We hebben 284 gasten online

Opmerkelijke berichten 2006

Gepost in Opmerkelijke berichten

Vijftien schedels in huis seriemoordenaar

NOIDA - 31 december 2006 De Indiase politie heeft in het huis van een van kindermoord verdachte man vijftien schedels gevonden. De vrijdag gearresteerde man, een bediende, heeft de moord op zeker negen kinderen en vijf vrouwen bekend. Hij zei zijn slachtoffers te hebben verkracht en vervolgens onthoofd. De lichaamsdelen verborg hij op het achtererf of in een open riool voor het huis. Een zoekactie in het riool leverde zaterdag plastic tassen met lichaamsdelen, kleren en armbanden op.

Bewoners van Noida, de woonplaats van de verdachte, zeggen dat de afgelopen jaren 38 kinderen uit de buurt rond het huis zijn verdwenen. De vondst van de schedels versterkt het vermoeden bij de politie dat de man meer moorden op zijn geweten heeft dan hij heeft bekend.

De eigenaar van het huis is ook aangehouden, maar of hij bij de misdaden is betrokken was niet bekend.

De bediende heeft toegegeven kinderen naar het huis te hebben gelokt met de belofte hun chocolaatjes en ander snoepgoed te geven, om hen vervolgens te misbruiken en vermoorden. De man bleek de mobiele telefoon van een vermist meisje op zak te hebben, waarna de politie op onderzoek uitging. De politie begon op het erf te graven nadat een sterke rottingslucht geroken was.

Bewoners van Noida verwijten de politie dat zij niet heeft gereageerd op de meldingen over de vermiste kinderen. "We hebben hun gezegd dat we deze man verdachten, maar zij wilden niet naar ons luisteren", zei Kuldeep Kumar, wiens 4-jarig neefje sinds 23 februari wordt vermist. De meeste vermiste kinderen komen uit arme gezinnen. "We zijn arm. We kunnen niet elke dag naar het politiebureau gaan", zei Kumar.

Sommige bewoners ontstaken in woede en eisten dat de verdachte aan hen zou worden overgedragen. "Wij zullen hem doden", zei Kamlesh, wiens 8-jarig dochtertje sinds juli wordt vermist. "We zullen hem in stukken snijden."

Indiase seriemoordenaars doodden vijftien kinderen

NEW DELHI (ANP) 30 december 2006- De Indiase politie heeft twee seriemoordenaars gearresteerd die ten minste vijftien kinderen en vrouwen zouden hebben omgebracht. De mannen werden opgepakt na de vondst van de skeletten van de slachtoffers in Noida, een voorstad van New Delhi.

Geschokte nabestaanden hebben tot nog toe tien van de vijftien lijken geïdentificeerd. De afgelopen twee jaar zouden in het gebied veertig kinderen zijn verdwenen, aldus Indiase media zaterdag.
De lichaamsresten zijn deels gevonden in de achtertuin van een zakenman waar de hoofdverdachte als bediende werkte. De laatste zou arme kinderen met snoepjes hebben gelokt. Vermoedelijk zijn de slachtoffers voor hun dood seksueel misbruikt. De autoriteiten sluiten echter ook niet uit dat de daders betrokken waren bij handel in menselijke organen.

Egyptenaar vast voor moord op 30 kinderen

CAIRO - 8 december 2006 Een 26-jarige man is in Egypte aangehouden op verdenking van de ontvoering, verkrachting en moord op dertig straatkinderen. Ramadan Mansour zou leider zijn van een bende van vier pedofielen.

Dat meldde een bron bij de Egyptische politie vrijdag. De groep mannen zou de straatkinderen in zeven jaar tijd hebben misbruikt en vermoord. De hoofdverdachte heeft inmiddels bekend en foto's van twaalf van de slachtoffers geïdentificeerd.

Mansour had als bijnaam al-Turbini, omdat hij zijn slachtoffers meenam naar het dak van stoomtreinen. Daar verkrachtte en martelde hij de kinderen en wierp ze vervolgens, dood of levend, van het dak van de rijdende trein.

