We hebben 239 gasten online

Acht jaar en tbs Umit T. voor moord op dochtertje

Gepost in Kinderdoding

De rechtbank in Breda heeft op 12 februari 2013, een 23-jarige Tilburger voor moord op zijn 5,5 maanden oude dochtertje veroordeeld tot 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging. De vader schudde het meisje op 30 januari 2012 een paar keer zo hard door elkaar dat ze een dag later in het ziekenhuis overleed.

Aan de politie vertelde hij dat sinds de geboorte van zijn kind alle aandacht naar haar uitging en dat hij er voor zijn gevoel niet meer toe deed. De eis van de officier van justitie was eveneens 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Voor de rechtbank lijdt het geen twijfel dat de jonge vader het kindje dood wilde hebben. Hij heeft verklaard dat hij het kleine meisje, Mirella genaamd, haatte. Zijn schoonfamilie haatte hij ook. Hij wilde hen treffen waar hij hen het meest pijn kon doen. Maar hij zei ook dat Mirella 'dit leven niet verdiend' en dat hij er daarom een einde aan heeft gemaakt.

Zoals gewoonlijk bleef de 23-jarige Umit T. die dag bij zijn dochtertje Mirella, terwijl haar moeder aan het werk was. Zonder duidelijke aanleiding schudde hij het meisje rond half elf 's ochtends hard door elkaar. Hij zag het effect op de baby, maar ging toch door.

In één van de politieverhoren heeft hij verklaard dat hij Mirella steeds schudde en dan weer even neerlegde. Hij deed dit tot vijf keer toe. De eerste keer schrok ze, de tweede keer huilde ze en na de derde keer gaf ze geen reactie meer.

Na het schudden deed hij het meisje nog in bad. Ze voelde levenloos en slap aan en maakte rare geluiden. Desondanks riep hij geen medische hulp in. Dit alles maakt dat de rechtbank tot de conclusie komt dat hier geen sprake was van doodslag, maar van moord.
Toen de moeder 's avonds thuiskwam, belde ze meteen 112. De artsen in het ziekenhuis konden haar dochtertje echter niet meer redden.

T. heeft een persoonlijkheidsstoornis en gebruikte drugs. Zonder behandeling is de kans groot dat hij zich weer schuldig maakt aan geweldsdelicten.

 

Vader dode baby verdacht van moord

Bron Telegraaf 9 feb 2012

BREDA/TILBURG - Moord is op dit moment de zwaarste beschuldiging tegen de 22-jarige Tilburger die maandagavond werd aangehouden na het overlijden van zijn 5 maanden oude dochtertje. Ook doodslag en zware mishandeling met de dood tot gevolg houdt het Openbaar Ministerie (OM) naar eigen zeggen nog open.

De baby overleed vorige week dinsdag in een ziekenhuis. Omdat artsen in het ziekenhuis geen precieze doodsoorzaak vonden, schakelden ze de politie in. Onder meer op basis van uitkomst van sectie werd de vader aangehouden. De rechter-commissaris bepaalde donderdag dat de man nog zeker 2 weken blijft vastzitten.

Vader vast voor dood 5 maanden oud meisje

Bron telegraaf 7 feb 2012

TILBURG - Een 22-jarige man uit Tilburg is maandagavond in zijn woonplaats opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van zijn 5 maanden oude dochtertje. De baby overleed vorige week dinsdag in een ziekenhuis. De politie begon een onderzoek nadat artsen hadden aangegeven dat de dood van het kind verdacht was.Nader onderzoek en de uitkomst van sectie op het lichaampje waren voor de politie reden om de man aan te houden.