We hebben 133 gasten online

Familiedrama's in Limburg. een overzicht vanaf 1988

Gepost in Gezinsdoding

Familiedrama's in Limburg waarbij moord en/of doodslag in het spel is. Een overzicht vanaf 1988
Bron Limburger/Limburgs Dagblad

2010

22 september: In Sint Joost wordt een 42-jarige man aangehouden in verband met de dood van zijn 11-jarige zoon. De jongen werd door aangetroffen in de woning van de familie aan de Plevitsstraat.

31 augustus: In en om een woning aan de Rembrandtlaan in Geleen treft de politie drie babylijkjes aan. De bewoonster is aangehouden op verdenking van kindermoord of -doodslag.

9 mei: Een 25-jarige vrouw uit Sittard overlijdt na een schietpartij in een woning aan de Dalerhof in de Sittardse wijk Haagsittardpark. De schutter blijkt de 27-jarige broer van de vrouw te zijn.

30 april: In een woning aan de Margrietlaan in de Roermondse wijk Maasniel wordt een 88-jarige man dood aangetroffen. Hij is met messteken om het leven gebracht. Zijn vrouw (58) wordt op verdenking van moord of doodslag aangehouden.

10 maart: Een 65-jarige vrouw wordt dood aangetroffen in haar woning in de Maastrichtse wijk Malberg. Haar 66-jarige echtgenoot wordt ervan verdacht haar om het leven te hebben gebracht.

7 maart: Een 39-jarige vrouw wordt in haar woning aan de Driesveldlaan in Weert dood aangetroffen. Zij blijkt slachtoffer van een relationeel drama. Zij is vermoord door haar vriend, die daarna zelfmoord heeft gepleegd.

11 februari: In Baexem steekt een 39-jarige vader zijn achtjarige dochtertje dood, verwondt zijn tienjarig zoontje met messteken en brengt zichzelf snijwonden aan de polsen toe.

2008

31 oktober of 1 november: In Maastricht sterft een baby een onnatuurlijke dood. In januari 2009 wordt een drietal uit Maastricht op de Musketruwe gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de zestien maanden oude baby. Het gaat om de moeder van het kind, een 25-jarige Maastrichtse, haar 28-jarige vriend en een 49-jarige huisgenoot van het stel.

25 juli: Een 42-jarige uit Eygelshoven overlijdt in het ziekenhuis nadat ze enkele dagen tevoren zwaar mishandeld is in de kelder van haar ex-vriend. Van deze mishandeling wordt haar 37-jarige ex-vriend uit Heerlen verdacht.

9 Juli: Bij een relationele ruzie tussen de eigenaren van de hoeve Orbons in Brunssum krijgt de vrouw harde klappen. De broers van de vrouw en buurmannen in Schinveld komen bijeen om verhaal te halen over de ruzie. Er volgt een steekpartij waarbij twee doden vallen.

2007

30 december: Een 41-jarige vrouw uit Maastricht is in het Belgische Peer met zeven messteken om het leven gebracht. Haar 35-jarige partner is opgepakt als verdachte. De man had een ernstige verwonding aan zijn pols en is in het ziekenhuis in Overpelt geopereerd.
Het paar was met drie kinderen in het huis van de zus van de man op vakantie. Binnen de relatie zouden al langer spanningen zijn. De man is van Koreaanse origine en komt uit een adoptiegezin in Lanaken. Direct nadat hun moeder was gedood, zijn de kinderen naar buren gevlucht. Ook de man ging de straat op, maar de politie kon hem bij de kerk van Peer arresteren. De politie onderzoekt nog of hij aan zijn pols gewond raakte door een schermutseling met de vrouw of dat hij na afloop zelfmoord probeerde te plegen.
Het koppel woonde in Groningen. Een zoontje van anderhalf is afkomstig uit de relatie. De andere twee kinderen van 7 en 10 jaar komen uit een vorige relatie van de vrouw.

2006

9 november: Een 34-jarige Maastrichtse agente heeft haar tweejarig dochtertje Rachael gedood in het Duitse plaatsje Jülich, 20 kilometer oostelijk van Heerlen. Bureau Jeugdzorg Maastricht was op de hoogte van de problemen binnen het gezin, maar had de zaak op 27 oktober gesloten. Binnen het gezin waren problemen ontstaan na de geboorte van de dochter. De moeder werd zwaar lichamelijk ziek en dat zorgde ook voor psychische problemen. Acht weken geleden vertrok de vrouw met haar dochter van het ene op het andere moment, zegt de vader. Het echtpaar had een jaar geleden een huis betrokken in de Belgische gemeente Kelmis

2005

21 september: De 55-jarige Huub Quaden uit Kerkrade wordt doodgestoken in een woning aan de Ons Limburgstraat in de Kerkraadse wijk Spekholzerheide. Een 29-jarige vrouw uit Kerkrade heeft bekend dat ze woensdagavond haar 55-jarige vriend heeft doodgestoken. De oorzaak van de steekpartij ligt volgens de politie waarschijnlijk in de relationele sfeer. Het tweetal heeft een kind van drie jaar. Eerder deze week kreeg de man de voogdij over het kind toegewezen.

3 april: Een 49-jarige vrouw uit Geleen brengt haar 46-jarige man om het leven door wurging met de ceintuur van een badjas. Het gebeurt in de woning van het stel, een appartement aan de Rijksweg-Noord. Volgens de politie is de man vermoord tijdens een ruzie.