De drie medeverdachten ronselden de kinderen op straat en hielpen bij de gewelddaden, uit angst dat ze anders zelf zouden worden vermoord.

Begrafenisondernemers VS stelen organen

NEW YORK - Zeven Amerikaanse begrafenisondernemers hebben bekend dat ze botten en organen uit honderden stoffelijke overschotten illegaal hebben verhandeld. Zij lieten de lichaamsdelen zonder toestemming van nabestaanden uit de lijken halen en verkochten ze aan biomedische bedrijven.

De New Yorkse aanklager Charles Hynes sprak woensdag van „de misdaad van de eeuw”. De „walgelijke dieven” verkochten de lichaamsdelen voor miljoenen dollars aan bedrijven die ze bijvoorbeeld gebruikten voor transplanties of gebitsimplantaten. Vermoedelijk worden nog meer mensen aangeklaagd.

7 Funeral Home Directors Plead Guilty to Selling Body Parts

Wednesday, October 18, 2006

bron Associated Press

NEW YORK — Seven funeral home directors linked to a scheme to plunder corpses and sell the body parts for transplants have secretly pleaded guilty to undisclosed charges, prosecutors announced Wednesday.

Brooklyn District Attorney Charles Hynes also announced that a grand jury had voted to bring a new indictment in the case that adds allegations involving funeral homes in New York City and Rochester.

"It is clear that many more funeral home directors were involved in this enterprise," Hynes said.

The seven unidentified directors all agreed to cooperate in an ongoing investigation into what investigators describe as an enterprise to steal bone and tissue from cadavers and sell the material to biomedical supply companies for profit, Hynes said.

All seven entered their pleas in closed courtrooms and their names were withheld. However, defense attorneys said one of them was the director of a funeral home that took parts from the body of late "Masterpiece Theatre" host Alistair Cooke.

Four original defendants in the case were to be arraigned Wednesday afternoon.

Michael Mastromarino, a former oral surgeon, and three other men are accused of secretly removed skin, bone and other transplantable parts from hundreds of bodies without the permission of families.

They were charged in February with counts including body stealing, unlawful dissection and forgery in a case a district attorney called "something out of a cheap horror movie."

All the defendants pleaded not guilty before being released on bail.

Mastromarino, owner of Biomedical Tissue Services of Fort Lee, N.J., allegedly made millions of dollars by selling the stolen tissue to biomedical companies that supply material for procedures including dental implants and hip replacements, prosecutors said.

At the time, prosecutors said they had unearthed evidence that death certificates and other paperwork were falsified. In Cooke's case, his age was recorded as 85 rather than 95 and the cause of death was listed as heart attack instead of lung cancer that had spread to his bones.

Engelse jongen van 15 jaar veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor moord op jongen van elf jaar

A 15-year-old boy has been given a life sentence for murdering a boy, whose body was dumped in a park zie verder de link.

Teenager admits schoolboy murder

Francaise doodt en bevriest haar tweeling

Tours: 13 oktober 2006 Een 38 jarige Francaise heeft bekend haar pasgeboren tweeling vermoord en ingevroren te hebben. ook doodde ze een derde baby. volgens de advocaat van de vrouw was de man niet op de hoogte van de zwangerschappen. toen hij de lijkjes van de tweeling ontdekte, sloeg hij alarm

Negen jaar cel voor verstikken en inmetselen baby's

GERA - De 44-jarige Sabine K., die haar twee baby's om het leven bracht en liet inmetselen, is door de Duitse rechter wegens dubbele doodslag veroordeeld tot negen jaar cel. Dat meldden Duitse media donderdag.

„U heeft uw kinderen direct na de geboorte om het leven gebracht, omdat u in uw toenmalige levenssituatie geen nieuwe kinderen kon gebruiken”, oordeelde de rechter. De man van de voormalige kleuterleidster sloeg haar regelmatig als hij dronken was. Bovendien moest Sabine voor haar zieke dochter en haar grootmoeder zorgen. Doordat haar man weigerde condooms te gebruiken en zij niet tegen de pil kon, werd ze opnieuw zwanger.

