We hebben 222 gasten online

Dubai 8 tot 13 maart 2015 Deel 2

Gepost in Reisverslagen

Dubai klein

10 maart 2015 Dubai

Vandaag gaan we gebruik maken van de Big Bus Tour. Nadat we in ons hotel de kaarten hebben gekocht voor 48 uur vertrekken we richting metrostation Al Fahidi, zo'n 10 minuten lopen vanaf het hotel. Even checken of er genoeg geld staat op de Nol kaart. De Nol kaart is te vergelijken met onze OV-kaart. Na 20 dinar te hebben opgeladen, dat is ongeveer 5 euro, gaan we richting Khalid Bib al Waleed, om daar over te stappen op de rode lijn, richting metrostation 25 naar de Burj Khalifa, het hoogste gebouw van de wereld, om daar de eerste route te nemen van de Big Bus Tour.

Na te zijn uitgestapt lopen we vanaf de metro eerst door een route die leidt richting de Dubai Mall. Het lijkt wel of we door terminals op een vliegveld lopen zo uitgestrekt is hier alles, en door de lopende banden links en rechts. We besluiten om via een branduitgang naar beneden te gaan naar Burj Khalifa  Boulevard. Daar is dit beeldhouwwerk te vinden.

Beneden aangekomen gaan we op zoek naar de opstapplaats van de tourbus.

Wandeling rondom de Burj Khalifa

Na een flinke wandeling, waarbij zoals ons snel duidelijk wordt we rond de Burj Khalifa lopen komen we uiteindelijk bij de halte om op te stappen. Er om heen lopend wordt steeds meer duidelijk hoe ontzagwekkend hoog dat gebouw eigenlijk is. Het is met afstand het hoogste gebouw ter wereld. Inclusief antennes is het 828 meter hoog. Op een oppervlakte van 7000 vierkante meter heeft hij de vorm van een woestijnbloem met zes bladeren die spiraalvormig naar boven loopt. Er werken en wonen meer dan 10.000 mensen in het gebouw en 54 liften vervoeren de bewoners en gasten van de toren. De bouwkosten van de Burj Khalifa bedroegen ongeveer 1,5 miljard euro en werden gefinancierd door EMAAR, de grootste projectontwikkelaar van het land, waarin de heersende familie zeer nauwe banden mee heeft. Vanuit de vijver aan de voet van de Burj Khalifa stijgen iedere dag, vanaf 18 uur, om de 30 minuten, reusachtige waterfonteinen op, waarvan de hoogte en choreografie wordt gesynchroniseerd met klassieke muziek melodieën. We zouden er later meerdere keren van genieten en zelfs naar At The Top Observation Deck gaan op de 124 e verdieping. Maar dat wisten we toen nog niet.

 

Onderweg lopen we ook langs de in aanbouw zijnde Dubai Opera. 

We beginnen met de groene route.

Tijdens de route wordt ons een en ander uitgelegd over de gebouwen die we passeren en de ontwikkeling van Dubai. Enkele impressies.

Genieten dus.

Vijfbaanswegen en soms zelfs zevenbaans.

Deze drie mensen in traditionele klederdracht zouden daarna ook in de bus stappen.

Men doet er alles aan om met bloemen planten, gras en Palmen een en ander te verfraaien.

Veel gegevens waarvan er een aantal opvallen. Zo zijn er in Dubai 500 moskeeën en dat is tijdens de tocht te merken. Die zijn niet toegankelijk voor niet moslims. Alleen de Jumeirahmoskee, die een toppunt van Architectuur wordt genoemd. Tijdens de Tour wordt telkens opnieuw uitgelegd gegeven over de Islam.

 

We besluiten om in de Souk Madinat Jumeirah een overstapstation uit te stappen zodat we ons kunnen verpozen. 

Bas bij Madinat Jumeirah

Een heerlijke plek om te lunchen.

Prachtig kun je van hier uit de Burj Al Arab zien liggen. Het enige zeven sterren hotel ter wereld, gelegen op een kunstmatig eiland.

 Daarna verder met de groene route naar de Burj Khalifa waar we de rest van de dag zullen doorbrengen. Eerst probeert een man ons nog een i- fone te verkopen, bijna nieuw zegt hij erbij, maar dat lukt dus niet. Aangekomen bij de Dubai Mall stappen we uit.

We komen we in de grootste Mall terecht met bijvoorbeeld een ijsbaan, maar ook een waterval en honderden winkels.

De ijsbaan in Dubai Mall

De waterval in Dubai Mall

Groter dan groots allemaal. Maar ja we kijken bijvoorbeeld naar een polshorloge van 480.000 diner zo'n slordige 120.000 euro . Maar dat laten we maar voor wat het is. Na een bezoek te hebben gebracht aan een Starbucks lopen we richting de Burj Khalifa. We besluiten om op het terras te gaan zitten bij Madeleine, Frans Boulanger en café zodat we de fonteinen om de Burj Khalifa goed te kunnen zien. Elk halfuur beginnen deze als een muziekstuk klink te spuiten.

We besluiten helemaal naar beneden te gaan om in de Social Club te gaan eten.

 

 Steeds meer publiek wil de fonteinen zien werken. Mooi om te zien dat de gesluierde vrouw een i-fone heeft waarmee ze een en ander wil vastleggen.

Na het eten gaan we om 19:30 op weg naar het metrostation. Daarvoor moeten we door de Dubai hal heen. Tot onze verrassing worden we aangesproken door twee meisjes die tickets hadden om in de Burj Khalifa At The Top te gaan. Ze wilden ons de kaartjes cadeau doen.

Verrast accepteren we de kaartjes en om 19:45 schieten we in een minuut naar boven. Overweldigend uitzicht over Dubai.

 

Rond 20:45 uur beginnen we aan de lange wandeling naar het metrostation. We arriveren om 22:45 uur,  moe maar voldaan in ons hotel. Morgen wacht de ontmoeting met Dubai Marina.

Zie verder deel 3 Dubai 8 tot 13 maart 2015 Deel 3