We hebben 186 gasten online

De 'Snelkookpanmoord ' Deel 3

Gepost in Strafzaken

Persberichten

Geen lichaam gevonden in Hoofddorp.

Bron telegraaf 22 december 2008

HOOFDDORP - Het onderzoek in Hoofddorp naar het lichaam van het tweede slachtoffer in de zaak van de snelkookpanmoord heeft definitief niets opgeleverd. Dat heeft de Haarlemse persofficier Michiel van der Heijden maandag laten weten.

Marechaussees en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zochten sinds vorige week in een tuin in de wijk Graan voor Visch naar het lichaam van de 30-jarige ex-vrouw van de 52-jarige Mehmet Y. uit Haarlem, hoofdverdachte in de zaak van de snelkookpanmoord. De vrouw verdween in 2002 en zou door Y. zijn gewurgd, maar haar lichaam is nooit gevonden.

Zoekactie naar vrouw verdachte snelkookpanmoord

HOOFDDORP - De politie zoekt in Hoofddorp naar het lichaam van de vermiste ex-vrouw van de 52-jarige Mehmet Y., verdachte in de snelkookpanmoordzaak.

Dat heeft justitie dinsdag gemeld, volgens RTV Noord-Holland. De zoekactie vindt plaats in Graan voor Visch in Hoofddorp. De woning is door de politie volledig afgeschermd. Er wordt gegraven in en om het huis.

Het OM eiste op 4 december een levenslange gevangenisstraf tegen verdachte Mehmet Y. die wordt verdacht van de gruwelijke moord op zijn jongste broer in 1997 en op zijn ex-vrouw in 2002. Y. zou zijn broer met een hamer hebben doodgeslagen. Daarna zaagde hij het lijk in stukken, kookte het hoofd in een snelkookpan en draaide de huid door de gehaktmolen.

Volgens het OM is er recentelijk nieuwe informatie boven tafel gekomen, die justitie nu naar de Hoofddorpse achtertuin heeft geleid.

Dit zou iets te maken kunnen hebben met de aandacht die het Tros-programma Vermist de afgelopen weken aan de zaak heeft besteed, meldt het Noord-Hollands dagblad.

Over de inhoud van de informatie wil het OM niets kwijt. Op 6 januari is de volgende zitting in de zaak. De uitspraak volgt 20 januari.

bron Telegraaf 16 december 2008

Levenslange gevangenisstraf geëist door officier van justitie tegen verdachte in zaak Snelkookpanmoord

HAARLEM - 1 december 2008 Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag voor de rechtbank in Haarlem een levenslange gevangenisstraf geeïst tegen de hoofdverdachte in de zaak van de zogenoemde Haarlemse snelkookpanmoord, de 52-jarige Mehmet Y. uit Haarlem.

Officier van justitie Marry Oudendijk vindt dat er voldoende bewijs is dat Y. in november 1997 een toen 28-jarige broer op gruwelijke wijze heeft vermoord en in 2002 zijn toen 30-jarige ex-vrouw.

De Haarlemmer heeft beide beschuldigingen steeds hardnekkig ontkend. De zaak dankt zijn naam aan de gruwelijke manier waarop de 28-jarige broer destijds is ‘opgeruimd’.

Het hoofd van het slachtoffer werd in een snelkookpan uitgekookt. Zijn lijk werd in stukken gezaagd en zijn huid door een vleesmolen gedraaid.

Bron ANP

Verdachte snelkookpanmoord ontkent

HAARLEM (ANP) – De hoofdverdachte in de zaak van de zogenoemde Haarlemse snelkookpanmoord, de 52-jarige Mehmet Y. uit Haarlem, ontkent met klem dat hij in november 1997 op gruwelijke wijze een jongere broer van hem heeft vermoord. „Die beschuldiging is belachelijk", zo zei hij dinsdag voor de rechtbank in Haarlem.

