We hebben 247 gasten online

Apeldoornse krijgt negen jaar en tbs voor doden kinderen

Gepost in Kinderdoding

Op 2 oktober 2013 doodde Aurélie V. haar beide kinderen: Rosa een meisje van 6, en Lucas een jongetje van 8. Lucas was ernstig gehandicapt en volledig afhankelijk van haar. Vrijwel niemand heeft ooit gemerkt dat Aurélie gewelddadig werd naar haar kinderen. Maar blijkbaar was ze ook een binnenvetter. Iemand die alles opkropt. De zorg voor haar gehandicapte zoon lijken haar uit te putten  en sinds 2012 slikt ze paroxeine voor haar depressieve klachten. Ze slikt dit middel onregelmatig en tijdens het proces blijkt dat antidepressiva kunnen leiden tot ernstige agressie. In diverse andere processen  is al aangevoerd dat antidepressiva kunnen leiden tot agressie. Ook in deze zaak wordt daarbij stil gestaan.

Maar de rechtbank in Zutphen heeft op 224 maart 2016 in het vonnis duidelijk gemaakt dat het doodsteken door Aurélie V. van haar beide kinderen niet in verband staat met de inname van depressieve middelen. Dat ze niet in een roes of psychose handelde bleek volgens de rechters uit wat ze deed vlak voor de moord. Ze nam rationele beslissingen zoals het sluiten van de deuren en gordijnen en het schrijven van een afscheidsbrief. Het OM had veertien jaar cel en tbs geëist. De rechtbank veroordeelde Aurélie V. tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging omdat ze verminderd toerekeningsvatbaar is. 

 

https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Apeldoornse-moeder-veroordeeld-tot-9-jaar-cel-en-tbs-voor-moord.aspx