We hebben 191 gasten online

Recensie 'Donderdagskinderen' Nicci French

Gepost in Recensies

Donderdagskinderen Nicci French

In de reeks trillers, met als hoofdpersoon Frieda Klein, inmiddels aangekomen bij boek 4 van het schrijversechtpaar. En opnieuw een verhaal waarbij de spanningen hoog oplopen. Het verhaal begint eenvoudig met het verzoek van een vroegere schoolvriendin, die bij Frieda aanklopt en om hulp vraagt voor haar dochter, die als onhandelbaar wordt omschreven. Frieda belooft met dochter Beckey een oriënterend gesprek te voeren en na kennismaking en meerdere gesprekken wint ze het vertrouwen van Beckey. Beckey blijkt het slachtoffer te zijn van een verkrachting, maar haar moeder ontkent dat daar sprake van zou zijn. Maar door woorden die de verkrachter gebruikt, komt bij Frieda Klein een gebeurtenis aan de oppervlakte, die ze zelf ver weg had gestopt.

Op 16-jarige leeftijd blijkt Frieda ook verkracht te zijn en Frieda denkt dat het dezelfde verkrachter is die ook Beckey heeft verkracht. Nadat Frieda aan haar intimi uiteindelijk vertelt wat haar 23 jaar geleden is overkomen, besluit ze terug te keren naar haar geboorteplaats en alsnog de verkrachter te ontmaskeren. Wat volgt is een hernieuwde kennismaking met oud-plaatsgenoten en oud-klasgenoten. Daarnaast komt haar grote geliefde voor haar terug uit New York om bij haar te zijn. Ook een bezoek aan haar moeder, die nog steeds in Braxton woont, betekent voor Frieda dat ze opnieuw geconfronteerd wordt met haar verleden. Blijkbaar heeft Frieda ook haar eigen therapeut niets verteld hetgeen haar is overkomen. Zodra Frieda op onderzoek uitgaat, doen zich ontwikkelingen voor, zoals de dood van Beckey, die een reeks van gebeurtenissen tot gevolg hebben, waarbij de lezer geboeid blijft tot het einde. Opnieuw een aanrader dit boek van het schrijversechtpaar en dat doet uitzien naar deel 5 in de serie met in de hoofdrol Frieda Klein.

Zie ook de volgende recensies: Nicci French Recensie 'Wachten op woensdag' Nicci FrenchRecensie 'Dinsdag is voorbij' Nicci French Recensie 'Denken aan vrijdag' Nicci French

Titel: Donderdagskinderen

Auteur: Nicci French

Uitgeverij: Ambo/Anthos ISBN 9789026330414 € 19,99