We hebben 210 gasten online

Ouders van baby Dayton verdacht van doodslag

Gepost in Kinderdoding

30 juli 2011

De ouders van de overleden baby Dayton, uit Sittard, worden officieel verdacht van 'doodslag', dan wel 'zware mishandeling met de dood tot gevolg',. Hoewel de 31-jarige moeder en de 44-jarige vader nog zeker een week in volledige afzondering vast bllijven zitten, kregen ze gisteren( 29 juli 2011) de mogelijkheid afscheid te nemen van hun kindje. Nog onduidelijk is waarop waarop het OM de verdenkingen tegen de ouders baseert. De moeder en haar partner werden dinsdag 26 juli opgepakt. De Baby werd zondag 24 juli binnengebracht bij het ziekenhuis in Sittard. De baby was drie maanden oud toen het overleed. De baby was een jongetje.

 

8 augustus 2011

De ouders van de dode baby blijven nog 10 dagen in hechtenis, dat is door de rechter besloten. De ouders mogen alleen conact hebben met hun advocaat. De twee andere kinderen van het stel verblijven bij familie maar staan onder toezicht van de Jeugdzorg.

Moeder dode baby Dayton wil schadevergoeding

Laatste update:  12 maart 2012 09:20info

SITTARD - De moeder van de in juli vorig jaar overleden baby Dayton uit Sittard eist een schadevergoeding van 20.000 euro van justitie

Foto:  ANP

Dat zei haar raadsman Arthur Vonken maandag naar aanleiding van berichtgeving in de Limburgse kranten.

Zondag liet justitie weten de moeder niet langer als verdachte te beschouwen. Ze was al sinds september op vrije voeten. 

''Ze heeft vastgezeten en wordt niet verder vervolgd'', zei Vonken. ''Het was al snel duidelijk dat ze niets met de dood van haar kind te maken had.'

In juli 2011 werden de ouders opgepakt nadat ze het baby'tje met hoofdletsel naar het ziekenhuis hadden gebracht, waar het jongetje overleed. De vader blijft enige verdachte en zit vast.

 

Vonken hoopt dat het lichaam van het kind nu wordt vrijgegeven. De advocaten van de vader hielden dat tot nog toe tegen omdat ze extra forensisch onderzoek wilden. Dat is inmiddels gebeurd, aldus Vonken. Hij verwacht dat de vrouw haar zoontje dan ook snel zal kunnen begraven.