We hebben 153 gasten online

Inhoudsopgave Moordzaak Maja Bradaric

Gepost in Strafzaken

Op 17 november 2003 haalden Goran M. (18) en Ferdi Ö. (19) Maja op om een stukje te rijden. Later stapte ook Goran P. (17) in. Onderweg probeerde Goran M., geholpen door Ferdi, Maja met zijn handen te wurgen. Daarna gaf Goran P. volgens de andere jongens een stuk touw aan. Daar trokken Ferdi en Goran M. samen aan. Ferdi voelde volgens Goran M. of het meisje echt dood was. Daarna stak het drietal het lichaam in een weiland in brand met meegenomen benzine.

De officier van justitie vroeg tijdens de zitting het sanctierecht voor volwassenen toe te passen gezien de ernst van de feiten en de omstandigheden waaronder deze waren begaan.

Zowel de rechtbank als het gerechtshof berechtten de verdachte als meerderjarige (uitspraken AP0069  en AR6814). De rechtbank motiveerde die beslissing met het argument dat verdachte de indruk gaf een vrij zelfstandige jongen te zijn, die ‘volwassen’ gedrag vertoonde. Daarnaast bleek uit de rapportage een hooggemiddelde intelligentie.
De jongen pleegde het misdrijf met mededaders die wel meerderjarig waren en deel uitmaakten van zijn vriendenkring. Wel hield de rechtbank rekening met de zeer jeugdige leeftijd van verdachte en met zijn beperkte aandeel in de delicten. Ook was de verdachte niet eerder met politie of justitie in aanraking geweest.

De Moordzaak Maja Bradaric Rechtbank Arnhem Goran P.

De Moordzaak Maja Bradaric Rechtbank Arnhem Goran M.

De Moordzaak Maja Bradaric Rechtbank Arnhem Ferdi Ö

De Moordzaak Maja Bradaric Hof Arnhem Goran P.

De Moordzaak Maja Bradaric Hof Arnhem Goran M.

De Moordzaak Maja Bradaric Hof Arnhem Ferdi Ö

Cassatieberoep Ferdi Ö. in zaak Maja Bradaric verworpen

Opportuun: De zaak Maja Bradaric

Persberichten en berichten OM Moordzaak Maja Bradaric

Verlenging TBS Goran P. Rechtbank Arnhem

Sweety: de vrienden, het verraad en de moord op Maja Bradaric

Moordzaak Maja Bradaric: Eind aan tbs onder dwang Goran M.

 

Simon vuyk de moord op Maja Bradaric

Simon Vuyk: 'De moord op Maja Bradaric