Y. werd november 2004 opgepakt op verdenking van twee moorden en een schijnhuwelijk. Na ruim vier jaar kon hij dinsdag voor het eerst uitvoerig reageren op de aanklachten. Het proces tegen Y. duurt al zo lang, omdat de Haarlemmer zijn advocaten verving en er enkele keren een nieuwe rechtbank aantrad.

De verdachte wilde bijna weglopen toen de rechtbankvoorzitter de gruwelijke details van de moord op zijn broer voorlas. „Ik kan er niet meer tegen als ik dit verhaal hoor. Ik krijg er kippenvel van".

Het lijk van het toen 28-jarige slachtoffer werd in stukken gezaagd, zijn huid door een vleesmolen gehaald en het hoofd in een snelkookpan uitgekookt. Bovendien werd zijn penis afgesneden en door het toilet gespoeld. De lichaamsdelen zijn later teruggevonden langs de snelweg A15 bij Deil.

De beschuldiging tegen Y. is vooral gebaseerd op de verklaring van medeverdachte Tamara N. uit Spaarndam, die vorige week wegens betrokkenheid bij de moord in hoger beroep tot zeven jaar is veroordeeld. Volgens de verdachte heeft N. de moord echter samen met zijn toenmalige vrouw gepleegd, omdat zijn broer te weten was gekomen dat zijn vrouw als prostituee werkte. „Zij probeert mij die moord in de schoenen te schuiven".

Y. deed zijn uiterste best om alle belastende verklaringen die over hem zijn afgelegd, te weerleggen. „We moeten onze kostbare tijd niet verknoeien met leugens", zei hij.

De Haarlemmer wordt er ook van beschuldigd dat hij eind 2002 zijn ex–vrouw heeft vermoord. Haar lichaam is nooit gevonden. De verdachte wordt over die zaak donderdag verhoord. Het Openbaar Ministerie (OM) komt maandag met zijn strafeis tegen Y. De uitspraak in de langslepende zaak is begin januari volgend jaar.

Bron ANP 25-11-2008

Rechters moeten doorgaan met snelkookpanzaak

HAARLEM - De drie rechters die een verzoek hebben gedaan om van de zogenoemde Haarlemse snelkookpanmoord te worden gehaald, moeten gewoon doorgaan. Een andere Haarlemse rechtbank oordeelde dinsdag dat er geen reden is om de rechters te vervangen.

De drie rechters deden eerder deze maand een verzoek terug te mogen treden, nadat een intern stuk over de zaak per abuis bij het Openbaar Ministerie en de verdediging was terechtgekomen. Volgens de advocaten van de hoofdverdachte was daarmee de onpartijdigheid van de rechtbank in het geding, omdat in het stuk al allerlei oordelen over de zaak worden gegeven.
Het proces wordt nu 5 juni voortgezet. Volgens advocaat Hans-Otto den Otter ligt het ,,in de lijn der verwachting'' dat de verdediging dan met een wrakingsverzoek komt. De advocaten van de hoofdverdachte hebben dat al eerder aangekondigd.
Vleesmolen
De hoofdverdachte in deze zaak, de 52-jarige M.Y. uit Haarlem, zit al ruim 3,5 jaar in voorarrest. Het OM beschuldigt hem ervan dat hij in 1997 zijn toen 28-jarige broer heeft vermoord. Het hoofd van het slachtoffer werd in een snelkookpan uitgekookt en zijn lichaam door een vleesmolen gedraaid.
De Haarlemmer zou in 2002 ook zijn 30-jarige ex-vrouw op gruwelijke wijze hebben vermoord. De man ontkent beide misdrijven. Zijn proces liep eerder flinke vertraging op, nadat hij eind 2006 zijn twee advocaten naar huis had gestuurd.


(ANP) 27 mei 2008

Behandeling zaak snelkookpanmoord in mei 2008

HAARLEM - De inhoudelijke behandeling van de zogenoemde Haarlemse snelkookpanmoord is in mei dit jaar. De rechtbank in Haarlem heeft dat maandag bekendgemaakt tijdens een regiezitting.

