We hebben 106 gasten online

Viervoudige moord oud-marinier Paul Spiekerman van Weezelenburg Deel 9

Gepost in Strafzaken

4 voudige moordenaar Paul S. van W. inmiddels gescheiden van zijn jeugdliefde

 Volgens een betrouwbare bron van www.blikopdewereld.nl is de viervoudige oud-marinier Paul S.van W, twee maanden geleden gescheiden van zijn jeugdliefde Petra F. Oud-marinier Paul S. van W. zit een gevangenisstraf van 20 jaar + tbs uit nadat hij op 24 oktober 2003 opzettelijk en met voorbedachte rade, binnen 15 minuten, vier leden van zijn schoonfamilie, het gezin Vromen om het leven bracht. Hij schiet eerst zijn ex-vriendin, haar broer en haar moeder dood, rijdt daarna naar de sportschool. De sportschool binnenlopend roept hij 'motherfucker' tegen de daar aanwezige vader van zijn ex-vriendin en schiet ook hem dood. Een schok gaat door het land als deze vier-voudige moord bekend wordt. Na een eis tot levenslang voor de rechtbank te Maastricht wordt Paul S. van W. op 22 juli 2004 veroordeeld tot 20 jaar en tbs.

De zaak wordt in hoger beroep behandeld door het Hof te Den Bosch. Ook hier is de eis levenslang maar de uitspraak op 21 januari 2005 is opnieuw 20 jaar gevangenisstraf en tbs. Het Hof: 'Het nemen van het leven van anderen is zodanig ernstig, dat alleen een gevangenisstraf van zeer lange duur in aanmerking komt'. En: 'Op lange termijn kan, indien verdachte onbehandeld blijft, zich opnieuw zo'n sitatie voordoen'. En: 'Er dient, zij het onder omstandigheden op zeer lange termijn, ook voor de plegers van levensdelicten in beginsel perspectief op terugkeer in de samenleving te zijn'. Op 24 mei 2006 verschijnt in de landelijke pers het bericht dat Paul S van W. in de gevangenis van Sittard, de Geerhorst, in het huwelijk is getreden met zijn jeugdliefde Petra. Een van de nabestaanden, Marlies Heuts, demonstreerde met enkele vrienden tegen het huwelijk. Op een spandoek had ze geschreven 'Onze familieleden liggen weg te rotten en hij viert feest in de bajes'. Naar nu blijkt is het huwelijk van Paul S. van W. met zijn jeugdliefde Petra F.,2 maanden geleden ontbonden.

Daarna kwam de oud-marinier opnieuw in het nieuws, 20-10-2010, omdat bleek dat hij in aanmerking kwam voor de Fokkensregeling. Volgens de Fokkensregeling kunnen tot gevangenisstraf veroordeelden aan wie door de strafrechter tevens tbs is opgelegd, in beginsel nadat een derde van de gevangenisstraf ten uitvoer is gelegd, worden geplaatst in een tbs-inrichting. Zodoende kan eerder worden begonnen met de behandeling van de geestelijke stoornis met het oog waarop tbs is opgelegd. De gevangenisstraf loopt in dat geval door naast de tbs. De familieleden van de slachtoffers waren verbijsterd en zagen hun vrees dichterbij komen dat de moordenaar van hun vier familieleden binnen afzienbare tijd weer op vrije voeten zou kunnen komen. "Hij heeft straks maar een jaar en zeven maanden per moord in de gevangenis gezeten", aldus Marlies Heuts, zus van de vermoorde schoonmoeder. In berichten op diverse fora wordt ook gesuggureerd dat Paul S. van W zou hebben geleden onder een Post Traumatisch Stress Syndroom(PTSS) en daardoor niet aansprakelijk zou zijn voor zijn daden. Maar uit de door mij bijgewoonde strafzaak in hoger beroep bij het gerechtshof te Den Bosch, van 17 januari 2005, blijkt uit uitspraken van getuigedeskundige Prof. Schreuder dat van PTSS geen sprake is (zie mijn verslag van de behandeling in hoger beroep Viervoudige moord Oud-marinier Paul Spiekerman van Weezelenburg Deel 3 ) Zie voor alle achtergronden van deze zaak Inhoudsopgave 4 voudige moord Paul Spiekerman van Weezelenburg