Ze zou haar zwangerschap geheim hebben gehouden en de baby op een toilet door verstikking om het leven hebben gebracht. Twee jaar later herhaalde dat drama zich met een andere dochter. De vrouw beweerde zelf dat de kinderen dood waren geboren, maar dat was volgens de rechter een „aantoonbare leugen”.

K. werd opgepakt nadat haar man bij de politie had aangeklopt toen ze echtscheiding wilde aanvragen. Hij was degene die de baby's na hun dood inmetselde in de kelder. De voormalige kleuterleidster begon tijdens het uitspreken van het vonnis over haar hele lichaam te beven en met haar hoofd te schudden. Haar twee volwassen dochters Anne en Peggy waren ook bij de uitspraak en droegen T-shirts met de tekst 'Sabine, wij geloven in je'. K. gaat in hoger beroep.

Duitse politie zoekt seriemoordenaar

BERLIJN, 11 APRIL. Een mysterieuze moordenaar, die het voorzien heeft op Turkse winkeliers, heeft in Duitsland een negende slachtoffer gemaakt. Dat heeft de Duitse politie gisteren verklaard.

De eigenaar van een telefoonwinkel en internetcafé in KasseI werd donderdag dood gevonden, twee dagen na een soortgelijke moord in Dortmund op de eigenaar van een krantenkiosk.

De politie verklaarde niet te weten wie de dader is van de moord op Halit Y. (21), een Duitser van Turkse komaf. Drie mensen waren rond de tijd van de moord in het internetcafé aanwezig, maar geen van hen heeft de dader gezien.

Volgens de pglitie werd Halit Y. met het wapen doodgeschoten dat eerder is gebruikt bij de moord op acht andere eigenaars van winkels en snackbars. Het gaat om een pistool van het merk Ceska. Drie van de slachtoffers werden doodgeschoten in Neurenberg, twee in München, de anderen in Hamburg, Rostock, Dortmund en KasseI.

"Telkens zocht de moordenaar de slachtoffers op in hun winkel en schoot hij ze verschillende keren in het hoofd. De moorden dragen het stempel van een executie", zei procureur Heiko Artkämper nadat het achtste slachtoffer was gevonden. Er werd ruets gestolen en de slachtoffers lijken zich niet te hebben verzet. Er zijn geen tekenen dat de slachtoffers iets met elkaar te maken hebben gehad.

De eerste moord werd in 2000 gepleegd. Van de negen slachtoffers waren er acht van Turkse komaf; een was een Griek.

De politie onderzoekt of het gaat om een bende afpersers of ,dat politieke of raciale motieven 'aan de moorden ten grondslag liggen. Daarbij krijgen ze hulp van de Turkse autoriteiten.

De Duitse politie heeft een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor belangrijke informatie over. de 'kebabmoordenaar' . (AP, AFP)

Groot Brittanië Levenslang voor seriemoordenaar

17 maart 2006 Een Britse horrorfan die beroemd wilde worden als seriemoordenaar, heeft gisteren levenslange gevangenisstraf gekregen voor de moord op vier mensen. De 25 jarige man doodde zijn slachtoffers in 2004 in drie dagen tijd op brute wijze, die hijzelf vergeleek met de moorden in de film 'Halloween' Zij macabere fascinatie kostte het leven aan een 73 jarige wandelaarster, een 46 jarige man die naar een pub was geweest en twee echtelieden van 75 en 60 jaar oud die hij in hun woning doodde.

Serial killer convicted of murder

A man who had Freddie Krueger fantasies has been convicted of the murders of four people he knifed to death within three days in September 2004.

Daniel Gonzalez, 25, from Woking in Surrey, killed two men and two women in Sussex and north London.

He was remanded in custody until Friday when he will be imprisoned for life for the "shocking and brutal" attacks.

Det Ch Insp Dave Cobb said unemployed Gonzalez wanted to be "remembered as a famous serial killer".

"But I hope he is forgotten and that we only remember his victims," he added. "He admitted he was an individual intent on killing, [but] he was clever and manipulative and did not want to accept responsibility for what he did."

The defence had argued Gonzalez should only be found guilty of manslaughter through diminished responsibility because voices in his head told him to kill.

