We hebben 576 gasten online

Deel 1 bezoek Edinburgh van 22 tot en met 25 augustus 2015

Gepost in Reisverslagen

  

 22 augustus 2015

Begin reis naar Edinburgh.

Samen met Jan en Anneke vliegen we vandaag via vliegveld Weeze naar Edinburgh. Nog nooit in Schotland geweest en dit is dus de eerste kennismaking. Onze zoon Tom brengt ons naar vliegveld Weze en we halen in Boxmeer Jan en Anneke om 10:00 uur op.

We vliegen met vlucht Rayenair FR 6241 om 12:15-12:55 uur. Tijdsverschil is 1 uur.

Edinburgh staat deze dagen vooral in het teken van het Royal Edingburgh Military Tatoo, een wereldvermaarde taptoe waaraan legeronderdelen uit de hele wereld deelnemen en het beroemde Edinburgh festival. Tijdens ons verblijf in Edinburgh verblijven we in Motel One Edinburgh Royal 18 Marketstreet.

 

Dat hotel ligt prima in het centrum en alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand.

Ophalen Jan en Anneke ging prima zoals ook trip naar Weze. We waren ruimschoots op tijd. Nieuw was dat iedere binnenkomende auto nu €2 diende te betalen om bij de vertrekhal te komen. Vroeger had je zonder te betalen een kwartier de tijd om de reizigers af te leveren.

Vliegtuig vertrok stipt op tijd en kwam veel eerder aan dan gedacht. We waren er al na 1 uur en 10 minuten vliegen. Paspoortcontrole ging snel alleen moesten we zo'n 5 minuten in een afgesloten ruimte wachten. Om veiligheidsredenen werd gemeld. Bij het verlaten van de luchthaven een retourtje genomen voor de tram die ons in iets meer dan een half uur naar Princesstreet bracht waarna we na een korte wandeling ons hotel bereikten. Nadat we hadden ingecheckt vertrokken we voor een kennismaking met de Royal Mile. 

 'De koninklijke mijl' is de ruggengraat van de oude stad en verbindt de twee koninklijke residenties Edinburgh Castel en Palace of Hollyroodhouse. (Met beide zullen we later nog nader kennismaken). De Royal Mile loopt van Castelhill via Lawmarket en High Street omlaag naar Canongate.

 Door het Edinburgh festival was er van alles te doen en te bekijken.

 

Wie doneert mag toekijken...bij het optillen van de jurk

  

 Laat ik het ook eens proberen dacht deze jongen en gooide ook wat klein geld in het plastic bakje

  

Na een pauze in café Trijva Royal zetten we onze tocht over de Royal Mile voort en zagen een aantal optredens en bezochten we

de mooie St Giles kathedraal. Het huidige gebouw stampt grotendeels uit de 15e eeuw.

waar veel militaire gedenktekens zijn.

 

De whiskey Tour deden we niet, maar we bezochten wel het The Scotch Wiskey Heritage Experience

waar we een aantal dure whisky's bekeken waarvan de duurste meer dan 27.500 pond waard was. Maar die was dan ook 50 jaar oud in 2014.

Tegenover dit walhalla van de Schotse whiskey bevind zich de Tartan Weaving Mill & Exhibition.

 

Een kleine tentoonstelling belicht de ontwikkeling van de kilt tot heden.

Men kan het weven van de stof in de praktijk zien.

En het uiteindelijke resultaat.

 Na uitvoerige bezichtiging gingen we even kort naar ons hotel om daarna in restaurant Laila's Bistro 63 Cockburn Street lekker te gaan eten. Bijzonder was daar wel dat de wijn aan de overkant van de straat moest worden gekocht in een drankwinkel. 

 Zie voor deel 2 Deel 2 bezoek Edinburgh van 22 tot en met 25 augustus 2015