De hoofdverdachte in de zaak, de 52-jarige M.Y. uit Haarlem, zit in mei precies 3,5 jaar in voorarrest. Hij wordt ervan beschuldigd in 1997 zijn toen 28-jarige broer te hebben vermoord. Het hoofd van het slachtoffer werd in een snelkookpan uitgekookt en zijn lichaam door een vleesmolen gedraaid.
Y. zou in 2002 ook op gruwelijke wijze zijn 30-jarige ex-vrouw hebben vermoord. De man heeft beide aanklachten ontkend. Zijn proces liep vertraging op, nadat de verdachte eind 2006 zijn twee advocaten wegstuurde. Ook zijn er drie nieuwe rechters op de zaak gezet, nadat ruim een jaar geleden al een medeverdachte is veroordeeld tot acht jaar cel.
Voordat de zaak in mei eindelijk inhoudelijk kan worden behandeld, moeten er nog wel de nodige onderzoeken worden afgerond, onder meer naar de schedel van de vermoorde broer. Ook moeten er nog getuigen worden gehoord in Turkije. De rechtbank denkt echter dat de huidige planning haalbaar is. De uitspraak staat voor 5 juni op het programma.

Botten slachtoffer kookpanmoord weer onderzocht

HAARLEM - 5 juni 2007 De botten van het slachtoffer in de zaak van de zogeheten Haarlemse snelkookpanmoord moeten opnieuw worden onderzocht. Daarom worden zijn stoffelijke resten opgegraven. Dat heeft de rechtbank in Haarlem dinsdag bepaald.

Het opgraven gebeurt op verzoek van een patholoog-anatoom van het Nederlands Forensisch Instituut. Het NFI gaat onderzoeken op welke manier de man destijds precies om het leven is gebracht.
Het slachtoffer is in 1997 vermoord. Zijn hoofd werd van zijn romp gescheiden en daarna in een snelkookpan uitgekookt. Delen van het lichaam zijn later teruggevonden langs de snelweg A15.ANP

Hoger beroep in zaak snelkookpanmoord

HAARLEM -19 januari 2007 De 27-jarige Tamara N. uit Spaarndam, die vorige week in Haarlem tot acht jaar cel is veroordeeld voor de zogeheten snelkookpanmoord, gaat in hoger beroep. Haar advocaat Esther Vroegh heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

De rechtbank achtte bewezen dat N. in november 1997 een aandeel heeft gehad in de lugubere moord op de jongste broer van de 51-jarige hoofdverdachte Mehmet Y. Het hoofd van het slachtoffer werd van de romp gescheiden en vervolgens in een snelkookpan uitgekookt. Volgens de vrouw was zij doodsbang voor Y. en moest zij daarom wel meedoen. Haar advocaten deden een vergeefs beroep op psychische overmacht. ANP

Acht jaar cel voor snelkookpanmoord

HAARLEM – 10 januari 2007 De 27-jarige Tamara N. uit Spaarndam, één van de twee verdachten in de zogeheten snelkookpanmoord, is woensdag door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot acht jaar cel. Er was tegen haar tien jaar cel geëist.

Volgens de rechtbank is N. niet medeplichting aan een tweede moord.

De rechtbank acht bewezen dat N. in november 1997 samen met de 51-jarige hoofdverdachte Mehmet Y. uit Haarlem diens jongste broer heeft vermoord. Het hoofd van het slachtoffer werd van de romp gescheiden en vervolgens in een snelkookpan uitgekookt. Het lichaam werd vervolgens door een vleesmolen gedraaid. De botresten zijn later langs de snelweg A15 gedumpt.

Y. zou in 2002 ook zijn vrouw om het leven hebben gebracht. Het lijk zou in stukken zijn gesneden en de botten vermalen. Het lichaam van de vrouw is nooit gevonden. Volgens het Openbaar Ministerie had N. aan deze moord meegeholpen, omdat zij de plaats van haar beste vriendin wilde innemen in het gezin. Zij heeft betrokkenheid bij de moord op haar hartsvriendin ontkend.