Defence witness Dr Edward Petch, a psychiatric consultant at Broadmoor Hospital, said during the trial that he was a schizophrenic capable of "extreme, unprovoked and unpremeditated violence".

The prosecution agreed he had a personality disorder, but said it was not a mental illness.

He was a psychopath who had wanted to carry out a campaign of murder of "at least 10 people", they said.

Gonzalez told police he wondered what it would be like to be Freddy Krueger, from the Nightmare on Elm Street horror films, for a day.

Prosecutor Richard Horwell said he killed "because of the callous, cold person he is". "It is his very personality that led him to kill - disinhibited by a cocktail of drugs and alcohol."

A jury at the Old Bailey in London took just 90 minutes to agree and convict him of murder on Thursday.

His victims were: Marie Harding, 73, who was stabbed to death in West Sussex; Derek Robinson, 75, and his wife Jean, 68, who were attacked in their home in Highgate, London; and Kevin Molloy, 46, who was murdered in a north London street.

Gonzalez had denied murdering them, but he did admit the attempted murder of two other people he stabbed in September 2004.

The men who survived his attacks were Peter King, 61, in Portsmouth, Hampshire, and Koumis Constantinou, 59, in north London.

Relatives of his victims cried and hugged each other in the courtroom's public gallery as the verdict was handed down.

Judge Ann Goddard told the jury: "This has not been an easy case for you to listen to because the events have been so terrible."

She said her only option was to give Gonzalez a mandatory life sentence, but that she still needed to fix the minimum term he will serve before being considered for parole.

Gonzalez's mother, Lesley Savage, said her son had needed help but had not been able to get any.

Speaking after the murder verdict, Ms Savage expressed her "sincere condolences" to the families of the four murdered people as well as her son's surviving victims.

But Ms Savage added: "Every time we asked for help for Daniel or Daniel did himself, we were told we would have to wait for a crisis to occur before he could get the help he needed."

She said her son had been failed "by a system that is under funded and seems incapable of providing joined-up care over any period of time", and resolved to not "let matters rest here".

'Independent inquiry'

The mental health charity SANE commented: "It is an insane system which cannot respond to the warnings of families and others before a tragedy happens.

"SANE calls for a red alert system whereby the mental health services and the police respond immediately when families report concerns about the safety of a psychiatric patient."

Gonzalez was treated for seven years by North West Surrey Mental Health Partnership.

Its present incarnation, the Surrey and Borders Partnership NHS Trust said on Thursday that the murders were "not preceded by a history of violence and for that reason the trust does not believe his actions could have been predicted".

Chief executive Fiona Edwards said: "The jury has rightly decided, in our view, that Mr Gonzalez understood what he was doing when he killed and assaulted his victims.

"Although he had been treated for mental health problems for a number of years there is no direct link between his illness and these shocking attacks.

"Despite the murder verdicts there will be a comprehensive and independent inquiry into Mr Gonzalez's care and treatment by the NHS and we will cooperate fully with that inquiry."

Story from BBC NEWS:
http://news.bbc.co.uk/go/pr/fr/-/2/hi/uk_news/england/southern_counties/4813234.stm

Babymoord uit pure frustratie

Sander van Walsum in Volkskrant 14 maart 2006

Berlijn. De laatste tijd worden er opvallend veel babylijkjes gevonden. De politie registreert steeds meer gevallen van kindermishandeling. Vooral in de voormalige DDR.

De vondst van drie babylijkjes, in het gehucht Neuendorf am Damm, heeft in Duitsland tot opwinding geleid. In de eerste plaats vanwege de aard van het voorval. De lichamen van twee slachtoffertjes, een jongetje en een meisje, bevonden zich in verregaande staat van ontbinding. Van de derde pasgeborene restte slechts nog het skelet.

De hoofdbewoner van het huis waar de drie lijkjes dit weekeinde werden gevonden, de 36-jarige Ines S., was een onopvallende ingezetene van het 287 zielen tellende dorpje. Zij werkte als postbeambte in Gardelegen.

