We hebben 234 gasten online

Film over de 'Kannibaal van Rotenburg' mag vertoond worden

Gepost in Opmerkelijke berichten

bernd brandes en armin meiwes

 

 

links het slachtoffer, rechts Arwin Meiwes

 

 

Het Budesgerichtshof in Karlsruhe heeft op 26 mei 2009 uitspraak gedaan in een door Arwin Meiwes aanhanging gemaakte klacht tegen een in de VS gemaakte speelfilm over zijn zaak. Hij vroeg om een verbod van de film.

 

Het Hof was van mening dat de persoonlijkheidsrechten, van de voor moord tot levenslange gevangenisstraf veroordeelde Arwin Meiwes, niet werden aangetast.

 

De speelfilm 'De zaak van de kannibaal van Rotenburg' had wereldwijd tot opschudding geleid. Arwin Meiwes had in maart 2001 een 43 jarige man gedood, in stukken gehakt en het vlees van zijn slachtoffer gedeeltelijk opgegeten. Hij nam ziijn daad, voor latere sexuele bevrediging met een videocamera op.

Voor het Budesgerichtshof speelde bij het besluit mede een rol dat Aswin Weimes in een boek zelf al allerlei bijzonderheden had geopenbaard en het boek heeft verkocht.

Dat betreffende boek heb ikzelf gekocht in een boekhandel in Orlando in Florida op maandag 1 augustus 2005.

Ik schreef daar toen het volgende over in mijn reisverslag:

 

Bij Starbucks dus begonnen in "Cannibal" the true story behind the Maneater of Rotenburg" Wat een verhaal want het slachtoffer vroeg er om.

 

 

En het is allemaal echt gebeurd. Uiteindelijk werd dader veroordeeld voor doodslag en niet voor moord. Ik zal niet in details treden. ( Het proces is na het uitkomen van het boek heropend en toen werd de kannibaal wel veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf)

 

 

Jones, Lois: Cannibal The true story behind the maneather of Rotenburg. ( Including Photographs) ISBN 0425200663 US$ 6,99

 

 

cannibal lois jones