N. heeft wel toegegeven dat ze aan de snelkookpanmoord heeft meegeholpen, maar volgens haar deed ze dat omdat ze doodsbang was voor de hoofdverdachte.

De strafzaak tegen hoofdverdachte Y. is vorige maand aangehouden, nadat hij het vertrouwen in zijn twee advocaten had opgezegd. De Haarlemmer, die al meer dan twee jaar in voorarrest zit, ontkent beide moorden te hebben gepleegd.

 

wo 20 dec 2006, 11:33

Tien jaar cel geëist in zaak snelkookpanmoord

HAARLEM - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de rechtbank in Haarlem tegen één van de twee verdachten in de zaak van de zogeheten snelkookpanmoord tien jaar celstraf geeïst. Volgens justitie heeft de 27-jarige T. N. uit Spaarndam deze moord op haar geweten en is ze medeplichtig aan een tweede moord.

De officier van justitie stelde woensdag dat N. in november 1997 samen met de 50-jarige hoofdverdachte M.Y. uit Haarlem diens jongste broer heeft vermoord. Het hoofd van het slachtoffer werd van de romp gescheiden en vervolgens in een snelkookpan uitgekookt. Het lichaam werd vervolgens door een vleesmolen gedraaid. De botresten zijn later langs de snelweg A15 gedumpt.

 

 

Proces over snelkookpanmoord uitgesteld

HAARLEM -14 december 2006 De strafzaak in Haarlem tegen de hoofdverdachte van een lugubere dubbele moordzaak is donderdag uitgesteld. De rechtbank heeft het proces voor onbepaalde tijd aangehouden nadat de twee advocaten van de verdachte woensdag de verdediging hadden neergelegd.

Een van de moorden wordt ook wel de 'snelkookpanmoord' genoemd. De verdachte, de 50-jarige M.Y. uit Haarlem, zei woensdag dat hij geen vertrouwen meer heeft in zijn raadslieden. Hij wil een andere advocaat. De rechtbank geeft hem twee weken de tijd er zelf een te zoeken. Lukt dat niet in die periode, dan krijgt Y. een advocaat toegewezen.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt de Haarlemmer ervan in 1997 zijn toen 28-jarige broer te hebben vermoord. Het hoofd van het slachtoffer werd van de romp gescheiden en daarna in een snelkookpan uitgekookt. Het lichaam werd door een vleesmolen gedraaid. De botresten zijn langs de snelweg A15 gedumpt.

Y. zou verder in 2002 zijn 30-jarige ex-vrouw hebben gewurgd. Haar lichaam is nooit gevonden. De verdachte ontkent beide beschuldigingen. Volgens hem leeft zijn vrouw nog.

De Haarlemmer heeft volgens het Openbaar Ministerie bij de twee moorden samengewerkt met de 27-jarige T.N. uit Spaarndam, de beste vriendin van zijn ex-vrouw. Zij staat vrijdag voor de rechter.

 

 

Advocaten 'snelkookpanmoord' weg

HAARLEM -13 december 2006 De twee advocaten van de hoofdverdachte van een lugubere, dubbele moordzaak, Peter Soeren en Henk Koopman, hebben woensdag de verdediging neergelegd. Ze deden dit nadat de 50-jarige verdachte M. Y. uit Haarlem aangaf geen vertrouwen meer in hen te hebben. Een van de moorden wordt ook wel de 'snelkookpanmoord' genoemd.

Y. zei tijdens de zitting bij de rechtbank in Haarlem dat hij niets meer met deze rechtbank te maken wil hebben. Volgens hem is de officier van justitie een oplichter en zijn de rechters handlangers.

