We hebben 396 gasten online

Deel 2 Reisverslag naar Toronto, Kingston, Montreal en Ottawa van 4 tot 12 juli 2015

Gepost in Reisverslagen

Maandag 6 juli 2015

Vandaag verlaten we Toronto, na eerst weer ontbeten te hebben bij Panera Bread.

Na uitchecken auto uit de parkeergarage gehaald en dan op weg naar Kingston zo' n 265 km rijden. We rijden via Highway 401. We deden er drie uur over om ons hotel Holiday Inn Kingston-Waterfront te bereiken.

 

 

Kingston was vroeger een centrum voor scheepsbouw en de pelshandel en korte tijd de hoofdstad van de verenigde provincie Canada. En dat is te merken. Aan het begin van de 19 e eeuw legden de Britten hier een marinebasis en een scheepswerf aan, gevolgd door het Rideau-kanaal en fort-Henry. De militaire rol blijft tegenwoordig beperkt tot de vestigingsplaats van het Royal Military College.

Wat een mooi plaats is dat Kingston. Al rijdend door dat Kingston (153.000 inwoners) valt al op dat dit niet voor niets de eerste hoofdstad van Canada is geweest, liggend aan het Lake Ontario.

Na ons even te hebben opgefrist maken we een wandeling door Kingston en ervaren het als weldadig. De plaats blijkt ook een universiteit te bezitten, naast een legerbasis. Een en ander maakt al dat er een diversiteit van de bevolking is.

Zicht vanuit de hotelkamer op Lake Ontario. Gewoonweg mooi en na alle hectiek in Toronto en heerlijk rustig.

Politieagente te paard in gesprek met kinderen in de Princess Street.

Op een parkeerterrein gelegen aan de Princess Street kwamen we deze vlaggen tegen. Opmerkelijk want de Canadese vlag werd geflankeerd door de vlag van de VS en Nederland en onder de Nederlandse vlag was een kleine Friese vlag bevestigd. Bij een aantal zaken in de winkelstraten kon je de Nederlandse roods vermoeden. 

 Sfeerbeeld Kingston vanaf terras waar we hebben geluncht.

 Een voorbeeld van een oud kalkstenen gebouw die door generaties scheepsbouwers in Kingston werden gebouwd.

 City Fire Department Kingston

Kingston City Hall

 De spirit of Sir.John A. McDonald is naar deze man vernoemd als aandenken. Het houdt de herinnering levend aan deze man die lang in Kingston heeft gewoond, vertegenwoordiger is geweest in het parlement, en Canada's eerste Minister-president was. Het memoreert ook aan zijn inspanningen om Canada te verenigen door het aanleggen van een coast-to-coast railway.

 Sfeerbeeld Kingston

Kingston Trolley Tours

 Voorbeeld van de schoonheid van Kingston

Na te hebben geluncht streken we neer in café Merchant waar men talrijke biersoorten voorhanden heeft en waar we heerlijk uitgerust zaten te lezen.

 

Na berichten aan de thuisbasis te hebben verstuurd, nog een wandeling gemaakt langs Lake Ontario ...waarna we ons

verplaatsen voor de avondmaaltijd naar restaurant Jack Astor's 330 King Street waar we even een biertje namen, totdat er boven op het terras een plaatsje vrij kwam.

Na koffie te hebben gehaald liepen we terug naar het hotel om daar verder van de omgeving te genieten. 

Morgen staat de reis naar Montréal op het programma, een afstand van 294 km, waar we 2 nachten zullen verblijven. Met veel plezier hebben we van ons verblijf in Kingston genoten. Het is een echte aanrader.

Zie voor Deel 3 Reisverslag naar Toronto, Kingston, Montreal en Ottawa van 4 tot 12 juli 2015

Zie ook

Deel 1 Reisverslag naar Toronto, Kingston, Montreal en Ottawa van 4 tot 12 juli 2015

Deel 4 Reisverslag naar Toronto, Kingston, Montreal en Ottawa van 4 tot 12 juli 2015