat opent juist met dit verhaal.

Titel: Moord in de Bloedstraat & andere verhalen

Auteur: Annejet van der Zijl

Uitgeverij: Querido ISBN 9789021446837 € 10