Y. en de 27-jarige T.N. uit Spaarndam worden ervan beschuldigd dat zij in 1997 de 28-jarige broer van Y. hebben vermoord. Het hoofd van het slachtoffer werd van de romp gescheiden en vervolgens in een snelkookpan uitgekookt. Het lichaam werd door een vleesmolen gedraaid. De botresten zijn langs de snelweg A15 gedumpt.

De twee zouden in 2002 ook de 30-jarige ex-vrouw van Y. hebben gedood. Haar lichaam is nooit gevonden. Y. ontkent alle beschuldigingen. N., de beste vriendin van Y.'s ex-vrouw, heeft alleen haar rol bij de eerste moord toegegeven. Zij staat vrijdag voor de rechter.

De verdediging van de Haarlemmer deed donderdag een vergeefse poging om de behandeling van de zaak opnieuw uit te stellen. De advocaten kwamen met nieuwe verzoeken om getuigen te horen. Bovendien zou het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader onderzoek moeten doen naar mogelijke bloedsporen in de woning van Y.

De rechtbank wees echter alle verzoeken af. Dat was voor de raadslieden aanleiding de rechters te wraken. Maar een wrakingskamer wees alle beschuldigingen van partijdigheid af.

Y. zei dat hij donderdag zonder advocaat niet voor de rechtbank wil verschijnen. Rechtbankvoorzitter D. Kingma vond het echter van groot belang dat de verdachte wel komt, zodat hij wordt gedwongen om naar de rechtbank te komen.

 

12-12-2006 AD

Lugubere moord met snelkookpan

Zijn lichaam werd gevild, in stukjes gehakt en langs de snelweg gedumpt. Zijn hoofd werd uitgekookt... in een snelkookpan.

De moord op Ali Y. in 1997 was gruwelijker dan gruwelijk. Negen jaar later komt de zaak eindelijk voor de rechter. Ali’s broer Mehmet (50) en huisvriendin Tamara N. (27) staan terecht.

Tamara, een jonge kraamverzorgster uit Spaarnwoude, zit eind 2004 voor twee rechercheurs. De agenten stellen haar vragen over de verdwijning van haar hartsvriendin Meral Caliskan. Tamara barst tijdens dat verhoor in huilen uit. Hortend en stotend doet ze haar verhaal: niet over haar sinds 2002 vermiste vriendin, maar over de moord op Ali.

Het relaas is zo bizar, dat de rechercheurs het in eerste instantie nauwelijks kunnen geloven. Tamara vertelt dat Merals echtgenoot Mehmet haar in 1997, toen zij 18 was, dwong mee te werken aan de moord op zijn broer Ali (28). Mehmet en Ali zouden een geschil hebben gehad over de wietopbrengst van hun illegale plantages.

Ali wordt op een novemberavond naar de woning van Mehmet en Meral gelokt onder het mom van een ontharingssessie. Die avond gaat Ali er uitgebreid voor liggen. Tamara masseert de crème in. Terwijl Ali zich ontspant, pakt Mehmet een hamer en slaat Ali’s schedel in.

Om het lichaam onherkenbaar te maken villen Mehmet en Meral het lijk, hakken het in stukjes en verspreiden de stukken over het hele land. Het hoofd koken ze uit in een snelkookpan. De genitaliën worden door de wc gespoeld.

De Haarlemse rechercheurs weten niet wat ze horen. Niemand had ooit melding gemaakt van de vermissing van Ali, maar als blijkt dat jaren eerder gevonden lichaamsdelen langs de A15 bij Deil van Ali zijn geweest, beseffen ze dat Tamara - in elk geval deels - de waarheid sprak.

Tamara wordt gearresteerd. Mehmet zit dan al achter de tralies op verdenking van de moord op zijn vrouw Meral Caliskan (32).

Tijdens het twee jaar durende onderzoek wordt duidelijk dat Mehmet verschillende getuigen, onder wie Tamara, heeft verteld dat hij zijn vrouw in 2002 heeft vermoord. Hij zou haar hebben gewurgd terwijl ze thuis achter de pc zat te chatten met een andere man. Hij zou haar lichaam, net als dat van Ali, in stukjes hebben gehakt en hebben gedumpt.

