We hebben 378 gasten online

Videobeelden rechtspraak 12

Gepost in Strafzaken

Lucia de Berk

Uitzendeing van NCRV Netwerk over de zaak Lucia de B. een dag voor begin proces voor de Haagse rechtbank, tegen Luca de B.

Aan het woord komen Paul Smit, directeur, Hoofdverpleegkundge A. Akkermans en kinderarts M. Wagenfoort in een reconstructiepoging. 15 minuten

Onderdeel 2

Interview met dochter Lucia de B door Alletta Oosten . Duur 5 minuten

Onderdeel 3

Gerechtelijke Dwalingen een uitzending van NOVA tv van 27-06-2003 duur 32 minuten

Onderdeel 4

Deventer moordzaak

Aantal onterechte veroordelingen groter dan gedacht
 Het aantal onterechte veroordelingen in moord- en doodslagzaken is groter dan we  denken.  Dat blijkt uit het groeiend aantal revisieverzoeken dat de Hoge Raad te behandelen krijgt. Dat zijn verzoeken om een veroordeling terug te draaien Het gebeurde bij de  Puttense moordzaak, waar om moord veroordeelde verdachten werden vrijgesproken nadat ze hun straf al hadden uitgezeten.  De Hoge Raad beslist dinsdag over de  zaak Ernst L. en advocaat Knoops gaat een revisieverzoek indienen voor de zaak Ina Post.   Die draait om een moord op een bejaarde vrouw uit 1986. Ina Post heeft daarvoor drie jaar in de gevangenis gezeten, maar advocaat Knoops wil nú, dertien jaar later, een nieuw proces. In de studio: * Advocaat Knoops: deskundige op het gebied van revisieverzoeken en  hoogleraar  internationaal strafrecht,

  * Lex Mellink: directeur van de Nederlandse Politie Academie,

  * Paul Frielink: officier van Justitie bij het landelijk parket                       

 Aantal onterechte veroordelingen groter dan gedacht
 Het aantal onterechte veroordelingen in moord- en doodslagzaken is groter dan we  denken.

 Dat blijkt uit het groeiend aantal revisieverzoeken dat de Hoge Raad te behandelen krijgt. Dat zijn verzoeken om een veroordeling terug te draaien Het gebeurde bij de  Puttense moordzaak, waar om moord veroordeelde verdachten werden vrijgesproken nadat ze hun straf al hadden uitgezeten.

 De Hoge Raad beslist dinsdag over de  zaak Ernst L. en advocaat Knoops gaat een revisieverzoek indienen voor de zaak Ina Post.  

Die draait om een moord op een bejaarde vrouw uit 1986. Ina Post heeft daarvoor drie jaar in de gevangenis gezeten, maar advocaat Knoops wil nú, dertien jaar later, een nieuw proces. In de studio:

* Advocaat Knoops: deskundige op het gebied van revisieverzoeken en  hoogleraar  internationaal strafrecht,

  * Lex Mellink: directeur van de Nederlandse Politie Academie,

  * Paul Frielink: officier van Justitie bij het landelijk parket