We hebben 135 gasten online

Deel 4 Reis naar Berlijn, Augsburg, Dachau en Garmisch Partenkirchen in Duitsland en Bad Hofgastein in Oostenrijk

Gepost in Reisverslagen

Zondag 27 juli 2014 Dachau en Garmisch Partenkirchen

 Vandaag vertrekken we uit Augsburg. Ons verblijf hier is goed bevallen.

Ons eerste doel is het voormalige concentratiekamp Dachau.

Om 10:45 komen we er. Opvallend vinden we de grote belangstelling. In 1980 hebben we ook een bezoek gebracht aan Dachau. Een hele tijd geleden dus.

Dachau was het 'model' concentratiekamp van de nazi's en oorspronkelijk bedoeld voor politieke gevangenen. Het werd echter een proeftuin voor de later opgezette concentratiekampen.

Het museum is indrukwekkend en vergeleken met 1980 totaal uitgebreid en geeft een goed beeld van hetgeen zich in Dachau heeft afgespeeld.

We bezoeken eerst het bunkercomplex. Tussen april 1933 en de bevrijding door de Amerikanen in 1945 werden hier duizenden mensen vastgehouden. De Gestapo isoleerde hier politieke gevangenen voor maanden en soms  zelfs jaren. Daar werden ze gefolterd en mishandeld door de SS.

Ook werden in Dachau medische experimenten uitgevoerd. De rechtse foto is daar een bewijs van.

 Mensen raken echt onder de indruk. Na zo'n twee uur gingen we weer op weg richting hotel Alpine in Garmisch Partenkirchen. Om 15:00 uur checkten we in en werd de auto in ondergrondse parkeergarage gezet.

Nadat we ons gesetteld hadden gingen we een wandeling maken in Garmisch Partenkirchen.

Sfeerbeeld Garmisch Partenkirchen

In het Kurpark waren we getuige van een concert. Na terugkomst in het hotel even gepauzeerd en daarna gegeten in een Italiaans restaurant, waarbij de inktvis iets anders uitviel dan gedacht.

Maandag 28 juli 2014 Garmisch Partenkirchen, tocht naar de Zugspitse.

 

Vandaag de hele dag besteed aan tocht naar de Zugspitse, de hoogste top in Duitsland.

  Daarvoor hebben we in Garmisch-Partenkirchen een ticket gekocht waarmee we via de trein

en het tandradbaantje uiteindelijk helemaal naar Bahnhof Zugspitzplatt op een hoogte van 2600 meter.

 

Van daaruit kan men gebruik maken van al de seilbahnen. Prijs 51euro per persoon. Het was prachtig weer en de tocht was het meer dan waard.

 Ook even helemaal naar boven naar de top van de Zugspitze met een werkelijk fantastisch uitzicht. Op vele plaatsen heeft men voorzieningen getroffen waardoor men een goede indruk krijgt van de schoonheid van de omgeving.

Op de terugweg gingen we met de Seilbaan naar de Eibsee, waar we aan de rand van het water ons een tijdlang hebben verpoosd.

 

 Van daaruit het Tandrad baantje naar het volgende station om daar over te stappen op de trein naar Garmisch-Partenkirchen. 

S'avonds heerlijk op een terras gegeten, ondanks de onweersbuien die losbarsten.

Morgen vertrekken we naar Bad Hofgastein waar we voor zijn uitgenodigd door familieleden in hun appartement.

Zie voor deel 5 Deel 5 Reis naar Berlijn, Augsburg, Dachau en Garmisch Partenkirchen in Duitsland en Bad Hofgastein in Oostenrijk