Merals lichaam is nooit teruggevonden.

Door MAAIKE RUEPERT 12-12-2006


Mehmet trouwde Tamara om Nederland in te kunnen komen

Tijdens het onderzoek naar de moord op Ali en Meral ontdekt de recherche dat Mehmet Y. niet alleen was getrouwd met Meral, maar ook met Merals hartsvriendin Tamara.

Y., die vanwege zijn criminele verleden in Nederland tot ongewenst vreemdeling was verklaard, had met Tamara een schijnhuwelijk gesloten om toch Nederland in te kunnen.

Tamara beweerde altijd dat haar relatie met Mehmet puur zakelijk was. Het is echter de vraag of zij niet de plaats wilde innemen van Meral.

Na Merals verdwijning bleef Tamara regelmatig bezoekjes afleggen aan de Aart van der Leeuwstraat in Haarlem, waar Meral en Mehmet met hun twee zoontjes woonden.

Een buurvrouw betrapte Tamara en Mehmet een jaar na Merals verdwijning zoenend in de kelderbox. ,,Ik zag dat en dacht: nu begrijp ik waarom Meral is weggelopen, haar vriendin heeft haar man afgepakt,’’ zegt de buurvrouw.

12-12-2006

Tot nu toe

Mehmet Y. vertelt eind 2002 tegen de politie dat zijn vrouw Meral Caliskan is weggelopen.

In de loop van 2004 stelt de politie vragen over Merals verdwijning. Mehmet wordt gearresteerd.

Merals vriendin Tamara N. doet een bizarre bekentenis: zij, Meral en Mehmet hebben in 1997 Mehmets broer Ali vermoord. Zijn uitgekookte hoofd en ontvelde lichaam zijn in stukken langs de snelweg gedumpt.

In 1997 gevonden lichaamsdelen blijken van Ali te zijn. Tamara wordt gearresteerd.

Vandaag behandelt de rechtbank in Haarlem de zaak tegen Mehmet en Tamara, de twee verdachten in de moordzaak.

Behandeling snelkookpanmoord in december

ANP

HAARLEM - De inhoudelijke behandeling van de zogeheten snelkookpan-moordzaak begint op 13 december voor de rechtbank in Haarlem. Voor het proces zijn drie dagen uitgetrokken, zo is maandag bekendgemaakt tijdens de zoveelste pro-formazitting over de lugubere moord.

De 50-jarige M.Y. uit Haarlem en de 27-jarige T.N. uit Spaarndam worden ervan verdacht dat ze in 1997 de 28-jarige broer van Y. hebben vermoord. Het hoofd van het slachtoffer werd in een snelkookpan gekookt en zijn lichaam door een gehaktmolen gehaald. De twee zijn volgens justitie ook verantwoordelijk voor de dood van de 30-jarige ex-vrouw van Y. in 2002. Haar lichaam is nooit gevonden.

Volgens advocaat Henk Koopman van hoofdverdachte Y. is het nog maar de vraag of de zaak half december kan worden behandeld. In september moet nog een groot aantal Turkse getuigen worden gehoord. ‘Het gaat erom spannen’, zei hij maandag. De twee verdachten zitten al bijna twee jaar in voorarrest.

Vandaag werd ook bekend dat de 43-jarige Hans P. volgende week dinsdag tijdens een zogeheten pro-formazitting voor de rechtbank in Amsterdam moet verschijnen in verband met de verdwijning van de hoogzwangere Deborah Rosiek in 2003.

Justitie verdenkt de man van het doden van Rosiek en het dumpen van haar lichaam in het IJsselmeer. Ook wordt P. verdacht van wapenbezit, het bezit van 5 kilo hasj en het bedreigen en beroven van Rosiek in 2001, blijkt maandag uit de tenlastelegging.

