We hebben 290 gasten online

Inhoudsopgave moord Venray Kathleen Cremers

Gepost in Strafzaken

moordzaak Kathleen Cremers Venray

Moord op Kathleen Engels-Cremers.

De vrouw werd op 15 maart 2006 in haar woonplaats Venray met zeventig messteken op gruwelijke wijze om het leven gebracht.

Justitie verdenkt Erik E. ervan zijn vrouw Kathleen op 15 maart 2006 in hun woonplaats Venray op gruwelijke wijze te hebben vermoord. Volgens E. hebben twee mannen haar vermoord. Het tweetal had hem eerder die avond gevraagd om elektriciteit voor een hennepkwekerij aan te leggen. E. weigert dat, waarna een worsteling in huize Engels plaatsvindt. E. verjaagt de twee mannen en gaat daarna klussen in Meerlo. Als hij ´ s avonds thuiskomt, vindt hij zijn vrouw in een grote plas bloed. Hij zegt onschuldig te zijn. Het Openbaar Ministerie (OM) gelooft E. niet en beweert dat hij zijn vrouw heeft vermoord. Relatieproblemen zouden daaraan mede ten grondslag liggen. De rechtbank in Roermond volgt de visie van het OM en veroordeelt E. op 5 november 2007 tot vijftien jaar gevangenisstraf. Advocaat Lina gaat in beroep en vecht met succes het bewijsmateriaal aan. In oktober 2008 wordt E. door het Hof in Den Bosch vervroegd vrijgesproken, en na tweeëeneenhalfjaar in de cel te hebben gezeten werd hij vrijgelaten. Het OM is het niet eens met die uitspraak en gaat in cassatie bij de Hoge Raad.

De Hoge Raad heeft op 16 maart 2010 het beroep in cassatie van het openbaar ministerie tegen de vrijspraak van E. gehonoreerd. De Hoge Raad verwees de zaak ter behandeling naar het Hof te Arnhem omdat de vrijspraak niet goed was gemotiveerd. Na twee tussenvonnissen bekende Erik E. voor het Hof te Arnhem dat hij toch betrokken is geweest bij de moord op zijn vrouw. Dat leidde ertoe dat hij meteen door het Hof in hechtenis werd genomen.

De Venraynaar gaf toe dat hij zijn vrouw heeft geslagen met een stuk hout en gestoken met een schroevendraaier toen ze bij hem dreigde weg te gaan. Ook hebben ze vechtend op de grond gelegen. De man ontkent dat hij de keel van Kathleen Cremers heeft doorgesneden. Volgens Erik Engels heeft een Eindhovenaar dat gedaan. Die man zou op dat moment aanwezig zijn geweest in het huis, omdat hij meterkasten kwam ophalen. Erik Engels was elektriciën en verdiende bij door meterkasten te bouwen voor wietplantages om illegaal stroom af te tappen. Op 4 oktober besluit het Hof Erik E. opnieuw te laten onderzoeken door een psycholoog en psychiater. Voorts wordt opdracht gegeven tot het doen verrichten van nader onderzoek naar de door verdachte genoemde (mogelijke) tweede dader. Het hof wijst het verzoek van de verdediging af om nader onderzoek naar de schroevendraaier.

Op 15 oktober 2012 wordt Erik Engels veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar voor moord op Kathleen Cremers.

Vonnis Rechtbank Roermond 5 november 2007

 Deel 1 Moordzaak Venray Kathleen Cremers

Arrest Hof Den Bosch 8 oktober 2008

Deel 2 Moordzaak Venray Kathleen Cremers

Cassatie Hoge Raad 16 maart 2010

Deel 3 Moordzaak Venray Kathleen Cremers

Tussenarrest Hof Arnhem 3 november 2010

Deel 4 Moordzaak Venray Kathleen Cremers

2e Tussenarrest Hof Arnhem 21 juni 2011

 

Deel 5 Moordzaak Venray Kathleen Cremers

Hof Arnhem verdachte naar PBC 4 oktober 2011

Deel 6 Moordzaak Venray Kathleen Cremers

Arrest Hof Arnhem 15 oktober 2012

Deel 7 Moordzaak Venray Cathleen Cremers

Tegen het arrest van het hof te Arnhem is door Erik in november 2012 cassatie aangevraagd bij de Hoge Raad.

Deel 8 Moordzaak Venray Kathlien Cremers

 

Het drama Kathlien Cremers in Opportuun november 2013

 

Deel 9 Moordzaak Kathleen Cremers

 

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden 16-06-2014

 

Deel 10 Zaak Katleen Cremers Gevangenisstraf van 14 jaar