We hebben 77 gasten online

Familiedrama Zwijndrecht 2009

Gepost in Gezinsdoding

Zwijndrecht - Langzaam wordt er meer duidelijk over het vermoedelijke familiedrama dat zich in Zwijndrecht heeft afgespeeld.

De man die maandag dood werd gevonden in de Zuid-Hollandse plaats, was volgens de politie de vader van de kinderen die ook dood in het huis lagen. Over de identiteit van de dode vrouw die er werd aangetroffen, geeft de politie nog geen uitsluitsel. Ook kan de politie nog niet zeggen wie de vrouw is die maandag in Bavel dood werd gevonden. Aangenomen wordt dat het om de ex-vrouw en de vriendin van de man gaat.

Verder wordt een e-mail onderzocht die mogelijk van de man uit Zwijndrecht is. De schrijver zegt daarin aan zijn collega's dat hij net zijn vriendin in Bavel heeft gedood en zijn ex-vrouw en kinderen in Zwijndrecht. Onderzocht wordt of de mail over het mogelijke familiedrama authentiek is.

Vijf doden: link onderzocht

.dinsdag 26 mei 2009  De Stem

BAVEL - Een team van vijftig rechercheurs onderzoekt het verband tussen de vondst van een dode vrouw in haar woning in Bavel en de dood van vier gezinsleden in een woning in Zwijndrecht. In een huis aan de Lange Bunder in Bavel werd gistermorgen om 7.15 uur het stoffelijk overschot gevonden van de bewoonster, de 43-jarige Isabelle van den Berg.

Ze is zo goed als zeker om het leven gebracht. Volgens het Openbaar Ministerie in Breda is er een link tussen de haar dood en het drama dat zich gisteren afspeelde in een woning aan de Boshuizen in Zwijndrecht. Daar werden om 9.30 uur de lichamen aangetroffen van de vier leden van het gezin Kaijim. De vrouw en de kinderen Dennis en Daniëlle van 16 en 17 jaar waren al dood. Vader Cees werd nog gereanimeerd, maar overleed alsnog.

Het echtpaar Kaijim scheidde anderhalf jaar geleden. Isabelle van den Berg werd sinds november 2007 gestalkt en bedreigd, zeggen mensen die haar met raad en daad bijstonden. Het OM wil niet zeggen of dát de link is tussen beide drama's, maar bevestigt wel dat dit verband onderzocht wordt.

Isabelle van den Berg woonde alleen met haar dertienjarige zoon. In mei 2002 scheidde ze van haar toenmalige echtgenoot, de vader van de jongen. De vader belde gistermorgen zelf de school van zijn zoon, het Stedelijk Gymnasium in Breda, om te vertellen dat zijn ex-echtgenote vermoord zou zijn. Rector Kathy Rogmans heeft kort daarna docenten en mede-leerlingen van de jongen op de hoogte gebracht en een brief meegegeven aan de ouders. De school begeleidt de kinderen en geeft acte de présence op de uitvaart van Isabelle van den Berg.

Afscheidsbrief vader familiedrama is echt

Bron De Stem Yolanda Sjoukes. dinsdag 26 mei 2009 

BREDA - De politie Zuid-Holland-Zuid verricht dinsdag en woensdag sectie op de vijf stoffelijke overschotten in de zaak van het familiedrama in Bavel en Zwijndrecht..

Officieel zijn drie doden nu geïdentificeerd: de 16-jarige Dennis Kaijim, de 17-jarige Daniëlle Kaijim en dinsdagochtend de 46-jarige Cees Kaijim, vader en tevens schrijver van een afscheidsmail waarin hij de moord op zijn vriendin, ex-vrouw en twee kinderen meldt en zijn zelfmoord aankondigt.

Op het inmiddels afgeschermde hyvesaccount van Kaijim's ex-vrouw Astrid Koning uit Zwijndrecht stroomden de geschokte reacties op haar overlijden binnen.

Ook de schok in Bavel is groot over de dood van de 43-jarige alleenstaande moeder Isabelle van den Berg.

Officieel is de identiteit van beide vrouwen nog niet door de politie vastgesteld.

Of dit te maken heeft met de aard van de verwondingen van de beide vrouwen, is niet bekend.

Zij zouden volgens de afscheidsmail met een mes zijn omgebracht.

Aan het onderzoek naar de moordzaak in Bavel en Zwijndrecht werken in totaal vijftig rechercheurs van de korpsen Midden- en West-Brabant en Zuid-Holland Zuid.

Afscheidsmail

De afscheidsmail is door Kaijim aan zijn collega's van het bedrijf Topcon gestuurd. De man schrijft in zijn mail dat hij zijn vriendin (vermoedelijk betreft dit de dood in haar Bavelse woning gevonden Isabelle van den Berg), zijn ex-vrouw Astrid en hun twee tienerkinderen Daniëlle (17) en Dennis (16) Kaijim uit Zwijndrecht om het leven heeft gebracht.

De mail lijkt in verwarring geschreven. De man schrijft dat hij zwaar onder invloed van medicijnen verkeert.

De man over zijn vriendin: "Heb haar een klap gegeven en ben weggegaan, niet veel later ben ik teruggegaan en door het lint gegaan. Ze leeft niet meer."

Even later in de afscheidsbrief: "Ik wilde er alleen uitstappen maar kon dat Astrid en de kinderen niet aandoen (..) Mijn kinderen en ex-vrouw zitten zo diep dat ik besloten heb ze mee te nemen. Zij komen in de hemel. Ik in de hel."

Ook schrijft Kaijim over een Bavelse man, die hij om het leven had willen brengen. "Hij was vanavond (zondagavond, redactie) niet thuis. Het hele weekend niet. Anders had hij nu dood geweest, de klootzak."

De naaste medewerkers van Kaijim, die de mail als eersten ontvingen, zijn geschokt. Ze kenden hem als een positief medewerker.

" Hij werkte drie jaar bij ons in het magazijn. Hij was positief ingesteld en de laatste keer dat ik hem sprak zei hij nog tegen mij dat hij het bij ons zo naar zijn zin had", aldus Topcon-directeur Nick Smit.