We hebben 198 gasten online

Zitting hoger beroep van de tot levenslang veroordeelde Patrick S. vindt op 2 Oktober 2014 plaats

Gepost in Toch geen levenslang

Op donderdag 2 oktober a.s. om 15.40 vindt een zitting plaats in de zaak tegen de 36-jarige Patrick S. De zitting wordt gehouden in het gerechtshof in Den Haag. De zaak wordt niet inhoudelijk maar pro forma behandeld.

 

Eind september/begin oktober vinden verhoren plaats van diverse getuigen ten overstaan van de raadsheer-commissaris. Deze verhoren zijn besloten. Cliënt is deze zomer gedurende zeven weken geobserveerd in het Pieter Baan Centrum. Het PBC heeft nog niet gerapporteerd.

 

De inhoudelijke behandeling van het hoger beroep wordt waarschijnlijk gespreid over een viertal zittingsdagen in oktober en november 2014. De data van deze zittingsdagen zijn nog niet definitief. Cliënt wordt in hoger beroep bijgestaan door de mrs. Tjalling van der Goot en Wim Anker.

 

Cliënt is in eerste aanleg door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Volgens de rechtbank is onze cliënt onder meer verantwoordelijk voor gekwalificeerde doodslag op Farida Zargar in augustus 2010 en voor gekwalificeerde doodslag op Nanda Kerklaan in januari 2010. Daarnaast is cliënt veroordeeld voor poging tot moord op een Poolse man en voor diverse vermogensdelicten.

Bron Anker & Anker Advocaten