We hebben 259 gasten online

Excuses van rk kerk over misbruik Slachtoffer vertelt over misbruik

Gepost in Misbruik RKK

Voor het eerst komen er excuses vanuit de katholieke kerk over seksueel misbruik. De excuses komen na een week vol nieuwe meldingen over misbruik.

RTL Nieuws deed onderzoek naar ontucht en verkrachting in het Redemporisten-klooster in Nijmegen. In de jaren '60 maakte een pater daar in ieder geval één, en mogelijk meer slachtoffers.

De man die destijds de prefect was van alle paters in Nijmegen schrikt ervan. "Namens onze congregatie, waar deze pater lid van was, onze oprechte verontschuldigingen dat het heeft kunnen gebeuren," zegt hij.

http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/miMedia/2010/week09/Sat18.interview-pater-nebo.xml

Slachtoffer vertelt over misbruik

Bij de kerkelijke instelling Hulp en Recht zijn 161 meldingen van seksueel misbruik binnengekomen, sinds vorige week de Wereldomroep en NRC Handelsblad met een onderzoek naar misbruik in de rooms-katholieke kerk kwamen.

Een van die meldingen komt van José Hennekam. Hij zat van 1964 tot 1968 op het Kleinseminarie van de redemptoristen in Nijmegen. Hij werd in die periode meermalen misbruikt door een pater. Tegen RTL Nieuws praat hij voor het eerst voor een camera over wat hij heeft meegemaakt.

http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/miMedia/2010/week09/Sat18.interview-met-slachtoffer-misbruik-kerk2.xml