We hebben 162 gasten online

Peuter al gedood voordat auto in water terechtkwam

Gepost in Kinderdoding

Het tweejarig jongetje dat zoals eerder werd gemeld, verdronken zou zijn omdat zijn moeder haar auto bewust het water inreed, blijkt echter al van te voren door de moeder om het leven te zijn gebracht. Dat blijkt uit een bericht van het Openbaar Ministerie:

33-jarige vrouw uit Spier in bewaring gesteld

28 december 2012 - Arrondissementsparket Assen

Een 33-jarige vrouw uit Spier is vandaag in bewaring gesteld door de rechter-commissaris wegens moord dan wel doodslag op haar 2- jarige zoontje en een poging tot moord dan wel doodslag op haar 7- jarige-dochter.  

Op 23 december 2012 reed de vrouw met haar auto en haar twee kinderen van 2 en 7 jaar het water in op de Diepweg bij Stuifzand. De vrouw en haar 7-jarige dochter konden zelf uit de auto klimmen. De vrouw werd in een verwarde toestand aangehouden. Het jongetje is door hulpverleners uit de auto gehaald en werd gereanimeerd maar zonder resultaat. Uit onderzoek is gebleken dat het jongetje al voor het ongeluk niet meer in leven was.

Uitkomsten sectie
Op het 2-jarige jongetje is sectie verricht. Uit deze sectie is gebleken dat het jongetje door verstikking en of verwurging om het leven is gebracht. Het jongetje was dus al overleden toen hij in de auto werd gelegd door zijn moeder.

De vrouw wordt momenteel gehoord, hierover kunnen geen inhoudelijke mededelingen worden gedaan.