De 39-jarige Rosiek werd voor het laatst gezien op 17 juni 2003 in Amsterdam. Een dag later had zij een afspraak in het ziekenhuis om door middel van een keizersnee te bevallen van haar tweeling. Op die afspraak is zij nooit verschenen. De politie gaat er van uit dat haar lichaam is gedumpt in het IJsselmeer, in het watergebied tussen de haven van Muiden en het eiland Pampus. Ondanks verscheidene zoekacties is het lichaam van Rosiek nog niet gevonden.

’Officier horen als getuige in zaak snelkookpanmoord’

Gepubliceerd op 04 oktober 2006, 15:54 Haarlems Dagblad

HAARLEM -

De advocaten van de verdachten in de zaak van de Haarlemse snelkookpanmoord willen dat de betrokken officier van justitie als getuige onder ede wordt gehoord. De rechtbank beslist later deze week of het verzoek wordt ingewilligd.

De advocaten deden hun ongebruikelijke verzoek gisteren tijdens de laatste regiezitting die aan de gruwelijke zaak werd gewijd.

De twee verdachten, een 50-jarige Turkse Haarlemmer en een 26-jarige Spaarndamse, zitten zouden gezamenlijk zowel de jongere broer van de 50-jarige man als diens echtgenote hebben vermoord. Het lijk van de broer werd gevild; het hoofd werd gekookt in een snelkookpan.

De Spaarndamse, die doodsbenauwd is voor haar medeverdachte en zijn familie, beweert dat officier Oudendijk haar na haar aanhouding heeft opgezocht in haar cel. In ruil voor een belastende verklaring over de 50-jarige Haarlemmer, zou haar bescherming zijn beloofd én ontslag uit voorarrest. Tot haar verbazing werd ze echter zelf ook als verdacht bestempeld. Hierover zei ze tegen de rechtbank: ,,In plaats van bescherming te krijgen, werd ik in een cel gegooid. Ook mijn ouders en mijn zusje worden nog steeds niet beveiligd.''

Volgens de advocaten heeft Oudendijk steeds ontkend de Spaarndamse te hebben opgezocht. Gisteren overhandigden ze de rechtbank echter het visitekaartje dat de officier bij dat bezoek aan de Spaarndamse zou hebben gegeven, volgens hen het bewijs dat de officier wel degelijk met hun cliënt sprak. ,,Onze cliënte wordt ten onrechte als leugenachtig afgeschilderd.''

Nog geen hulp Turkije bij gruwelmoord

Gepubliceerd op 08 maart 2006, 22:30 Haarlems Dagblad

haarlem - Het OM Haarlem heeft nog steeds geen toestemming van de Turkse autoriteiten om af te reizen naar Turkije om getuigen te horen in de zaak van de zogenoemde 'snelkookpanmoord'. Dat bleek gisteren op de Haarlemse rechtbank waar een pro formazitting aan de zaak werd gewijd.

De van oorsprong Turkse hoofdverdachte (49) zou in Haarlem zijn broer en zijn ex-vrouw hebben gedood. Daarbij kreeg hij volgens het OM hulp van een vrouw (26) uit Spaarndam. Het hoofd van de broer werd gekookt in een snelkookpan, de huid door een gehaktmolen gedraaid. De resten werden gedumpt langs de snelweg. Het lichaam van de ex-vrouw is nog zoek.
De verdachten wachten sinds november 2004 op behandeling van hun zaak door de rechtbank. Reden is dat het OM nog getuigen wil horen in Turkije. Maar volgens officier Oudendijk wordt aan haar rechtshulpverzoek ondanks herhaaldelijk aandringen geen gehoor gegeven.
De advocaten van de hoofdverdachte, Koopman en Sourens uit Amsterdam, reageren schampertjes op de pogingen van Oudendijk. Volgens hen heeft zij geen benul hoe ze te werk moet gaan. ,,Nederlanders zijn nu eenmaal boeren, die begrijpen niet dat je in Turkije zoiets met tact aanpakt.''