We hebben 180 gasten online

TBS en recidive Deel 22 Dawanpersad S.

Gepost in Recidive

De 31-jarige Dawanpersad (Dawan) S. In 1990 is hij veroordeeld voor de verkrachting van een 11-jarig meisje en is geplaatst in een inrichting voor buitengewone behandeling.
Nadat hij in juni 1992 vrijkwam heeft hij binnen een korte periode, te weten binnen 5 maanden, de heer [slachtoffer 2] verkracht en beroofd en in maart 1993 wederom een verkrachting gepleegd, ditmaal van zijn voormalige schoonzus.
Tijdens zijn voorarrest voor dit laatstgenoemde feit gijzelde hij een bewaarster. Voor beide feiten, de verkrachting en de gijzeling werd hij veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf. Tot maart 1995 verbleef verdachte in verschillende gevangenissen.
Slechts 5 maanden later (augustus 1995) pleegde verdachte een reeks delicten, ditmaal een poging tot verkrachting van een zwangere vrouw, diefstal met geweld, afpersing en bedreiging, en werd daarvoor veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf. Daarbij werd hem de maatregel tbs met dwangverpleging opgelegd. Tijdens zijn verblijf in de gevangenis voor deze feiten stak verdachte een medegevangene neer.
Vanaf 1999 verbleef verdachte in een tbs-inrichting tot 16 december 2002, op die datum keerde hij niet terug van een proefverlof en pleegde vervolgens een waslijst aan zware misdrijven. Daartoe behoren moord en beroving van de 80-jarige Piet van Harpen, een poging tot doodslag, verkrachting van een zwakbegaafde en een gewelddadige overval op een juwelier. Dawanpersad (Dawan) S. wordt uiteindelijk op 19 december 2003 door de rechtbank te den Haag tot levenslang veroordeeld. Het gerechtshof te Den Haag veroordeelde Dawanpersad (Dawan) S. ook in hoger beroep tot levenslange gevangenisstraf. 

 

Inhoudsopgave Levenslang Dawanpersad S.