We hebben 189 gasten online

Levenslang voor oud-militair VS

Gepost in Opmerkelijke berichten

LOUISVILLE - Een Amerikaanse oud-militair is vrijdag door een rechtbank veroordeeld tot een levenslange celstraf, voor de groepsverkrachting van een Iraaks meisje en de moord op haar en haar familie. De 24-jarige Steven Green kan nooit meer vrijkomen, bepaalde de rechter in Paducah (Kentucky).

Green en drie anderen misbruikten tijdens hun diensttijd in Irak in 2006 een 14-jarig meisje. Green schoot na de groepsverkrachting drie kogels door het hoofd van het meisje en stak haar in brand. Kort daarvoor had hij ook de ouders en het 6-jarige zusje van het meisje doodgeschoten.

Green werd veroordeeld door een federale rechter, omdat hij door het leger is ontslagen. Hij zou kampen met een persoonlijkheidsstoornis. De drie andere betrokken militairen kregen eerder ook levenslang, een vierde kreeg 27 maanden cel omdat hij op de uitkijk had gestaan.

Green heeft schuld bekend, maar zegt in opdracht van een militair met hogere rang gehandeld te hebben.

Levenslang voor moordende soldaat

Een rechtbank in Kentucky heeft een 24-jarige voormalige soldaat veroordeeld tot levenslang. De man vekrachtte en vermoordde in 2006 een Iraaks meisje en slachtte ook haar familie af.

Ex-millitair Steven D. Green was al eerder dit jaar schuldig bevonden aan zeventien aanklachten, waaronder verkrachting, doodslag en belemmering van de rechtsgang, zo meldt het Laatste Nieuws.

Volgens de aanklacht was Green de leider van een moorddadige groep Amerikaanse soldaten die in maart 2006 net buiten Bagdad toesloegen. Green vermoordde het meisje en haar familie terwijl drie andere soldaten zich om beurten vergrepen aan het viertienjarige meisje.

Toen zijn beulswerk erop zat, vermoordde hij ook het meisje. De jury in Kentucky kon het echter niet eens worden over de doodstraf voor Green.