We hebben 162 gasten online

Opmerkelijke berichten 2009

Gepost in Opmerkelijke berichten

Ontvoerd meisje duikt na 18 jaar op

Bron Algmeen Dagblad 28 augustus 2009

WASHINGTON - Een Amerikaans meisje dat in 1991 is ontvoerd, blijkt tegen alle verwachtingen in nog te leven.

Jaycee Lee Dugard liep woensdag samen met een ouder echtpaar een politiebureau binnen in Californië, berichtten Amerikaanse media donderdag op gezag van de politie. De inmiddels 29-jarige vrouw zou in goede gezondheid verkeren.

Dugard verdween op 11-jarige leeftijd. Het blonde meisje was voor het laatst gezien toen ze naar de bushalte liep bij haar woning in de stad South Lake Tahoe (Californië). Haar stiefvader Carl Probyn zou destijds hebben gezien hoe een auto met twee personen naast haar stopte en hoe de inzittenden haar ontvoerden.

Een agent van de Amerikaanse inlichtingendienst FBI belde woensdag Dugards moeder om te vertellen dat haar dochter is gevonden. ,,Jaycee weet alles nog,’’ zei haar stiefvader.

,,Ze spraken elkaar kort via de telefoon en Jaycee beantwoordde alle vragen van mijn vrouw goed. Ik ben er 99 procent zeker van dat zij het is. Ik voel me geweldig, het is net als het winnen van de loterij.’’ Probyn hoopt dat zijn stiefdochter de afgelopen achttien jaar goed is behandeld.

Maar de door de politie gemelde arrestaties in de zaak doen het ergste vermoeden. De politie zei een echtpaar van 55 en 58 jaar te hebben opgepakt. Het stel liep samen met de vrouw een politiebureau binnen om iets te vragen, maar een agent vond de zaak verdacht.

De 58-jarige arrestant, Phillip Garrido, zat eerder in de gevangenis voor verkrachting. Hij wordt momenteel vastgehouden op verdenking van kidnapping, verkrachting en obscene handelingen met een minderjarige. Zijn echtgenote Nancy zit vast op basis van betrokkenheid en ontvoering.(ANP)

18 jaar ontvoerd meisje heeft 2 kinderen van kidnapper

WASHINGTON - Een Amerikaanse die als 11-jarig meisje in juni 1991 werd ontvoerd en deze week opdook, blijkt twee kinderen te hebben van haar kidnapper.

Dat maakte de Californische politie donderdag bekend. De meisjes zijn elf en vijftien jaar oud. De moeder en haar kinderen zouden het relatief goed maken.

Het slachtoffer Jaycee Lee Dugard, inmiddels een vrouw van 29, bracht de meeste tijd van haar ontvoering door op een verborgen plek in de tuin bij het huis van de dader, aldus de politie. Zij en de kinderen leefden totaal geïsoleerd in tenten en schuurtjes.

In verband met de zaak is een echtpaar gearresteerd. De echtgenoot is een zedendelinquent die voorwaardelijk was vrijgelaten. Hij moest woensdag weer verschijnen op het politiebureau. Hij had ook Dugard bij zich.

Bushalte

Een agent rook onraad toen hij de onbekende 29-jarige zag. Dugard maakte zichzelf toen bekend als de inmiddels achttien jaar vermiste vrouw.

Het blonde meisje was voor het laatst gezien toen ze naar de bushalte liep bij haar woning in de stad South Lake Tahoe. Haar stiefvader Carl Probyn zou destijds hebben gezien hoe een auto met twee personen naast haar stopte en hoe de inzittenden haar ontvoerden. Hij ging nog op een fiets achter de auto aan, maar kon het voertuig niet bijhouden.

De arrestant Phillip Garrido (58) zat eerder in de gevangenis voor verkrachting en kidnapping. Hij wordt momenteel vastgehouden op verdenking van dezelfde misdrijven. Zijn echtgenote Nancy zit vast op basis van betrokkenheid bij de ontvoering. Zij kunnen tegen betaling van 1 miljoen dollar op borgtocht vrijkomen. (ANP)

 

Levenslang voor moord schoonfamilie

Telegraaf 7 januari 2009

AMSTERDAM - Een 20-jarige killer heeft levenslang gekregen voor de moord op zijn schoonfamilie. Deze had de jongen en hun dochter verboden om elkaar te zien.

De Texaan, Charlie James Wilkinson, krijgt een levenslange straf opgelegd voor de moord op zijn schoonmoeder en haar twee zoontjes. Dat meldt Foxnews.

Wilkinson en zijn vriendin Erin Caffey hadden de moorden weken van te voren zorgvuldig gepland.

De twee tortelduifjes schoten Erin's ouders in hun slaap neer en zetten vervolgens het huis in lichterlaaie. De moeder overleed direct, maar Erin's vader overleefde het drama, nadat hij vijf keer was neergeschoten.

Ook het meisje en twee vrienden van het stel, die medeplichtig waren, kregen levenslang opgelegd.