We hebben 195 gasten online

Recensie ‘Mat’ Sifre van der Linde

Gepost in Algemeen

Onderwerp van deze eerste roman van de auteur is de hulpverlening in de jaren negentig van de twintigste eeuw. De hoofdpersoon Myranda is op een speciale manier betrokken geraakt bij een blinde inwoner van het instituut. Het instituut is eigenlijk bedoeld voor geestelijk gehandicapten. Maar toch leefden ook anderen in dit instituut. De auteur beschrijft de worsteling van Myranda, die zwijgend door het leven gaat totdat blijkt dat ze toch kan praten. Uiteindelijk blijkt dat een ontmoeting in 1985 en een geheime belofte door de tijd gezien, niet zo geheim bleef zoals in eerste instantie was afgesproken. Stigmatisering werkt averechts. Met alle gevolgen voor de betrokkenen van dien.. Net als het schaakspel leidt dit tot een Matstelling.

Recensie 'Je leeftijd als goudmijn' Martien van Winden

Gepost in Algemeen

je leeftijd als goudmijn Martien van Winden

Dit boek is gericht op jongeren die intelligent en nieuwsgierig zijn, maar om welke reden dan ook niet weten hoe de aandelenmarkt werkt en hoe ze ervan kunnen profiteren. De boodschap is helder. Neem zelf kennis van de financiële wereld en vorm je eigen oordeel. Als je je aan wat regels houdt bouw je met de tijd een mooi vermogen op. Met een klein beetje discipline, verstand en geduld kan men als men jong begint in maximaal 35 jaar  € 1.000.000 bereiken en financieel onafhankelijk worden. Het rendement van 10% per jaar is volgens de auteur wetenschappelijk aangetoond en dus haalbaar. Het geheim is de samengestelde rente. Maar solide beleggen doe je alleen op de lange termijn.

Recensie 'Dood de vader' Sandrone Dazieri

Gepost in Algemeen

Dood de vader Sandrone Dazieri 

Niets is gewoon aan deze thriller en dat is te merken. Beide hoofdpersonen. Columba, een getraumatiseerde politieagente, moet een verdwijning van een kind en een moord op de moeder proberen op te lossen. Zij wordt daarbij bijgestaan door Dante Torre die als kind ontvoerd werd en opgesloten in een silo. Het is Dante die ontdekt dat er een relatie is tussen zijn ontvoering jaren geleden en de zaak die ze proberen op te lossen. Sandrone Dazieri heeft een zeer onderhoudende thriller geschreven, maar de lezer dient er rekening mee te houden dat geweld niet wordt geschuwd. Het boek kan dus beter niet gelezen worden door lezers die daar niet tegen kunnen.

De grote op te lossen vraag door het boek heen is, wie er achter niet alleen deze ontvoering zit, maar ook andere ontvoeringen en waarom ineens een aantal moorden worden gepleegd. Het is hier natuurlijk niet de plaats om die vraag te beantwoorden, maar verrassend is de zoektocht uiteindelijk wel. Aanbevolen en de prijs kan geen bezwaar zijn. 

Titel: Dood de vader

Auteur: Sandrone Dazieri

Uitgeverij: Xander ISBN 9789401605441 € 12,50

CBS: De Nederlandse samenleving 2012

Gepost in Algemeen

In De Nederlandse samenleving 2012 van het CBS wordt een beeld geschetst van de leefsituatie van alle inwoners van Nederland. Ondanks de economisch zware tijden voelen Nederlanders zich niet onveiliger, de criminaliteit blijft laag. Ook respectloos gedrag door onbekenden op straat neemt verder af. Positief is ook dat het opleidingsniveau van jongeren blijft stijgen en dat de voortijdige schooluitval  daalt. Voorts zijn de meeste Nederlanders tevreden over hun contacten met vrienden, kennissen en buren. Het meest sceptisch zijn laagopgeleiden en ouderen: zij hebben relatief weinig vertrouwen in de politiek en zij kunnen  ook minder goed bij anderen terecht dan hoogopgeleiden en jongeren.

De Nederlandse samenleving 20122012-a314-pub.pdfDeze publicatie is ook beschikbaar als e-book

 

Nederland telt 16.791.364 inwoners

Tussen 0 en 14 jaar 17%

Tussen 15 en 64 jaar 67,4%

65 jaar en ouder 15,6%

Gemiddelde levensverwachting voor vrouwen 82,9

Gemiddelde levensverwachting voor mannen 79,4 jaar

 

404

De pagina is helaas niet beschikbaar.

Over Blikopdewereld.nl

Gepost in Algemeen

Blikopdewereld is opgericht door historicus Jo Swaen. Het doel van Blikopdewereld is inzicht te geven in de wereld om ons heen. We kunnen de wereld om ons heen pas goed begrijpen als we weten hoe die wereld ontstaan is.