We hebben 160 gasten online

Deel 4 Cevriye Altun moord 6 april 2007 Tilburg

Gepost in Strafzaken

OM eist in hoger beroep 15 jaar cel voor moord op echtgenote in Tilburg

 

30 oktober 2012 - Ressortsparket Den Bosch

 

De advocaat-generaal (OM) heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van 15 jaar geëist tegen een inmiddels 52-jarige verdachte uit Tilburg. Volgens het OM heeft de man op 6 april 2007 zijn echtgenote in hun woning met voorbedachte raad om het leven gebracht.

 

De vrouw werd in de hal van de woning neergeslagen met een breekijzer en vervolgens met een keukenmes negen keer in de rug gestoken. Het OM concludeert onder meer op basis van bloedsporen en de leugenachtige verklaring van verdachte over het slotvast afgesloten zijn van de woning bij ontdekking van het lichaam, dat verdachte zijn echtgenote om het leven heeft gebracht.

 

Een alternatief scenario waarbij een onbekende dader de vrouw om het leven heeft gebracht, is in de visie van het OM onaannemelijk. "Hoe je het wendt of keert, het blijft lastig om een goed onderbouwd en logische alternatief te schetsen," aldus de advocaat-generaal op de zitting. "Het afgesloten zijn van de deuren bij het scenario van de onbekende dader is onverklaarbaar."

 

Het wrede karakter van de moord en de onherstelbare leed voor de kinderen weegt het OM mee in de strafeis. ""Het gezin is blijvend ontwricht door de dood van hun moeder. Die ontwrichting wordt nog verstrekt door de houding van verdachte, hun vader. Hij neemt geen verantwoordelijkheid voor wat hij heeft gedaan en onthoudt zijn eigen kinderen het antwoord op hun vraag: waarom?"

 

Zowel de rechtbank Breda als het hof Den Bosch spraken de verdachte eerder vrij wegens gebrek aan bewijs. Het hof concludeerde dat niet voldoende uitgesloten kon worden dat een onbekend gebleven persoon de vrouw om het leven had gebracht. Het OM stelde cassatie in. Volgens de Hoge Raad was de uitspraak van het hof niet begrijpelijk gemotiveerd.

 

Na twee keer vrijspraak alsnog straf voor moord

 

04/12/12, 10:11 − bron: ANP

 

Een 52-jarige Tilburger is na twee eerdere vrijspraken alsnog veroordeeld voor moord op zijn echtgenote op 6 april 2007 in Tilburg. Het gerechtshof in Den Bosch legde aan hem dinsdag 15 jaar celstraf op. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

 

De Tilburger werd dinsdag direct meengenomen naar de gevangenis.

De Hoge Raad heropende de zaak begin dit jaar op verzoek van het OM omdat de vrijspraak onbegrijpelijk was gemotiveerd. De man werd vrijgesproken omdat de rechtbank en het gerechtshof het bestaan van een andere dader nog mogelijk vonden, terwijl ze ook concludeerden dat het huis van het stel was afgesloten op het moment dat de hulpdiensten bij de woning arriveerden.

Op basis van extra onderzoek vindt het gerechtshof het alternatieve scenario 'volstrekt niet aannemelijk'. Behalve de verklaring van de man is er geen aanwijzing voor. Het verhaal van de man noemt het hof ongeloofwaardig, onder meer vanwege bloedsporen.

Volgens het gerechtshof is er bewijs dat de man zijn 45-jarige vrouw heeft neergeslagen en met een keukenmes in de rug heeft gestoken.

Omroep Brabant Een 52-jarige Tilburger is na twee eerdere vrijspraken alsnog veroordeeld voor moord op zijn echtgenote op 6 april 2007 in Tilburg. Het gerechtshof in Den Bosch legde hem dinsdag 15 jaar celstraf op. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De Tilburger werd dinsdag direct meegenomen naar de gevangenis.

De Hoge Raad heropende de zaak begin dit jaar op verzoek van het OM omdat de vrijspraak 'onbegrijpelijk' was gemotiveerd. De man was vrijgesproken omdat de rechtbank en het gerechtshof het bestaan van een andere dader nog mogelijk vonden, terwijl ze ook concludeerden dat het huis van het stel was afgesloten op het moment dat de hulpdiensten bij de woning arriveerden.

'Niet aannemelijk'
Op basis van extra onderzoek vindt het gerechtshof het alternatieve scenario 'volstrekt niet aannemelijk'. Behalve de verklaring van de man is
er geen aanwijzing voor. Het verhaal van de man noemt het hof ongeloofwaardig, onder meer vanwege bloedsporen.

Volgens het gerechtshof is er bewijs dat de man zijn 45-jarige vrouw heeft neergeslagen en met een keukenmes in de rug heeft gestoken.  

Arrest volgt nog.