Het geval ontleent zijn bovenregionale betekenis echter aan de omstandigheid dat de laatste tijd opvallend veel baby- of kinderlijkjes in non-descripte Duitse plaatsen zijn gevonden. In maart 2005 overleed de 7-jarige Jessica uit een voorstad van Hamburg aan chronische ondervoeding en verwaarlozing. Begin januari werden in het Thüringse dorpje Altenburg de stoffelijke resten van twee baby’s ontdekt onder een laag beton.

Vorige maand werden babylijkjes gevonden in Potsdam en Husum. De meest macabere vondst werd vorig jaar augustus gedaan in het Brandenburgse gehucht Brieskow-Finkenheerd. In en rondom het huis van een 39-jarige inwoonster trof de politie de stoffelijke resten van negen pasgeborenen aan.

De politie registreerde vorig jaar ruim vierduizend gevallen van kindermishandeling, tweemaal zoveel als in 1996. En de Duitsers vragen zich vertwijfeld af wat deze gevallen met elkaar gemeen hebben. In de (onvolledige) daderprofielen figureren veel vrouwen. Alleenstaande vrouwen. Werkloze vrouwen. Vrouwen die vroeger zelf ook mishandeld werden.

Maar het verhaal heeft ook een regionale component: de oostelijke deelstaten (die vroeger de DDR vormden) zijn in de statistieken oververtegenwoordigd. En dat is geen toeval, meent Jörg Schönbohm, de Brandenburgse minister van Binnenlandse Zaken (CDU). Vorig jaar, in de hitte van de verkiezingsstrijd, bracht hij de negenvoudige babymoord in Brieskow-Finkenheerd in verband met de mentale nalatenschap van de DDR.

Onder het SED-regime is met name het platteland verregaand ‘geproletariseerd’, betoogde de gewezen landmachtgeneraal (in de Bundeswehr). De gedwongen landbouwcollectivisatie ging gepaard met een verlies van verantwoordelijkheidsgevoel en moreel houvast. De dwalende ouders van nu zijn, aldus Schönbohm, de ware kinderen van de DDR.

Met deze ruwe analyse vestigde Schönbohm meer de aandacht op zichzelf – en op zijn wessi-verleden – dan op een reëel probleem. Zelfs binnen zijn eigen partij oogstte hij veel kritiek. Met de grootst mogelijke moeite kon hij zichzelf handhaven als deelstaatminister.

Zes maanden later en een aantal moorden verder breekt aarzelend het inzicht door dat Schönbohm geen recht is gedaan. ‘Hij had in wezen gelijk’, erkent de criminoloog en voormalig SPD-politicus Christian Pfeiffer. Hij beroept zich onder andere op eigen onderzoek waaruit blijkt dat de kans op kindermishandeling in het oosten drie maal groter is dan in het westen.

Japan: Priester:seks of branden in de hel

Een priester in Japan is veroordeeld tot de maximale straf van twintig jaar cel voor het seksueel misbruiken van zeven minderjarige meisjes. De geestelijke hield hen voor dat ze eeuwig in de hel zouden branden als ze geen seks zouden hebben met hem. De 62 jarige priester misbruikte de meisjes vele malen in zijn kantoor van de Central Church of Holy God in Kyoto, 375 kilometer ten westen van de hoofdstad Tokio

Bron ED 22 februari 2006

Mexico: Worstelaarster bekend bejaardenmoorden

Een 48 jarige vrouwelijke worstelaar heeft toegegeven dat ze tien oudere vrouwen heeft vermoord. De politie verdenkt haar van in totaal 48 moorden op alleenstaande hoogbejaarde vrouwen

Bron ED 27 januari 2006

Frankrijk: Man doodt zijn vier kinderen en zichzelf

Een 31 jarige vader uit het Franse Bretangne heeft gisteren zijn 4 jonge kinderen de keel doorgesneden en vervolgens e hand aan zichzelf geslagen. de kinderen, drie meisjes en een jongen, waren tussen de twee en negen jaar oud. de stoffelijke overschotten werden ontdekt door agenten nadat de 28-jarige ex-vrouw en moeder de politie had ingeschakeld. het precieze motief van de dader is niet bekendgemaakt.