We hebben 274 gasten online

Opnieuw aandacht voor de zaak Lucia de Berk

Gepost in Lucia de Berk

Lucia de Berk

Hoewel Lucia de Berk al lang vrijgesproken is van de haar ten laste gelegde moorden en de minster van Justitie en de voorzitter van het Openbaar Ministerie in het openbaar hun excuses aan Lucia hebben aangeboden, en inmiddels bekend is dat men een schadevergoeding is overeengekomen, is dat blijkbaar nog niet bij iedereen duidelijk geworden. Het blijkt namelijk dat het boek ‘Engelen des doods’ Lucia de B. en andere seriemoordenaars in de gezondheidszorg bij Bruna, de Selexyz boekhandels in Maastricht en Eindhoven, bij Bol.com en ook tijdens de Boekenmarkt, nog steeds te koop wordt aangeboden.

Al vanaf december 2007 heb ik stelling genomen tegen haar boek. Maar niet alleen tegen haar boek ‘Engelen des Doods’ maar ook tegen het boek 'Inside the Minds of Healtcare Serial Killers' van Katherine Ramsland. Katherine Ramsland schreef het voorwoord in 'Engelen des Doods' voor Paula Lampe en Katherine Ramsland noemt in haar voorwoord van 'Inside the Minds of Healtcare Serial Killers' Paula Lampe als de autoriteit in Europa op het gebied van HCSK.

In mijn boek ´De dood als Machtsmiddel’ Moord en doodslag door verpleegkundigen beschrijf ik in paragraaf 4.4 het boek ‘Engelen des Doods’ en de suggestieve berichtgeving door Paula Lampe over Lucia de Berk: 

 Ze beschrijft op pagina 31 een ondervraging van Lucia, nadat men in een prullenbak vijf zogenaamd (het ging om fusoemide-ampullen!!=plasspul) verdachte ampullen heeft gevonden. Na de vondst van de ampullen besloot men zelfs een overleden kind op te graven en dan staat er: ‘Een duidelijke doodsoorzaak wordt in eerste instantie niet gevonden’. Daarmee de suggestie wekkend dat daarna wel een duidelijke doodsoorzaak werd gevonden. Een ander citaat: ‘Uiteraard wordt Lucia ondervraagd. Al tijdens het eerste verhoor valt haar aandachtshonger op (..). Lucia die een kort rokje draagt, zit parmantig rechtop en lijkt absoluut niet op een verdachte (..).Zij stelt de vragen in plaats van ze te beantwoorden. Als ze even alleen met een rechercheur is, zo werd later in de rechtszaal verteld, trekt ze speels haar rokje omhoog’.

Pagina 23 van 'Engelen des doods' handelt over Lucia’s  diensttijd in het Penitentiair Ziekenhuis in Scheveningen. Citaat: ‘De samenwerking met gevangenisbewaarders bevalt Lucia wel: ze krijgt een relatie met een van hen’(..).   ….. ‘Pas als de nieuwe liefde niet langer aan haar overmatige seksuele behoefte kan voldoen, gaat het mis. Er volgt een onverklaarbaar sterfgeval, het enige in dit derde ziekenhuis’.(..)…De nieuwe liefde die nog nooit een bezoektijd heeft overgeslagen en zijn baan kwijt is geraakt door deze zaak. Is het een wonder dat Paula Lampe in haar conclusie op pagina 150 over Lucia nog opmerkt: ‘Mocht Lucia de B. ooit door heropening van haar rechtszaak worden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs, dan betekent dit niet per definitie dat zij onschuldig is’. 

Ik heb al eerder aangegeven, dat het boek van Paula Lampe uit de handel dient te worden genomen, omdat er duidelijk sprake is van smaad en leugens. Daarnaast zou het Paula Lampe sieren als ze in het openbaar haar excuses aan Lucia de Berk zou aanbieden.  zie ook alle achtergrondgegevens in Inhoudsopgave De zaak Lucia de Berk