We hebben 242 gasten online

Deel 4 Reisverslag Historisch Spanje van 1 tot 12 september 2015

Gepost in Reisverslagen

 

 

Zaterdag 5 september 2015

 

Vandaag verlaten we Castillie en gaan op weg naar het afgelegen Extramadura, 

We reizen eerst naar Torrejon El Rubio gelegen in het nationale park Monfraque. Naar Hospederia Parc de Monfraque.

 

 met haar ruige natuur en het schitterende Monfrague Nationaal Park. De geboortegrond van de Spaanse veroveraars van Zuid- en midden-Amerika.

 Enkele impressies in het Nationale Park

 Het aantal roofvogels is opmerkelijk. Boven deze top telden we er op een gegeven moment 13.

 Tom op de plaatst waar nadien veel mensen kwamen om de roofvogels te spotten.

 Mededelingenbord over de roofvogels.

 We rijden van Salamanca langs Placensa À 66-E 803 ,slaan dan af bij weg EX A1 en nemen dan de EX 208 naar Tooejon El Rubio. Afstand is 171 km reisduur 2 uur en 2 min. We zullen er twee nachten verblijven.

We arriveerden omstreeks half twaalf.

Nadat we het echt prachtige hotel even hadden verkend vertrokken we naar Caceres.

 We wilden niet het risico lopen het bezoek aan de steden Caceres en Trujilo pas op zondag te doen met het risico dat alles gesloten was.

.

Afstand Naar Caceres van af Torrejon El Rubo is 54,1 km is 48 minuten via de EX-390 Caceres is een stad in het westen van Spanje en tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie.

 

 De stad ligt in het centrale deel van de oude Romeinse provincie Lusitania, en in de huidige autonome regio Extremadura.

.Zicht op de Plaza Mayor

 Gelukkig konden we snel een parkeergarage vinden vlak bij de Playo Major. Nadat we op de Plaza Mayor geluncht hadden gingen we op weg voor een wandeling door Caceres,

  Caceres is een van de mooiste stedenbouwkundige plaatsen uit de Middeleeuwen en de Renaissance in de wereld en staat ook op de Unesco lijst sinds 1986

 Ook hier geldt dat je er niet alles kunt zien.

 Ook zijn er paleizen van de 'extremenos' die met roem en goud terugkeerden uit zuid-Amerika.

 Een pracht van een oud stadje.

 Tom voor een van de paleizen.

 Voor de kerk.

Geweldige doorkijkjes.

 

 Maar de sfeer is indrukwekkend als je er rondloopt.

 Het museum van Cecares.

 Een deel van de stadsmuur waarvan een toren te zien is.

 Caceres is echt adembenemend mooi als je er rondloopt.

   De trots van Caceres is de vrijwel geheel intact gebleven stadsmuur.

 Los van het feit dat veel voormalige paleizen dicht zijn.

  Jammer was dat de VVV helaas gesloten was.

Na de overweldigende ervaring in Caceres reden we naar Trujillo zo'n 36 km verderop. Trujillo is een stad gebouwd op een granieten heuvel 567 meter boven zeeniveau. De Romeinen waren de ersten die van Trujillo een vesting maakten. Tijdens het tijdperk van de Visgoten, was Trujillo de stad, gelegen aan de weg tussen Merida en Zaragosso. In de 8e eeuw waren het de Arabieren die Trujillo innamen. Onder het moslim bestuur werd Torgulo, zo door hen genoemd, een belangrijke verdedigingslocatie en een onderdeel van de defensieve verdedigingswerken tussen rivieren de Tajo en Guadiana. In de 9e eeuw werd Trojillo bewoond door de Berbers en zij waren het die de stadsmuren bouwden en de torens. Trujillo werd heroverd door de christenen, weer ingenomen door de moslims en uiteindelijk werd Trojillo een christelijke stad in 1232.

 

Trujillo is een omwalde stad. We parkeerden de auto net aan de buitenkant van het historische centrum en ook hier vlakbij The Plaza Major.

en bij aankomst op de Plazo Major is er een standbeeld te zien van  Francisco Pizarro de veroveraar van het Incarijk. 

 

Het 16e eeuwse Iglesia de SAN Martin op het plein staat een tombe waarin verschillende lokale edelen zijn bijgezet.

 

 Panorama over Trujillo.

 De weg naar het kasteel

 en de omwalling is hier goed te zien.

 Een van de meest bezienswaardigheden is het 10e eeuwse kasteel dat gebouwd  was door de Moorse soldaten op de Romeinse fundaties. 

 Vanaf het kasteel heeft men een schitterend overzicht over de omgeving. 

 Onderdeel van het kasteel

 

 Panoramisch zicht vanaf het kasteel.

 

 

 Deel van de stads omwalling

 Kerk van Santa Maria la Mayor

 Ruïne van een eerdere kerk.

 Kerk van Santa Maria la Mayor

 Sfeerbeeld

 Interieur Kerk van Santa Maria la Mayor

Het kasteel staat in de upper Town. De klim er naar toe vergt iets maar is de moeite waard. Jammer is dat overal nogal veel afval ligt. Bij aankomst bleek dat het kasteel niet open was. 

De plaats werd pas echt beroemd na de ontdekking van de Amerika's. Pizarro veroverde Peru en stichtte Lima.

Na bezichtiging van de oude stad Trujillo op weg naar ons hotel, waar we naar  voetbalwedstrijd Spanje - Tsjechië hebben geluisterd. Spanje won met 2-0.

Op zondag genieten van de natuur van het Nationale Park en om even uit te rusten. We hebben de afgelopen dagen sinds onze aankomst in Madrid zo'n 900 km gereden en 42 km gewandeld.

Zondag 6 september 2015

 

Omdat we gisteren naar Caceres en Triljo zijn geweest, kunnen we de dag gebruiken om bij te komen en het Montfraque Nationale Park nader bekijken, wat wandelen en lezen.

Na het ontbijt was de rit eerst richting Castillo De Montfraque. Prachtig gelegen, maar we besloten niet helemaal naar boven te gaan klimmen.

We brachten een bezoek aan Villaroyal de Mont Carlos, waar we bij de VVV informatie vonden. Het plaatsje zelf is heel klein en heel veel blijkt door fondsen van de EU te worden bekostigd. 

 Na een kopje koffie reden we naar een parkeerplaats waarna we een wandeling maakten langs de RIO Tajo en in alle rust hebben zitten lezen.

 Om 14:00 reden we terug naar ons hotel voor de lunch waarna we heerlijk de tijd doorbrachten aan de rand van het zwembad.

Na het radioverslag te hebben beluisterd van Het Nederlands elftal tegen Turkije aten we in het restaurant van het hotel. Morgen weer een zeer enerverende dag richting Sevilla.

Dit is het einde van deel 4 reisverslag Historisch Spanje. Zie verder deel 5 Deel 5 Reisverslag Historisch Spanje van 1 tot 12 september 2015

Zie voor deel 1 Deel 1 Reisverslag Historisch Spanje van 1 tot 12 september 2015

Zie voor deel 2 Deel 2 Reisverslag Historisch Spanje van 1 tot 12 september 2015

Zie voor deel 3 Deel 3 Reisverslag Historisch Spanje van 1 tot 12 september 2015