We hebben 163 gasten online

Inhoudsopgave Levenslang Dawanpersad S.

Gepost in Levenslang gestraften

Een 31-jarige tbs-veroordeelde keerde in december 2002 niet terug van proefverlof en pleegde vervolgens een waslijst aan zware misdrijven. Daartoe behoren moord en beroving van de 80-jarige Piet van Harpen, een poging tot doodslag, verkrachting van een zwakbegaafde en een gewelddadige overval op een juwelier. De man werd eerder veroordeeld wegens ondermeer verkrachtingen en diefstal met geweld. In de gevangenis stak hij een medegedetineerde neer.
De rechters achtten psychiatrische behandeling nutteloos. 'De kans op herhaling lijkt op geen enkele wijze verminderd te kunnen worden.' Psychiaters spraken van een 'uitgeharde' persoonlijkheidsstoornis.

In 1990 is hij veroordeeld voor de verkrachting van een 11-jarig meisje en is geplaatst in een inrichting voor buitengewone behandeling.
Nadat hij in juni 1992 vrijkwam heeft hij binnen een korte periode, te weten binnen 5 maanden, de heer verkracht en beroofd en in maart 1993 wederom een verkrachting gepleegd, ditmaal van zijn voormalige schoonzus.
Tijdens zijn voorarrest voor dit laatstgenoemde feit gijzelde hij eeAn bewaarster. Voor beide feiten, de verkrachting en de gijzeling werd hij veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf. Tot maart 1995 verbleef verdachte in verschillende gevangenissen.
Slechts 5 maanden later (augustus 1995) pleegde verdachte een reeks delicten, ditmaal een poging tot verkrachting van een zwangere vrouw, diefstal met geweld, afpersing en bedreiging, en werd daarvoor veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf. Daarbij werd hem de maatregel tbs met dwangverpleging opgelegd. Tijdens zijn verblijf in de gevangenis voor deze feiten stak verdachte een medegevangene neer.
Vanaf 1999 verbleef verdachte in een tbs-inrichting tot 16 december 2002, op die datum keerde hij niet terug van een proefverlof. Twee dagen later pleegde verdachte de overval op een juwelier in Rotterdam en op 16 januari 2003 de doodslag op de heer . 

Deel 1 Rechtbank Den Haag 19 december 2003

Levenslang Dawanpersad S. Deel 1

Deel 2 Arrest Gerechtshof Den Haag 23 december 2005

Levenslang Dawanpersad S. Deel 2 

Cassatie Hoge Raad 27 maart 2007
 
Levenslang Dawanpersad S. Deel 3
 
Zie verder hoofdstuk 19 van mijn boek ´Levenslange gevangenisstraf humaan of inhumaan´