We hebben 186 gasten online

Deel 5 Reis naar Berlijn, Augsburg, Dachau en Garmisch Partenkirchen in Duitsland en Bad Hofgastein in Oostenrijk

Gepost in Reisverslagen

Dinsdag 29 juli 2014

 Vanochtend afscheid genomen van Garmisch Partenkirchen en op weg naar Bad Hofgastein in Oostenrijk. Afstand is 265 km. Weer was slecht in Beieren, zoals al was voorspeld. Gaandeweg verbeterde dat.

Omstreeks half een arriveerden we in Bad Hofgastein en werden we zeer hartelijk ontvangen. Blik vanuit appartement

Het appartement is geweldig mooi en zeer ruimtelijk. 

Onze ontvangers Harry en Renee druk doende om het de gasten naar de zin te maken.

Ondertussen spelen Els, Selma en Dominique een spelletje op het terras.

 Een prima plek om te verblijven. Na de lunch tijd om Bad Hofgastein nader te verkennen. Het is een kuuroord en dat blijkt wel uit het aantal hotels. Een levendige plaats waar volop geleefd wordt. Na een wandeling zochten we een terrasje op.

 Na een heerlijke maaltijd op het terras bezochten Harry en ik het concert in het park.  

Onder een goede publieke belangstelling het als in Garmisch Partenkirchen

 Tijdens de terugtocht bleek dat ook enige muzikanten in het dorp de mensen vermaakten. S'avonds nog naar twee afleveringen van Borgen gekeken.

Woensdag 30 juli 2014 Bad Hofgastein, Schaukraftwerk Sportgastein Natur Schauweg en Bad Gastein

De ochtend lekker lezend doorgebracht. De weersomstandigheden waren slecht, stromende regen. Maar in het begin van de middag begon het op te klaren en we besloten alsnog van Bad Hofgastein naar  Sportgastein te gaan. Een tocht van een half uur, gedeeltelijk over een tolweg en nog ouderwetse tunnels.

Daar bezochten we eerst Schaukraftwerk Sportgastein, een museum waar machines worden bewaard, die gebruik werden bij de opwekking van stroom. Enthousiast werden we door de beheerder rondgeleid.

 Daarna maakten we een wandeling in Nassveld, de Natur Schauweg.

 Het weer liet zich daarbij van de beste kans zien.

Daarna een bezoek aan de waterval van Badgastein.

De thrapeutische eigenschappen van de radonrijke minerale bronnen in en rond Badgastein waren bekend bij de Kelten en Romeinen, die dan ook de eerste nederzettingen in het dal van de Gasteiner Ache vestigden. In de late middeleeuwen floreerde het dal en later is het een populair kuuroord geworden. tegelijkertijd is het dal uitgegroeid tot een wintersportcentrum.

 

 

 

 

Ondanks dat de dag regenachtig begon toch volop genoten vandaag, Morgen staat de terugreis naar huis op het programma.

Donderdag 31 juli 2014 

Met bakken tegelijk kwam het water naar beneden. Na een gezamenlijk ontbijt en na afscheid genomen te hebben van Harry, Renee, Selma en Dominque vertrokken we richting Salzburg. Jammer genoeg konden we maar langzaam rijden omdat een kraanwagen voor ons reed. Tussen München en Neurenberg steeds opnieuw in de file door wegwerkzaamheden. Daarna vlotte de reis voorspoedig. In totaal waren we na 12 uur weer op de thuisbasis.