2004

November: een 37-jarige man uit Ospel kwam in zijn woning aan de Verreussellaan om het leven door messteken bij een echtelijke ruzie. De 34-jarige vrouw van het slachtoffer is korte tijd later door de politie aangehouden op verdenking van doodslag.

Oktober: de 47-jarige Alphons N. uit Heerlen, lid van een schietvereniging, schiet zijn (ex) vrouw (34), en haar nieuwe vriend, een 33-jarige man uit Sittard, en vervolgens zichzelf dood.

Augustus: een 55-jarige man uit Heerlen brengt zijn 64-jarige zus uit Landgraaf ten val na een ruzie. Dit gebeurde in de woning van de man aan de Kampstraat in de Heerlense wijk Heerlerheide. De vrouw is overleed diezelfde dag aan de verwondingen van de val.

2003

Oktober: een 37-jarige oud-marinier, lid van een schietvereniging, schiet in Kerkrade zijn ex-partner, haar ouders en broer dood.

2002

Juli: een 35-jarige vader steekt zijn huis in Roermond in brand. Zes van zijn zeven kinderen komen om het leven. De moeder springt uit een raam.

Maart: een 80-jarige Roermondenaar wurgt zijn 77-jarige vrouw in hun woning aan de Joep Nicolasstraat in Roermond. Hij overleed een week later in het St. Laurentiusziekenhuis in Roermond. Hij bezweek aan een dosis slaappillen en de verwondingen die hij zichzelf met een mes had toegebracht.

2000

April: : een 38-jarige vrouw steekt in Sittard, aan de Lavendelstraat in Sanderbout, haar echtgenoot G. Velthuis (42) dood. Relationele problemen zijn waarschijnlijk de aanleiding voor de fatale steekpartij geweest. De man en vrouw waren in een echtscheidingsprocedure verwikkeld. De Sittardse heeft inmiddels bekent dat ze haar echtgenoot heeft doodgestoken

Februari : K. uit Venlo slaat zijn echtgenote Ancil Willemsen (38) - moeder van een baby van zeven maanden en een kind van vier jaar - met een bijl de schedel in. Hij snijdt het lichaam in stukken en begraaft het in Belgie. K. doet nog dezelfde dag aangifte van de vermissing van zijn vrouw en neemt contact op met het TROS-programma Vermist. De aanzet tot een speurtocht, die pas eindigt als het lichaam van Ancil Willemsen op 10 maart wordt gevonden. Kort daarna wordt K. aangehouden. Hij bekent.

1 januari: De zakenman John Meijers (41) wordt op de Emmasingel in Weert in koelen bloede vermoord. De aanleiding voor de moord ligt in de relationele sfeer. Meijers had een relatie met de een 22-jarige Marokkaanse die de relatie met Meijers wilde verbreken, maar haar luxe leventje niet vaarwel wilde zeggen. Sharif Korz uit Geijsteren wordt ingeschakeld. Hij vermoordt voor 50.000 gulden.

1999

Januari: De 38-jarige Han Lan C. uit Roermond wurgt haar vierjarige zoontje, nadat ze daarvoor naar eigen zeggen 'van stemmen de opdracht kreeg', terwijl haar man op zijn werk is en haar andere zoon (zeven) op school zit. Na de wurging waarschuwt ze familie. De vrouw verklaart dat ze de opvoeding van het kind niet langer aankon.

1997

Februari: een 38 jarige man uit Montfort doodt zijn 8-jarig zoontje en zijn 5-jarig dochtertje. De vader had na zijn scheiding problemen met zijn ex vrouw.

Januari: een 36 jarige vrouw uit Echt brengt haar dochtertje van 9 jaar door verstikking om het leven.


1996

November: de 32 jarige verpleegster Henna Bo uit Brunssum wordt in haar woning aan de Eikenlaan gewurgd door haar man, een 33 jarige fysiotherapeut, die bij de politie bekent de vrouw om het leven te hebben gebracht.

Mei: de 58 jarige Maastrichtenaar T. schiet zijn 40 jarige echtgenote en haar 61 jarige vriend, beiden uit Maastricht, dood. Na zijn daad belde de man zelf de politie met de mededeling dat hij twee mensen had gedood. De dader is gearresteerd. De reden voor het drama ligt waarschijnlijk in de huwelijksproblemen tussen de vrouw en de dader

Maart: in de Maastrichtse wijk de Heeg steekt de 13 jarige puber Patrick tijdens een ruzie zijn stiefvader dood. Een vorm van noodweer ter bescherming van zijn moeder.

1991

Oktober: de 45 jarige H.T. uit Haelen wordt ervan verdacht zijn zijn echtgenote (47) om het leven te hebben gebracht. Hij pleegt een dag later zelfmoord in zijn cel in het huis van bewaring in Roermond.

1990

Januari: in een woning te Venray wordt een 2 jarig kind dood aangetroffen. Een man (22) en een vrouw (24) uit Venray worden vervolgens aangehouden op verdenking van zware kindermishandeling van hun zoontje.

1988

Augustus: een 51 jarige man uit Kerkrade doodt zijn drie kinderen, twee zoontjes van 3 en 7 jaar en hun zusje van 4 en zichzelf met medicijnen. De man was kort voor zijn daad gescheiden, waarna er problemen ontstonden over hun bezoekafspraken.

Augustus: Een meisje van twee en een jongen van vier jaar worden door hun vader Bart van S. uit Roermond in een bestelauto in Maarheeze ritueel met een mes om het leven gebracht. Scheidingsperikelen zijn de aanleiding.