We hebben 132 gasten online

Deel 9 reisverslag Noorwegen van 20 juli tot 8 augustus 2015

Gepost in Reisverslagen

  

 

Dinsdag 4 augustus 2015

 

Vanochtend vertrokken we vanuit Bergen met als eerste doel de plaats Utne waar Ad en Rineke vakantie vieren. Daarvoor dienen we eerst de E 16 te nemen en daarna rijksweg 7 naar het pontje van Kvandall. Ondertussen raak je niet gewend aan al die tolwegen, waar je steeds een melding naast de weg ziet staan. Onmogelijk bij te houden hoeveel tol er in totaal moet worden betaald. Maar dat blijkt na de vakantie wel.

De weg naar het pontje is nogal vermoeiend omdat de weg de laatste kilometers erg smal is. De snelheid dient ook te worden aangepast. Maar we haalden met gemak het pontje van 10:00 uur. We waren om kwart voor acht uit Bergen vertrokken.

Op weg naar Utne

Opnieuw bleek hoe mooi hier alles is

 Er waren maar weinig gewone passagiers. We hadden de auto in Kvandall laten staan.

 In volle afwachting hoe Utne zou zijn.

 Gewoonweg prachtig

 Langzamerhand naderen we Utne.

 

 Utne maakt deel uit van de gemeente Ullensvang, die zich uitstrekt aan beide zijden van de Sorfjord.

Utne was vroeger een belangrijk knooppunt tussen oost en west en had als eerste post- en telegraafkantoor van de regio Hardanger

 Ad stond ons al op te wachten.

 De bibliotheek van Utne

 Na een hartelijk weerzien brachten we uren door met koffiedrinken en daarna lunchen in de tuin. Daarna een korte wandeling langs het museum van  Utne en ook nog even het oudste hotel van Noorwegen bezichtigd. Om 14:00 uur namen we afscheid

Met Ad en Rineke voor hun vakantiehuis.

 

 Even bijkletsen over Noorwegen.

 Lunchen in de tuin met gastvrouw Hanneke.

 Interieur vakantiehuis met raam dat uitkijkt over het fjord.

 Onderdeel Hardanger Folkemuseum in Utne.

Zicht op het fjord vanaf Utne tijdens wandeling naar beneden.

 

 Sfeerbeelden van Utne

 Het hotel van Utne is het oudste hotel van Noorwegen dat nog in gebruik is. Het bestaat sinds 1722. Het is sinds 1787 in het bezit van dezelfde familie. 

Na meer dan 3 uur in Utne te zijn geweest vertrekken we weer met het pontje naar Kvanndal om onze reis te vervolgen.

 Opnieuw genieten we van schoonheid van dit land.

 De tocht met het pontje duurde een kleine twintig minuten. We hadden de auto in Kvandall laten staan omdat we vanaf daar door zouden rijden naar Geilo.

 nadat het pontje weer terug was gekeerd in Kvandall zetten onze reis naar Geilo voort. De reis zou voeren door de Hardangervidda het grootste en woeste hoogvlakte van Europa. Maar eerst zouden we nog het fenomeen meemaken van ondergrondse tunnels die uitkwamen op ondergrondse rotondes en uiteindelijk over een prachtige brug richting Hardangervidda. Ja ook hier Toll en wel zo'n 140 NOK. Maar ja daarvoor moest je met het pontje.

Echter we hadden deze keer het weer eens niet mee. Eenmaal op de Hardangervidda begon het te regenen en van de schoonheid kreeg ik niet zoveel meer mee omdat de veiligheid voorrang had maar we lieten ons de Voringvoss waterval niet ontgaan.

 

De Voringvoss waterval

 Daarna op weg naar de eindbestemming van vandaag Geilo. 

Hoewel het regende en de aandacht voor de weg belangrijk was, 

konden er toch nog enige sfeervolle foto's worden gemaakt  

van de de Hardangervidda.

 Geilo is een wintersportplaats. Morgen reizen we af naar Oslo de laatste plaats waar we in Noorwegen 2 dagen zullen verblijven om daarna weer de boot van Oslo naar Kiel te nemen. We bereikten ons hotel Bardola Hoyfjellshotel om 17:15

 

Zie verder deel 10 reisverslag Noorwegen Deel 10 reisverslag Noorwegen van 20 juli tot 8 augustus 2015