We hebben 268 gasten online

Voorwaardelijke celstraf en werkstraf na ontucht met scholiere

Gepost in Valse aangiften

15 oktober - Een 54-jarige voormalige docent van een middelbare school in Amersfoort is vrijdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een werkstraf van 120 uur. De rechtbank achtte bewezen dat de man ontuchtige handelingen heeft gepleegd met een scholiere.

De handelingen bestonden uit het kussen op de wang, strelen over de rug en het met zijn hand in de onderbroek van het slachtoffer gaan en vervolgens over de billen wrijven.

De scholieren kwam in eerste instantie bij de docent in verband met problemen die zij ervoer. Nadat zij naar de bovenbouw is gegaan, heeft de verdachte het contact met haar voortgezet, hoewel hij niet langer rechtstreeks bij de opleiding van de scholiere betrokken was. Hij gaf haar meerdere malen een mobiele telefoon, stuurde haar seksueel getinte berichten via SMS en MSN en sprak met haar af waarna zij elkaar ontmoetten. Tijdens deze ontmoetingen hebben zich de strafbare handelingen afgespeeld.

Verdachte ging hierbij volgens de rechtbank berekend en planmatig te werk. Ook overtrad hij daarbij willen en wetens eerdere met de schoolleiding gemaakte afspraken over het contact tussen hem en de scholiere. De rechtbank acht aannemelijk dat verdachte in eerste instantie met de beste bedoelingen de leerling heeft willen helpen door met haar over haar problemen thuis en op school te praten. De contacten tussen het meisje en de verdachte zijn uitgegroeid tot een intiemere relatie waarbij verdachte de grenzen van het toelaatbare heeft overschreden.

De rechtbank is van oordeel dat verdachte, die bijna veertig jaar ouder is dan het slachtoffer, beter had moeten weten en misbruik heeft gemaakt van uit hoofde van haar opleiding bestaande bijzondere (gezags)verhouding die tussen hen bestond. De rechtbank neemt het verdachte zeer kwalijk dat hij van zijn positie misbruik heeft gemaakt en heeft gebruikt om zijn eigen verlangens te bevredigen. De rechtbank heeft bij het opleggen van de straf ook rekening gehouden met het blanco strafblad van de man en het feit dat hij vanwege deze zaak ontslagen is.


Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 15 oktober 2010