We hebben 180 gasten online

Moeder verdacht van doden twee kinderen in Terwolde

Gepost in Kinderdoding

TERWOLDE - Op recreatiepark De Scherpenhof in Terwolde zijn in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 januari 2012 twee dode jongetjes aangetroffen. Hun gewonde moeder is als verdachte aangehouden.

De politie heeft de moeder van de twee jongens die maandagnacht dood zijn gevonden op een recreatiepark in Terwolde verhoord. Zij heeft woensdagavond in het ziekenhuis een verklaring afgelegd en is formeel aangehouden als verdachte.

De 41-jarige vrouw wordt ervan verdacht haar zoontjes van 7 en 10 om het leven te hebben gebracht. Over haar motief wil de politie nog niets zeggen.

De vrouw blijft voorlopig onder politiebewaking in het ziekenhuis. Ze mag alleen met haar advocaat praten.

De lichamen van de jongens van 7 en 10 zijn onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. Daar zegt de politie verder niets over. De lichamen zijn overgedragen aan de familie

Politiebericht

Twee dode kinderen aangetroffen in vakantiewoning

Terwolde, 17-01-2012 • De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de dood van twee jongens van 7 en 10 jaar, die maandagnacht aangetroffen werden in een vakantiewoning aan de Bandijk in Terwolde. Bij de kinderen is ook de 41-jarige moeder van de jongens aangetroffen. Zij bleek zwaargewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 01:00 uur, in de nacht van maandag op dinsdag 17 januari, meldde de vermoedelijke vriend van de 41-jarige vrouw bij de alarmcentrale dat hij de kinderen en de vrouw had aangetroffen in de woning. De hulpdiensten rukten direct uit en troffen de jongens en hun moeder in de woning aan. De moeder is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daarna is de politie direct een uitgebreid rechercheonderzoek gestart om te onderzoeken wat zich in de woning heeft afgespeeld. Het sporenonderzoek in de woning is nog gaande. De melder is opgevangen door de politie en van hem is een verklaring opgenomen. Uit eerste onderzoek komt naar voren dat vermoedelijk sprake is van een familiedrama.