We hebben 162 gasten online

Docent vrijgesproken van misbruik leerlingen

Gepost in Valse aangiften

Oud-docent CSV vrijgesproken van misbruik leerlingen

woensdag 11 februari 2009 VEENENDAAL – De Utrechtse rechtbank heeft woensdag een oud-docent van de Christelijke Scholengemeenschap Veenendaal (CSV) vrijgesproken van het betasten van een leerlinge. Ook het misbruik van een leerlinge van een andere school vonden de rechters niet bewezen.

Volgens een scholiere van de CSV raakte de verdachte in het schooljaar 2004/2005 haar borsten aan toen ze tijdens het nablijven van hem een map uit het magazijn moest halen. Ook probeerde hij zijn hand in haar broek te steken, aldus de destijds 13-jarige scholiere. Ze deed in 2006 aangifte. De verdachte, een 51-jarige man uit Veenendaal, was docent techniek op de CSV.

Rammelend
De rechtbank was het met de advocaat eens dat er buiten de aangifte geen bewijs tegen de Veenendaler was en dat de verklaring van de leerlinge 'op belangrijke punten' rammelde. Zo verklaarde het meisje dat ze op een donderdagmiddag was betast, maar de verdachte gaf blijkens het rooster op dat tijdstip les aan een andere klas.

Ook vertelde de scholiere dat ze zich kort na het incident vaak ziek had gemeld, wat blijkens de schooladministratie vanaf medio december 2004 het geval was geweest. De Veenendaler zat echter al sinds begin oktober 2004 thuis. Hij was door de schoolleiding geschorst na een klacht van een andere leerlinge over seksuele intimidatie.

Geen bewijs
De rechtbank achtte evenmin bewezen dat de verdachte in de jaren negentig een leerlinge van een andere school had misbruikt. Een inmiddels 31-jarige zwakbegaafde vrouw zegt tijdens en na haar schoolperiode een relatie met de Veenendaler te hebben gehad, maar volgens de rechtbank was er ook voor deze beschuldiging geen bewijs.

Tegen de oud-leraar was een jaar celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, en een beroepsverbod van vier jaar geëist. (JPU)