We hebben 203 gasten online

Mary Bell Children of Crime

Gepost in Strafzaken

Mary Bell

Children of Crime. Documentaire over misdrijven door kinderen. Dertig jaar geleden vermoordde de elfjarige Mary Bell twee jongens. Hoe reageerden de samenleving, de media en Mary ’s omgeving hier op.

BBC. 14-04-1998 Duur 55 minuten.

Niemand twijfelt meer aan het daderschap van Mary Bell. Zij was een intelligent meisje uit een naargeestige achterstandswijk in Newcastle, dochter van een sm- prostituee en een gewelddadige, alcoholische vader. Een milieu waarin geweld de norm was. Mary viel op school al snel op door haar gemene, agressieve gedrag.’Ze had Een sadistische trek’, zei een leraar..

In korte tijd werden in Mary ’s omgeving twee jongetjes dood gevonden. Gewurgd. Mary begon op school op te scheppen dat zij er meer van af wist, ja, dat zij het zelf had gedaan.. de politie verhoorde haar, maar ze ontkende, een houding waarin ze gedurende het hele proces volharde.

Ze had een medeplichtige, Norma Bell (geen familie), die vermoedelijk een passieve rol speelde. Tijdens het proces beschuldigden de meisjes elkaar. Technisch bewijs gaf ten slotte de doorslag,

Het proces duurde negen dagen en vond achter gesloten deuren plaats. De pers besteedde er bescheiden aandacht aan, de tv-zenders onthielden zich zelfs van berichtgeving. De Jury achtte Mary schuldig en Norma ontoerekeningsvatbaar. Mary werd eerst in een internaat geplaatst en in 1978 naar een open gevangenis overgebracht. Drie jaar later kwam ze vrij. Mary heeft ook later nooit schuld bekend. Jeugdpsychiaters omschreven haar als ‘levendig, maar gevoelloos.’Ze is onder een andere naam een nieuw leven begonnen. Een leven met ups en downs, ‘maar toch een goede burger geworden’, liet een ambtenaar van justitie weten. 

Mary Bell deel 1

 


Watch Mary Bell [Part 1] in Entertainment | View More Free Videos Online at Veoh.com

Mary Bell deel 2

 


Watch Mary Bell [Part 2] in Entertainment | View More Free Videos Online at Veoh.com