We hebben 117 gasten online

Familiedrama Zeist mei 2013

Gepost in Gezinsdoding

Nadat de vader (38) zichzelf het leven benam op 7 mei 2013 (hij had zich opgehangen in het recreatiegebied Doornse Gat), was er grote twijfel ontstaan over het lot van de broertjes Ruben (9) en Julian(7). Hij had zijn zoontjes meegenomen voor een korte vakantie. Ze waren vermist en dat deed het ergste vrezen. Heel Nederland leefde mee en op veel plaatsen werd door vrijwilligers gezocht naar de beide kinderen. Zolang ze niet gevonden waren was er nog hoop dat zij in leven zouden zijn. Maar op zondag 19 mei werden de lichamen van de broertjes gevonden in een duiker van een sloot bij het Utrechtse dorp Cothen, door een toevallige passant.

Nu de broertjes gevonden zijn start een diepgaand onderzoek of er willicht sprake is van een falen van Jeugdzorg en de Kinderbescherming. Uit persberichten blijkt dat zich sinds 2008 meer dan tien instanties en behandelaars zich met het gezin bezig hielden. De vader zou al eerder van kindermishandeling zijn beschuldigd.

De raad voor de Kinderbescherming had een afspraak met de ouders gemaakt voor een nader gesprek. Uit een door die instantie opgemaakt rapport adviseerde de Raad de jongens onder toezicht te stellen en het co-ouderschap van beide ouders te beëindigen. Daarna zouden de kinderen nog maar een weekeinde per twee weken naar hun vader gaan. Het gesprek was gepland op 7 mei. Op de dag van de afspraak werd de vader dood gevonden in het Doornse Gat. Inmiddels is duidelijk geworden dat hij voor hij zichzelf het leven benam, eerst zijn beide kinderen om het leven heeft gebracht.